Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Den mest saftige citronkage med birkes

15. november 2021 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

For et par uger siden var vi i Skovtårnet med min mor, og jeg havde taget denne saftige citronmazarin med birkes, citronglasur og knasende pistacier med på tur.
Jeg nåede næsten toppen af tårnet, men måtte vende om på grund af højdeskræk (noget jeg har udviklet, efter jeg er blevet mor), men de andre fire nåede toppen, og det samme gjorde citronkagen (i Christians rygsæk:)).

Her kommer opskriften:

Citronmazarin med birkes
8 personer

150 g sukker
150 g marcipan, revet
150 g blødt smør
3 æg
Fintrevet skal af 1,5 øko citron
75 g mel
10-15 g blå birkes (jeg hælder faktisk bare i, til der er rigeligt i dejen)

Glasur:
150 g flormelis
1,5 citron

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan, sukker og smør godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter citronskal, mel og birkes i. Hæld dejen i en brødform/sandkageform beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 35-45 minutter – alt efter formens størrelse. Kontrollér om kagen er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen og over på et fad. Rør glasur sammen af flormelis og citronsaft og fordel den på kagen. Pynt med pistacier og servér.

Ps. Kagen på billederne lavede jeg faktisk kun med 100 g marcipan, 100 g smør, 100 g sukker, 2 æg etc., men det var fordi, jeg også har en lillebitte sandkageform, jeg ville teste. Denne opskrift jeg deler her passer til en mere almindelig sandkageform.
Pps. Citronkagen holder sig saftig i mange dage, og den kan i øvrigt også fryses med glasur på – hel eller i skiver.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Den lækreste chokolademoussekage
Next Post: Havregrynskugler med marcipanmidte »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie skriver

    16. november 2021 kl. 17:09

    Hej Anne, skal der slet ikke bagepulver i?
    Mvh Julie

  2. Anne au Chocolat skriver

    26. november 2021 kl. 09:17

    Hej Julie,
    Jeg beklager det sene svar.
    Nej, det skal der ikke 🙂
    Venligst Anne

  3. Tine skriver

    7. januar 2022 kl. 16:16

    Hvor lækkert, Anne! Jeg har stadig marcipan tilbage efter julen og citroner fra nytår, så det skal klart bruges på denne mazarinkage i weekenden.
    Ps. Din chokoladeballade blev serveret med is og bær til nytårsdesserten – altid et sikkert hit, TAK!

  4. Lisa skriver

    15. april 2022 kl. 19:14

    Hej Anne

    Jeg tænker at lave denne som påskekage til årets påskefrokost, dog som to tykke “bunde” adskilt af en form for creme, der også kommer på toppen. I den forbindelse har jeg to spørgsmål:

    1) Hvilken “creme” ville mon fungere bedst: En hvid chokolade/citron-ganache eller en citron/flødeost frosting?

    2) Hvis denne opskrift skal bruges til en springform på 20-22 cm, skal den så ganges op i halvanden?

    Tusinde tak på forhånd.

    Vh. Lisa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap