E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Christmassy marzipan cake with gianduja whipped cream

21. november 2016 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

dsc_0331
This moist marzipan cake with the perfect hint of orange and cinnamon and the most delicious gianduja whipped cream on top will definitely get you into the Christmas spirit. 
It is a great idea to bake the cake and make the gianduja cream one day in advance, so all you have to do when serving is to whisk the gianduja cream.

Christmassy marzipan cake with gianduja whipped cream
8-10 servings

Marzipan cake:
150 g marzipan
150 g sugar
150 g butter, softened
3 eggs
75 g plain flour
Zest of 1 organic orange
1/2 tsp cinnamon

Gianduja whipped cream
190 ml heavy cream
115 g gianduja

30 g hazelnuts

Preheat the oven to 180 degress Celsius. In a bowl whisk together marzipan and sugar well and then add butter while continuing to whisk. Add the eggs one at a time. Fold in flour, orange zest and cinnamon. Pour the cake batter into a buttered springform pan (20 cm) with the bottom lined with baking paper. Bake for about 30 minutes. Use a toothpick to check the cake for doneness. Cool down the cake completely.

Gianduja whipped cream:
Heat the cream to boiling point in a saucepan. Meanwhile, finely chop the gianduja and put it into a bowl. Pour the hot cream over the gianduja and let it rest for 1 minute. Use a whisk to stir the gianduja cream until all the gianduja is melted together with the cream. Cool down, wrap the bowl and store overnight in the fridge.

Hazelnuts:
Roast the hazelnuts in a small baking dish in the oven at 180 degrees Celsius for about 10 minutes, until they are brown but not burned. Place the hazelnuts on a clean kitchen towel and rub the hazelnuts together until the skin has been removed.

When serving:
Put the marzipan cake on a serving plate. Whisk the gianduja cream to a lightly whipped cream. Spread the gianduja whipped cream on the cake. Cut the hazelnuts in halves and decorate the cake with them and some more orange zest.

dsc_0345

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Julemazarin med appelsin og nougatflødeskum
Next Post: Klatkager af havregrød til morgenmad »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Liesan skriver

    21. november 2016 kl. 13:46

    LOVE IT! Thank you for Sharing this gorgeous dessert!

  2. Anne au Chocolat skriver

    21. november 2016 kl. 20:02

    Dear Liesan,
    Thank you so much!! 🙂

Trackbacks

  1. Martsipanikook pähklikreemise vahukoorekattega | Cook the day away! siger:
    11. december 2016 kl. 20:27

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap