Så er bloggens sommerferiepause forbi, og jeg serverer de lækreste træstammer for jer i dag, som byder på masser af saftig chokoladesmag, aromatisk rom og sødmefuld marcipan i den allerfineste forening. En virkelig god måde at bruge en rest chokoladekage (her brownie) på – hvis den slags forekommer hos jer:)
Hvad har været den bedste dessert, is eller kage, I har sat tænderne i denne sommer? Fortæl ♥
Træstammer
4 stk
Træstammefyld
250 g brownie, brækket i mindre stykker
50 g hindbærsyltetøj (solbær- og brombærsyltetøj kan også bruges)
15 g mørk rom, gerne Zacapa rom
15 g kakaopulver
Marcipanovertræk:
140 g marcipan
70 g flormelis
15 g glukosesirup
Pynt:
40 g god mørk chokolade chokolade
Tørrede spiselige blomster
Træstammefyld:
Rør alle ingredienser sammen til en helt ensartet masse og stil massen på køl i en times tid eller i fryseren i 10-15 minutter og tril derefter til en pølse på ca. 2,5 cm i diameter.
Marcipanbånd:
Ælt marcipan, flormelis og glukosesirup sammen. Og rul den ud i samme længde som pølsen på et bord drysset med lidt ekstra flormelis. Beklæd pølsen med marcipan, og skær den ud i 4 stykker.
Chokoladepynt:
Hak chokoladen og smelt den i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Dyp træstamme-enderne i chokoladen. Pensl lidt chokolade på toppen og drys med tørrede blomster. Stil træstammerne på køl til de skal spises.
Fru rasmussen skriver
Lavede mine egne luksus træstammer og de vakte stor glæde i familien. Tak for lækker opskrift
Anne au Chocolat skriver
Kære Fru rasmussen
SÅ dejligt at høre, tak!
Kh Anne
Kristina skriver
Hej Anne. Hvad kan man bruge, hvis man ikke har en rest kage? Har hørt at nogen bruger der der “billige” købekager som fyld til romkugler og træstammer?🤔
Anne au Chocolat skriver
Kære Kristina,
Jeg ville nok bruge en chokoladesandkage, som kan købes i de fleste supermarkeder tror jeg 🙂 Og så evt. tilføje lidt revet marcipan for at sikre saftigheden 🙂
Kh Anne
Madelskeren skriver
Som en absolut træsteamme-elsker bliver de her simpelthen nødt til at prøves. Har aldrig selv lavet dem, så det er måske på tide at prøve.
Har dog altid undret mig over, om massen i træstammer og trøfler/romkugler er ens – kan du svare på det? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Madelskeren,
Dem må du prøve! Jeg plejer at bruge samme masse 🙂