E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Den lækreste chokolademoussekage

28. oktober 2021 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

I samarbejde med Elmelund Chocolatier Organic 

Jeg har glædet mig helt vildt til at dele denne skønne dessertkage med jer, som tilmed er glutenfri. Den består af en konfektagtig bund med hvid chokolade, ristede hasselnødder og en snert af kanel. Toppet med den fineste silkebløde mælkechokolademousse, som domineres af de intense smagsnoter fra Elmelund Chocolatier Organics Peru 41%. I min optik er det altid vigtigt at bruge god chokolade, men i sådan en kage her, er særligt valget af mælkechokoladen helt afgørende for smagsudtrykket.

Her kommer opskriften:

Chokolademoussekage
10 personer

Hasselnøddebund:
100 g ristede Piemonte hasselnødder (alm. ristede, afskallede hasselnødder kan også bruges)
100 g smør
100 g Peru 38% hvid chokolade fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
2 æg
80 g sukker
½ tsk. stødt kanel
1 nip salt

Mælkechokolademousse
125 g Peru 41% mælkechokolade fra Elmelund Chocolatier Organic (reklamelink)
1/2 blad husblas
1 nip salt
2,5 dl piskefløde

Pynt:
Rød skovsyre
Ristede Piemonte hasselnødder
Lidt ekstra Peru 41% chokoladeknapper (reklamelink)

Hasselnøddebund:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend hasselnødderne helt fint i en minihakker eller blender. Smelt smør i en gryde. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg, sukker, kanel og salt til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt blandingen af hvid chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend de blendede hasselnødder i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 25 minutter. Køl kagen helt af. Kom dernæst hellere end gerne kageplast rundt i kanten af springformen.

Mælkechokolademousse:
Finthak mælkechokoladen og kom den i en skål. Udblød husblas i en skål med koldt vand i fem minutter. Varm 1 dl piskefløde op til kogepunktet i en gryde. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme fløde og hæld derefter fløden over den finthakkede mælkechokolade. Efter 1 minut rør da godt rundt, til chokoladen er helt smeltet. Tilsæt et nip salt. Køl ned til håndvarm. Pisk de sidste 1,5 dl fløde til en let skum, og vend det forsigtigt i mælkechokolademoussen. Fordel moussen oven på hasselnøddebunden. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Lige inden servering pynt kagen med rød skovsyre, ristede hasselnødder og lidt Peru 41% chokoladeknapper. Nyd kagen direkte fra køl.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Efterårsferie i Nice
Next Post: Den mest saftige citronkage med birkes »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tina skriver

    28. oktober 2021 kl. 16:34

    Man skal bruge kageplast uanset hvad? Og hvordan pakker man ind fryseren? Bare med film?

  2. Anne au Chocolat skriver

    31. oktober 2021 kl. 19:20

    Det bliver bedst med kageplast, men ellers kan du skære kanten fri med en skarp kniv.
    Jeg har oftest husholdningsfilm på

  3. Laura skriver

    1. november 2021 kl. 14:17

    hvordan kan man bruge husholdingfilm i stedet af kageplast? Tak

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Små glimt af dejlige stunder med sommersød morge Små glimt af dejlige stunder med sommersød morgenmad og ditto eftermiddagssnack, velsmagende og hyggelig skovtur i det grønne, madpakkehittet, og aftendyp i fjorden 🌞🌿❤️💦
Romkugler + rabarbersnitter på vej 💕 Det blive Romkugler + rabarbersnitter på vej 💕 Det bliver en sød Pinsesøndag 🌞🤗
Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap