Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Dadeltrøffelkage med granatæble ganache

26. november 2016 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

dsc_0440

Denne saftige dadeltrøffelkage med fløjlsblød og frugtig granatæble ganache serverede jeg for tre af mine søde naboveninder i går. Den ene af pigerne, Jasmine, havde givet mig den udfordring at lave en kage uden raffineret sukker i, da hun fik konstateret graviditetssukkersyge, da hun ventede sin datter Filippa og stadig helst skal undgå for meget sukker, selvom Filippa i dag er fire måneder. Jeg var lidt ude af min comfort zone med denne kage, men den vakte stor begejstring hos alle, og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver den.

Dadeltrøffelkage med granatæble ganache
10 personer

Dadelbund:
130 g mandler
130 g dadler, uden sten
1/2 tsk vaniljepulver, jeg brugte den fra Mill & Mortar
2 spsk god kakaopulver
1 knivspids havsalt
saften af 1 appelsin

Granatæble ganache:
140 g god mørk chokolade, jeg brugte Guanaja 70% fra Valrhona
100 ml piskefløde
40 ml granatæblesaft (lavet ved at presse granatæblekernerne gennem en si)

Pynt: Granatæblekerner, pistacier og kakaonibs

Dadelbund:
Blend mandlerne helt fint i en foodprocessor eller blender. Tilsæt de øvrige ingredienser og blend til en ensartet masse. Pres dadeldejen ud i en springform eller tærteform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir.

Granatæble ganache:
Hak chokoladen helt fint og kom den i en skål. Bring fløden op til kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør derefter energisk i cirkler fra midten af skålen, indtil chokoladeganachen samler sig. Rør straks granatæble saften i. Hæld derefter straks ganachen ud på dadelbunden. Og stil kagen på køl i mindst fem timer og gerne natten over.

Pynt kagen med granatæblekerner, hakkede pistacier og evt. lidt kakaonibs inden servering.

dsc_0444

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Klatkager af havregrød til morgenmad
Next Post: No-bake date truffle cake with pomegranate ganache »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette Rasmussen skriver

    29. december 2016 kl. 23:35

    Nej hvor ser den bare god ud. Følger p.t. en kostplan fri for sukker, så hvor blev jeg bare glad for denne opskrift til nytårsdesserten sammen med hjemmelavet pistacieis?❤️?

  2. Anne au Chocolat skriver

    2. januar 2017 kl. 15:26

    Kære Mette,
    Det er jeg bare glad for at høre 🙂
    Kh Anne

  3. Louise skriver

    19. november 2019 kl. 22:34

    Hej Anne 🙂

    Kan halvdelen af kagen fryses ned og tages op på et senere tidspunkt? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2019 kl. 14:36

    Kære Louise,
    Beklager det sene svar. Ja det tænker jeg godt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap