Denne saftige dadeltrøffelkage med fløjlsblød og frugtig granatæble ganache serverede jeg for tre af mine søde naboveninder i går. Den ene af pigerne, Jasmine, havde givet mig den udfordring at lave en kage uden raffineret sukker i, da hun fik konstateret graviditetssukkersyge, da hun ventede sin datter Filippa og stadig helst skal undgå for meget sukker, selvom Filippa i dag er fire måneder. Jeg var lidt ude af min comfort zone med denne kage, men den vakte stor begejstring hos alle, og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver den.
Dadeltrøffelkage med granatæble ganache
10 personer
Dadelbund:
130 g mandler
130 g dadler, uden sten
1/2 tsk vaniljepulver, jeg brugte den fra Mill & Mortar
2 spsk god kakaopulver
1 knivspids havsalt
saften af 1 appelsin
Granatæble ganache:
140 g god mørk chokolade, jeg brugte Guanaja 70% fra Valrhona
100 ml piskefløde
40 ml granatæblesaft (lavet ved at presse granatæblekernerne gennem en si)
Pynt: Granatæblekerner, pistacier og kakaonibs
Dadelbund:
Blend mandlerne helt fint i en foodprocessor eller blender. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til en ensartet masse. Pres dadeldejen ud i en springform eller tærteform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir.
Granatæble ganache:
Hak chokoladen helt fint og kom den i en skål. Bring fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør derefter energisk i cirkler fra midten af skålen, indtil chokoladeganachen samler sig. Rør straks granatæble saften i. Hæld derefter straks ganachen ud på dadelbunden. Og stil kagen på køl i mindst fem timer og gerne natten over.
Pynt kagen med granatæblekerner, hakkede pistacier og evt. lidt kakaonibs inden servering.
Mette Rasmussen skriver
Nej hvor ser den bare god ud. Følger p.t. en kostplan fri for sukker, så hvor blev jeg bare glad for denne opskrift til nytårsdesserten sammen med hjemmelavet pistacieis?❤️?
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Det er jeg bare glad for at høre 🙂
Kh Anne
Louise skriver
Hej Anne 🙂
Kan halvdelen af kagen fryses ned og tages op på et senere tidspunkt? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
Beklager det sene svar. Ja det tænker jeg godt 🙂