For et par uger siden havde jeg den snart 15 årige Anna fra Samsøgades Skole i Aarhus i praktik hos mig i Chokolade Compagniet. Anna er meget chokolade- og kageglad, og det var en fornøjelse have hende med på arbejde. Det var en ret praktisk uge, som blandt bød på pakning af goodiebags til et presseevent, fotoskydning på vores kafferisteri Copenhagen Roaster i Valby, chokoladesmagning i Magasin. Anna var også med mig i Masterchef studiet, hvor vi var dommere for en dag til et event arrangeret af Neophos. Det var super sjovt!
En af dagene bagte Anna denne lækre chokoladetærte til os på Chokolade Compagniet, som vi sommerstylede og nød på kontoret bagefter. Den var et kæmpe hit blandt alle mine kollegaer, og Anna har givet mig lov til at dele opskriften med jer 🙂
Søde Anna med sin chokoladetærte!
250 g hvedemel
125 g koldt smør
90 g sukker
1 æg, sammenpisketChokoladefyld
370 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
400 ml piskefløde
1 spsk. honning
85 g smørEllers:
En pose ris eller tørrede kikærter
Bær til pyntTærtedej
Smuldr det kolde smør i en skål med mel. Rør med fingrene sukker og det sammenpiskede æg i, så det samler sig til en dej. Ælt det forsigtigt, til det bliver en ensartet dej. Overarbejd ikke, så bliver dejen sej, når den er bagt.
Pak den ind i husholdningsfilm og stil den i køleskab i en time.
Drys lidt ekstra mel ud på bordet og rul dejen til ud til ca. 3 mm tykkelse.
Smør en tærteform (24 cm i diameter) og placer dejen over den. Tilpas dejen til tærteformen. Stil derefter i køleskab 15 min.
Put et stykke bagepapir over dejen og hæl ris eller kikærter i. Dette er for at sikre, at bunden ikke hæver under bagning.
Bag i ca. 15 min ved 180 grader. Tag derefter bagepapiret med ris af og bag for yderligere 5 min, til den er gylden i kanten.
Stil til køling.
Chokoladefyld
Hak chokoladen groft og bland den med smørret og honningen.
Varm fløden, til den næsten koger og tag den af varmen. Hæld chokoladeblandingen i den varme fløde og rør til det bliver en ensartet masse.
Hæld chokoladefyldet over bunden og stil på køl natten over.
Når chokolademassen er helt fast, pynt med bær og evt krydderurter som citronmelisse eller mynte
Natasha skriver
Kan man godt lave den her til formiddag og så lade den stå på køl til i aften? Og at den stadig kan spises?:)
Else K skriver
Hvor ser den bare lækker ud – den skal prøves. Men jeg er lidt i tvivl, jeg synes det ser ud som om der et ekstra lag oven på chokoladefyldet – er det rigtigt, og hvad er det?
pia koch skriver
Kan tærten fryses
Dorte skriver
Skal bunden være blød når den er færdigbagte?