E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Klatkager af havregrød til morgenmad

23. november 2016 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

dsc_0421

Herhjemme står der havregrød på morgenmenuen mange af ugens dage. Særligt Kaj og jeg er vild med at starte dagen med en portion lun og nærende havregrød. Af og til er der også en rest havregrød tilbage, som jeg for det mest tryller om til klatkager. Dét elsker Kaj også at spise til morgenmad eller eftermiddagsmad, hvis han er meget sulten, når jeg henter ham fra vuggestuen kl.15. Hans appetit er altid størst midt på eftermiddagen. Klatkagerne er så simple at lave og smager fantastisk, som de er – og endnu bedre med et drys af sukker. Jeg dryssede sukker på, da billedet var knipset.

Klatkager af havregrød
1 portion (til en god appetit)

1 rest havregrød (svarende til grød lavet af 1 dl havregryn og 2 mælk)
1/2 tsk kanel
1 æg
1 spsk mel
smør til stegning

Rør alle ingredienserne sammen i en skål og steg klatkager i smør på en middelvarm pande. Server dem lune med frugt, bær og syltetøj til – eller måske bare med et drys af sukker.

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Christmassy marzipan cake with gianduja whipped cream
Next Post: Dadeltrøffelkage med granatæble ganache »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bookworm skriver

    23. november 2016 kl. 12:41

    Det får min baby Edith hver weekend – hun elsker det!

  2. Maren skriver

    23. november 2016 kl. 18:09

    Prøv at piske æggehviden stiv (evt 2) og vend den i resten af ingredienserne. Det løfter klatterne til skyerne:-)

  3. Anne au Chocolat skriver

    25. november 2016 kl. 22:03

    Kære Maren,
    MUMS det må jeg prøve næste gang. Lyder himmelsk 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    25. november 2016 kl. 22:04

    Kære Bookworm 🙂
    Det lyder helt perfekt!

  5. Jeanette Lillegaard Larsen skriver

    27. januar 2017 kl. 09:34

    Uhm, det smager så skønt. Elsker klatkager, har allerede lavet dem to gange i denne uge.
    Denne gang har jeg erstattet melet med kartoffelmel og så kommer jeg hjemmelavet vanijlesukker i og det bliver rigtig godt. Tak for en dejlig opskrift ?

  6. Anne au Chocolat skriver

    29. januar 2017 kl. 10:03

    Kære Jeanette,
    Det lyder bare alletiders 🙂

  7. Mia skriver

    29. april 2017 kl. 08:40

    Men hvad nu, hvis man står med en rest havregrød uden at vide, hvor mange dl havregryn, der er tilbage i resten? Hvor meget fx vejer den rest havregrød, du arbejder med?

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. april 2017 kl. 11:46

    Kære Mia,
    Jeg vil skyde på, at den vejer ca. 200 g.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Søndag morgen - en favorit tid på ugen ☕️🤍✨
Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap