E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Klatkager af havregrød til morgenmad

23. november 2016 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

dsc_0421

Herhjemme står der havregrød på morgenmenuen mange af ugens dage. Særligt Kaj og jeg er vild med at starte dagen med en portion lun og nærende havregrød. Af og til er der også en rest havregrød tilbage, som jeg for det mest tryller om til klatkager. Dét elsker Kaj også at spise til morgenmad eller eftermiddagsmad, hvis han er meget sulten, når jeg henter ham fra vuggestuen kl.15. Hans appetit er altid størst midt på eftermiddagen. Klatkagerne er så simple at lave og smager fantastisk, som de er – og endnu bedre med et drys af sukker. Jeg dryssede sukker på, da billedet var knipset.

Klatkager af havregrød
1 portion (til en god appetit)

1 rest havregrød (svarende til grød lavet af 1 dl havregryn og 2 mælk)
1/2 tsk kanel
1 æg
1 spsk mel
smør til stegning

Rør alle ingredienserne sammen i en skål og steg klatkager i smør på en middelvarm pande. Server dem lune med frugt, bær og syltetøj til – eller måske bare med et drys af sukker.

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Christmassy marzipan cake with gianduja whipped cream
Next Post: Dadeltrøffelkage med granatæble ganache »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bookworm skriver

    23. november 2016 kl. 12:41

    Det får min baby Edith hver weekend – hun elsker det!

  2. Maren skriver

    23. november 2016 kl. 18:09

    Prøv at piske æggehviden stiv (evt 2) og vend den i resten af ingredienserne. Det løfter klatterne til skyerne:-)

  3. Anne au Chocolat skriver

    25. november 2016 kl. 22:03

    Kære Maren,
    MUMS det må jeg prøve næste gang. Lyder himmelsk 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    25. november 2016 kl. 22:04

    Kære Bookworm 🙂
    Det lyder helt perfekt!

  5. Jeanette Lillegaard Larsen skriver

    27. januar 2017 kl. 09:34

    Uhm, det smager så skønt. Elsker klatkager, har allerede lavet dem to gange i denne uge.
    Denne gang har jeg erstattet melet med kartoffelmel og så kommer jeg hjemmelavet vanijlesukker i og det bliver rigtig godt. Tak for en dejlig opskrift ?

  6. Anne au Chocolat skriver

    29. januar 2017 kl. 10:03

    Kære Jeanette,
    Det lyder bare alletiders 🙂

  7. Mia skriver

    29. april 2017 kl. 08:40

    Men hvad nu, hvis man står med en rest havregrød uden at vide, hvor mange dl havregryn, der er tilbage i resten? Hvor meget fx vejer den rest havregrød, du arbejder med?

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. april 2017 kl. 11:46

    Kære Mia,
    Jeg vil skyde på, at den vejer ca. 200 g.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap