Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Julemazarin med appelsin og nougatflødeskum

21. november 2016 af Anne au Chocolat

dsc_0331
I går var min søde veninde og blogkollega Emily på besøg, og det var så hyggeligt. Vi drak masser af kaffe og spiste en saftig mazarinkage med appelsin, kanel og cremet nougatflødeskum samt knasende ristede hasselnødder og kom automatisk lidt i julestemning, mens snakken gik om at være flyttet ud af byen, at være sin egen chef (Emily er et af mine store forbilleder på den front blandt andet), vores fælles SKAM-afhængighed og meget andet. Lige sådan en søndagsstund trængte jeg til!

Denne julemazarin er en tyvstart på alle de julerier, jeg har i ærmet til jer i december. Faktisk laver jeg en slags julekalender med nye opskrifter hver dag i hele julemåneden, som jeg håber kan inspirere jer i denne tid, hvor mange helt automatisk er mere i køkkenet og har gang i masser af bagværk og fingrene i chokoladen ofte.

Bag i øvrigt gerne mazarinkagen dagen før og gør det samme med nougatfløden, så den bare skal piskes let op inden servering.

Julemazarin med appelsin og nougatflødeskum
8-10 personer

Mazarinkage:
150 g marcipan
150 g sukker
150 g smør, blødt
3 æg
75 g mel
Revet skal af 1 øko appelsin
1/2 tsk stødt kanel

Nougatflødeskum:
190 ml piskefløde
115 g blød nougat

30 g hasselnødder

Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel, appelsinskal og kanel i. Hæld mazarindejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af.

Nougatflødeskum:
Varm fløde op til kogepunktet i en gryde. Hak i mellemtiden nougaten fint og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over nougaten, og lad det stå i 1 minut. Brug derefter et piskeris til at røre rundt, så nougaten smelter helt sammen med fløden. Køl af, dæk skålen til og sæt den på køl natten over.

Hasselnødder:
Rist hasselnødderne hele i et lille fad i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er fint brune men ikke brændte, og hasselnøddernes brune hinde kan løsnes. Hæld hasselnødder ud på midten af et rent viskestykke og fold viskestykkets sider over hasselnødder. Nulr derefter hinderne af.

Servering:
Pisk nougatfløden til en let skum og fordel den på kagen. Skær hasselnødderne midt over og pynt kagen med dem samt lidt ekstra revet appelsinskal.

dsc_0345

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Light and fluffy lemon pudding
Next Post: Christmassy marzipan cake with gianduja whipped cream »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap