E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Julemazarin med appelsin og nougatflødeskum

21. november 2016 af Anne au Chocolat 20 kommentarer

dsc_0331
I går var min søde veninde og blogkollega Emily på besøg, og det var så hyggeligt. Vi drak masser af kaffe og spiste en saftig mazarinkage med appelsin, kanel og cremet nougatflødeskum samt knasende ristede hasselnødder og kom automatisk lidt i julestemning, mens snakken gik om at være flyttet ud af byen, at være sin egen chef (Emily er et af mine store forbilleder på den front blandt andet), vores fælles SKAM-afhængighed og meget andet. Lige sådan en søndagsstund trængte jeg til!

Denne julemazarin er en tyvstart på alle de julerier, jeg har i ærmet til jer i december. Faktisk laver jeg en slags julekalender med nye opskrifter hver dag i hele julemåneden, som jeg håber kan inspirere jer i denne tid, hvor mange helt automatisk er mere i køkkenet og har gang i masser af bagværk og fingrene i chokoladen ofte.

Bag i øvrigt gerne mazarinkagen dagen før og gør det samme med nougatfløden, så den bare skal piskes let op inden servering.

Julemazarin med appelsin og nougatflødeskum
8-10 personer

Mazarinkage:
150 g marcipan
150 g sukker
150 g smør, blødt
3 æg
75 g mel
Revet skal af 1 øko appelsin
1/2 tsk stødt kanel

Nougatflødeskum:
190 ml piskefløde
115 g blød nougat

30 g hasselnødder

Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel, appelsinskal og kanel i. Hæld mazarindejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af.

Nougatflødeskum:
Varm fløde op til kogepunktet i en gryde. Hak i mellemtiden nougaten fint og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over nougaten, og lad det stå i 1 minut. Brug derefter et piskeris til at røre rundt, så nougaten smelter helt sammen med fløden. Køl af, dæk skålen til og sæt den på køl natten over.

Hasselnødder:
Rist hasselnødderne hele i et lille fad i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10 minutter, til de er fint brune men ikke brændte, og hasselnøddernes brune hinde kan løsnes. Hæld hasselnødder ud på midten af et rent viskestykke og fold viskestykkets sider over hasselnødder. Nulr derefter hinderne af.

Servering:
Pisk nougatfløden til en let skum og fordel den på kagen. Skær hasselnødderne midt over og pynt kagen med dem samt lidt ekstra revet appelsinskal.

dsc_0345

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Light and fluffy lemon pudding
Next Post: Christmassy marzipan cake with gianduja whipped cream »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Irma skriver

    21. november 2016 kl. 10:35

    Jeg ville lige høre dig til, hvor du har købt de fine marmor “tallerkner”? 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    21. november 2016 kl. 10:54

    Kære Irma,
    Min tvillingebror fandt dem på et loppemarked – og jeg har selv fundet et par stykker i genbrugsforretninger, så det er nok der, du skal kigge 🙂

  3. Tori//Gringalicious.com skriver

    21. november 2016 kl. 11:12

    Yum, I really want to try this!

  4. Dorthe Andersen skriver

    21. november 2016 kl. 12:50

    Wow- endnu en lækker kage fra dig. Du bruger blød nougat ?
    Glæder mig til din julekalender.
    Kh Dorthe

  5. Caroline K skriver

    21. november 2016 kl. 12:55

    Uhm, det ser godt ud! Vil helt vildt gerne lave kagen til næste gang jeg har gæster, men er desværre ikke helt vild med appelsin, kan du anbefale noget andet som subsitut, eller kan man bare udelade det?

  6. Anne au Chocolat skriver

    21. november 2016 kl. 20:02

    Dear Tori,
    Yay great to hear 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    21. november 2016 kl. 20:03

    Kære Dorthe,
    TAK skal du have 🙂 Yes, det er blød nougat. Jeg tilføjer det lige!
    Dejligt at du følger med!
    Kh Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    21. november 2016 kl. 20:04

    Kære Caroline,
    Tak skal du have 🙂 Du skal sagtens undlade appelsinskallen – den er også lækker uden!
    Kh Anne

  9. Marianne skriver

    23. november 2016 kl. 17:37

    Piskefløde, blød nougat og hasselnødder…. (skriver allerede liste til mig selv om at huske at købe dette, idet jeg har de andre ingredienser til kagen…. 😉 )
    Den ser bare for lækker ud – glæder mig til at lave den, tak for opskrift!

  10. Anne au Chocolat skriver

    25. november 2016 kl. 22:03

    Kære Marianne,
    Jeg håber, at du synes godt om kagen 🙂
    Kh Anne

  11. Marianne skriver

    3. december 2016 kl. 02:52

    Ja! Den blev bare så lækker!
    Lavede den sidste weekend og delte den med gode venner 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    3. december 2016 kl. 12:24

    Kære Marianne,
    Hvor er jeg glad for at høre det 🙂
    Ha’ en dejlig lørdag.
    Kh Anne

  13. Cathrine H. skriver

    7. december 2016 kl. 12:27

    Hej Anne,
    Vil rigtig gerne prøve at lave kagen til en julefrokost her i weekenden – kan kagen godt først laves den dag, den skal serveres, så jeg kun skal lave nougatflødeskummen dagen inden, eller er det bedst for kagen at hvile over natten?
    MVH Cathrine

  14. Cathrine H. skriver

    7. december 2016 kl. 12:28

    Hej Anne,
    Vil gerne prøve at lave kagen til en julefrokost i weekenden – kan jeg vente med at lave selve kagen til dagen den skal serveres eller skal den helst hvile over natten ligesom nougatflødeskummen?
    MVH Cathrine

  15. Anne au Chocolat skriver

    7. december 2016 kl. 14:47

    Kære Cathrine,
    Du kan sagtens vente med at bage kagen til selve dagen. Og nougatfløden kan du også lave om morgenen, hvis kagen først skal serveres en gang om eftermiddagen/aftenen 🙂 God fornøjelse!
    Kh Anne

  16. Karen skriver

    15. december 2016 kl. 20:04

    Kære Anne

    Skal nougatfløden have en bestemt konsistens, før den piskes? Min har stået på køl i fire timer nu. Er det nok?

  17. Karen skriver

    15. december 2016 kl. 20:05

    Kære Anne

    Skal nougatfløden have en bestemt konsistens, før den piskes? Min har stået på køl i fire timer nu. Er det nok?

  18. Anne au Chocolat skriver

    16. december 2016 kl. 09:47

    Kære Karen,
    Fire timer er garanteret helt fint 🙂 Håber, at det er et hit.
    God fredag.
    Kh Anne

  19. Ditte skriver

    21. november 2017 kl. 11:45

    Hej Anne. Din kage ser meget lækker ud. Tror du, man ville kunne bage kagen torsdag aften og spise den lørdag, eller bliver den tør? Er der i så fald en bestemt opbevaring, der er bedre end andre?
    På forhånd tak for hjælpen.
    Bh
    Ditte

  20. Anne au Chocolat skriver

    21. november 2017 kl. 22:30

    Kære Ditte,
    Tak skal du have 🙂
    Ja det tror jeg godt, at du kan. Jeg ville opbevare mazarinen ved stuetemperatur, indtil nougatflødeskummet er kommet på.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap