I dag får I opskriften på de vildeste chocolate chip cookies, jeg hidtil har begået. Knasende sprøde med en sej midte og intet mindre end fire forskellige chokolader plus ekstra aromatisk knas fra de små kakaonibs. Lyder det ikke himmelsk? Det er kræs for chokoladefans <3
Derudover byder de på en fin karamelliseret smag, som kommer fra den gavmilde mængde af brun farin i dejen. Og naturligvis det helt perfekte tvist af salt. Man kan sagtens nøjes med at bruge en eller to forskellige chokolader, hvis man ikke lige har alle fire i sit chokoladekøleskab ligesom chokoladenørden her.
Nyd dem i øvrigt gerne helt friskbagte, mens chokoladen stadig er blød. Men de bliver endnu mere sprøde, når de er afkølede, hvilket også fantastisk lækkert! Med andre ord: spis dem, når I vil 🙂
Chocolate chip cookies med fire chokolader og kakaonibs
15-17 stk
100 g blødt smør
150 g brun farin
1 æg
100 g havregryn
100 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
1/3 tsk salt
70 g god mørk chokolade, jeg brugte Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
70 g god mælkechokolade, jeg brugte Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
70 g god hvid chokolade, jeg brugte Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
70 g blond Dulcey chokolade fra Valrhona (reklamelink)
30 g kakaonibs
Pisk smør og brun farin sammen i en skål. Tilsæt æg og rør rundt. Tilsæt så havregryn, mel, bagepulver og salt og rør godt rundt igen. Hak chokoladerne og vend dem i dejen sammen med kakaonibs. Form dejen til 15-17 lige store kugler. Placer dem med god afstand på en bageplade beklædt med bagepapir, og tryk dem lidt fladere. Bag i ca.12 minutter ved 180 grader varmluft, til de er fint gyldne. Nyd dem lune eller helt afkølede.
Elsebeth skriver
Hvad er kakaonips?
Isabella skriver
Hej Anne
Hvor lang tid i forvejen tror du jeg kan lave de her cookies? Jeg står og skal lave et gigantisk kagebord og er på jagt efter kager der ikke skal laves på dagen.
Anne au Chocolat skriver
Kære Elsebeth,
Kakaonibs er knuste kakaobønner og kan købes mange steder efterhånden. Men opskriften er også fin og lækker uden nibs.
Anne au Chocolat skriver
Hej Isabella,
Uhm det lyder lækkert med det gigantiske kagebord 🙂 Du kan godt bage dem et par dage i forvejen. Så ville jeg nok bage dem et par minutter længere for at sikre, at de holder sprødheden.
Kh Anne
Frutte skriver
Hej Anne.
Fantastisk opskrift og disse småkager uhm nam nam 🙂
Jeg synes dog ikke helt det lykkes for mig ud over selve smagen.
Nu har jeg fulgt din opskrift 2 gange til punkt og prikke på samme tid har jeg også prøvet andre opskrifter som: https://hverdagsgourmet.dk/cookies/ Men ligemeget hvad så synes jeg altid at småkagerne bliver bløde i det.. Er det meningen, skal de ikke være sprøde? Er der noget jeg har overset eller skal de bare være bløde i det?
God aften.
Mvh. Frutte
Anne au Chocolat skriver
Kære Frutte,
Hmm mine plejer at være dejligt sprøde udenpå og let seje indeni. Måske du skal bare dem lidt længere tid?
Her i sommerhalvåret er det altid lidt svært at få sprøde sager til at holde sprødheden pga den høje luftfugtighed.
Kh Anne
Jane skriver
Hvor længe kan de holde sig hvis man har dem i en kagedåse?
Jeg er på barsel, og ved at forberede lidt sødt til de kommende barselsgæster.