E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Den mest saftige citronkage med birkes

15. november 2021 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

For et par uger siden var vi i Skovtårnet med min mor, og jeg havde taget denne saftige citronmazarin med birkes, citronglasur og knasende pistacier med på tur.
Jeg nåede næsten toppen af tårnet, men måtte vende om på grund af højdeskræk (noget jeg har udviklet, efter jeg er blevet mor), men de andre fire nåede toppen, og det samme gjorde citronkagen (i Christians rygsæk:)).

Her kommer opskriften:

Citronmazarin med birkes
8 personer

150 g sukker
150 g marcipan, revet
150 g blødt smør
3 æg
Fintrevet skal af 1,5 øko citron
75 g mel
10-15 g blå birkes (jeg hælder faktisk bare i, til der er rigeligt i dejen)

Glasur:
150 g flormelis
1,5 citron

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk marcipan, sukker og smør godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter citronskal, mel og birkes i. Hæld dejen i en brødform/sandkageform beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen i ca. 35-45 minutter – alt efter formens størrelse. Kontrollér om kagen er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen og over på et fad. Rør glasur sammen af flormelis og citronsaft og fordel den på kagen. Pynt med pistacier og servér.

Ps. Kagen på billederne lavede jeg faktisk kun med 100 g marcipan, 100 g smør, 100 g sukker, 2 æg etc., men det var fordi, jeg også har en lillebitte sandkageform, jeg ville teste. Denne opskrift jeg deler her passer til en mere almindelig sandkageform.
Pps. Citronkagen holder sig saftig i mange dage, og den kan i øvrigt også fryses med glasur på – hel eller i skiver.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Den lækreste chokolademoussekage
Next Post: Havregrynskugler med marcipanmidte »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Julie skriver

    16. november 2021 kl. 17:09

    Hej Anne, skal der slet ikke bagepulver i?
    Mvh Julie

  2. Anne au Chocolat skriver

    26. november 2021 kl. 09:17

    Hej Julie,
    Jeg beklager det sene svar.
    Nej, det skal der ikke 🙂
    Venligst Anne

  3. Tine skriver

    7. januar 2022 kl. 16:16

    Hvor lækkert, Anne! Jeg har stadig marcipan tilbage efter julen og citroner fra nytår, så det skal klart bruges på denne mazarinkage i weekenden.
    Ps. Din chokoladeballade blev serveret med is og bær til nytårsdesserten – altid et sikkert hit, TAK!

  4. Lisa skriver

    15. april 2022 kl. 19:14

    Hej Anne

    Jeg tænker at lave denne som påskekage til årets påskefrokost, dog som to tykke “bunde” adskilt af en form for creme, der også kommer på toppen. I den forbindelse har jeg to spørgsmål:

    1) Hvilken “creme” ville mon fungere bedst: En hvid chokolade/citron-ganache eller en citron/flødeost frosting?

    2) Hvis denne opskrift skal bruges til en springform på 20-22 cm, skal den så ganges op i halvanden?

    Tusinde tak på forhånd.

    Vh. Lisa

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap