E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Christmassy marzipan cake with gianduja whipped cream

21. november 2016 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

dsc_0331
This moist marzipan cake with the perfect hint of orange and cinnamon and the most delicious gianduja whipped cream on top will definitely get you into the Christmas spirit. 
It is a great idea to bake the cake and make the gianduja cream one day in advance, so all you have to do when serving is to whisk the gianduja cream.

Christmassy marzipan cake with gianduja whipped cream
8-10 servings

Marzipan cake:
150 g marzipan
150 g sugar
150 g butter, softened
3 eggs
75 g plain flour
Zest of 1 organic orange
1/2 tsp cinnamon

Gianduja whipped cream
190 ml heavy cream
115 g gianduja

30 g hazelnuts

Preheat the oven to 180 degress Celsius. In a bowl whisk together marzipan and sugar well and then add butter while continuing to whisk. Add the eggs one at a time. Fold in flour, orange zest and cinnamon. Pour the cake batter into a buttered springform pan (20 cm) with the bottom lined with baking paper. Bake for about 30 minutes. Use a toothpick to check the cake for doneness. Cool down the cake completely.

Gianduja whipped cream:
Heat the cream to boiling point in a saucepan. Meanwhile, finely chop the gianduja and put it into a bowl. Pour the hot cream over the gianduja and let it rest for 1 minute. Use a whisk to stir the gianduja cream until all the gianduja is melted together with the cream. Cool down, wrap the bowl and store overnight in the fridge.

Hazelnuts:
Roast the hazelnuts in a small baking dish in the oven at 180 degrees Celsius for about 10 minutes, until they are brown but not burned. Place the hazelnuts on a clean kitchen towel and rub the hazelnuts together until the skin has been removed.

When serving:
Put the marzipan cake on a serving plate. Whisk the gianduja cream to a lightly whipped cream. Spread the gianduja whipped cream on the cake. Cut the hazelnuts in halves and decorate the cake with them and some more orange zest.

dsc_0345

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Julemazarin med appelsin og nougatflødeskum
Next Post: Klatkager af havregrød til morgenmad »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Liesan skriver

    21. november 2016 kl. 13:46

    LOVE IT! Thank you for Sharing this gorgeous dessert!

  2. Anne au Chocolat skriver

    21. november 2016 kl. 20:02

    Dear Liesan,
    Thank you so much!! 🙂

Trackbacks

  1. Martsipanikook pähklikreemise vahukoorekattega | Cook the day away! siger:
    11. december 2016 kl. 20:27

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndli Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndlingskager, når rabarberne er i sæson - i haven og på hylderne i supermarkedet 🌿💕
Find opskriften under mine reels 😋🫶🏻
Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under markisen på terrassen - som at have et ekstra rum i huset 🥰.. og mad smager bare bedre i det fri 🌱
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap