E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Bloggens 5 års fødselsdag!

24. juni 2014 af Anne au Chocolat 20 kommentarer

chokoballade
Min kære chokoladeblog fyldte 5 år i går.
5 hele år!
Og så huskede jeg det først her til morgen. Pinligt.

Heldigvis har jeg besluttet mig for at fejre bloggen med min søde veninde Camilla og hendes lille datter Elin i eftermiddag, hvor vi skal spise lækker is i solens stråler. Hvis det ikke var for isen, ville jeg nok have serveret en chokoladeballade for dem! Det hører sig næsten til.

Jeg er så taknemmelig for, at så mange mennesker har læst med i årenes løb, kommenteret og endda ofte fortalt om de søde sager, de har bagt og lavet fra bloggen.

Kære læsere, uden jer – ingen blog!
Af hjertet tak <3
Masser af søde og kærlige hilsener jeres vej,
Anne

Skrevet i: Uncategorized

Previous Post: « Jordbærparfait
Next Post: Den lækreste chokoladetærte »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Laura skriver

    24. juni 2014 kl. 13:26

    Tak for en dejlig blog, frk. Chocolat! Den er årsagen til, at jeg har bagt de bedste brownies, jeg nogensinde har bagt/smagt, købt Emmerys blondies med appelsin og mandel (så sent som i går) og generelt er blevet bekræftet i, hvor vigtigt desserter er for livsnydelsen 🙂 Hvis du ikke har været der endnu, er et bæger af Hansens iscreme fra cafeen på Frederiksberg Rådhusplads virkelig lækker. God blogfødselsdag til dig!

  2. LunaBærmonster skriver

    24. juni 2014 kl. 14:48

    Hurra for dig og din fine, fine blog! 🙂

  3. Piskeriset skriver

    24. juni 2014 kl. 16:18

    Tillykke til den sødeste 5 års fødselar! *flager* 🙂

  4. Lene B. skriver

    25. juni 2014 kl. 10:02

    Stort tillykke, 5 år er jo vildt! :0)) nyd dagen og isen!

    jeg er selv nystartet blogger, og det er bare sjovt og spændende, når man laver noget man brænder for, og dejligt når ens læsere bliver inspireret, og samtidig også giver respons på bloggen – eller i byen – det er sjovt og overraskende. :0)

    må prøve en af de brownies – har en teenager som ELSKER kage og chokolade, så det kan kun blive godt! :0))

    Smil Lene B.
    http://justlove2ndhandbyleneb.blogspot.dk/

  5. Nina HC skriver

    25. juni 2014 kl. 13:05

    stort tillykke og tak for al den dejlige inspiration, du spreder med din blog 🙂

  6. Line skriver

    25. juni 2014 kl. 16:34

    Hurra for deg som fyller ditt år ja deg vil vi gratulere, alle i ring omkring deg vi står og se nå vil vi gratulere, bukke nikke nei og snu oss omrking, danse for deg med hopp og sprett og spring, ønske deg med hjerte all gode ting og si meg så hva vil du mere, GRATULERE!! Dette er den norske fødselsdagssangen! 🙂 Til lykke med fødselsdagen kjære Anne Au Chocolat blog!! 🙂 Sommerknus til deg! 🙂

  7. Rav Food skriver

    26. juni 2014 kl. 15:02

    Kære Anne
    Hjertelig tillykke med de 5 år.

    Også en tak fra mig for masser af god inspiration. I hverdagen spiser jeg LCHF, men når der indimellem skal kage og dessert på bordet – så så kigger jeg altid over til dig 🙂

    Mange hilsner
    Kathe

  8. Lene skriver

    28. juni 2014 kl. 08:47

    Kære Anne!
    Et stort, lidt forsinket, til lykke til dig og din fantastiske blog, som altid inspirerer!!!
    Og så har vi fødselsdag samme dag! Jeg blev heldigvis ikke glemt!!
    God sommer fra Lene

  9. Renee skriver

    28. juni 2014 kl. 21:57

    I’m so happy for you! Congratulations. Love all of your recipes and I really enjoy reading your blog to practise Danish (: Thank YOU

  10. Kirsten skriver

    30. juni 2014 kl. 15:27

    Hej Anne,
    Et forsinket tillykke med din chokoladeblog, som altid kan få mundvandet til at løbe!
    God sommer 🙂
    Mvh. Kirsten

  11. Anne au Chocolat skriver

    1. juli 2014 kl. 09:10

    Kære søde Laura,
    TAK for en dejlig hilsen 🙂
    KH Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    1. juli 2014 kl. 09:10

    Kære Luna
    Af hjertet tak <3

  13. Anne au Chocolat skriver

    1. juli 2014 kl. 09:11

    TAK søde Piske <3

  14. Anne au Chocolat skriver

    1. juli 2014 kl. 09:11

    Kære Lene
    Tusind tak! Og rigtig god fornøjelse med din egen blog 🙂
    Kh Anne

  15. Anne au Chocolat skriver

    1. juli 2014 kl. 09:12

    Kære Nina,

    Tusind tak for din søde ord 🙂

    Kh Anne

  16. Anne au Chocolat skriver

    1. juli 2014 kl. 09:12

    Kæreste Line
    Af hjertet tak for din dejlig hilsen.
    Håber du har det godt derude i Indien. Du er savnet!
    Sommerkram til dig

  17. Anne au Chocolat skriver

    1. juli 2014 kl. 09:13

    Kære Rav Food
    TAK for en sød hilsen! Dejligt at der også er plads til lidt kager og søde sager i dit liv 🙂
    Kh Anne

  18. Anne au Chocolat skriver

    1. juli 2014 kl. 09:13

    Kære søde Lene
    TAK for din dejlige hilsen! Jeg håber, at du har en dejlig sommer. Hils din søde datter 🙂
    Kærligst
    Anne

  19. Anne au Chocolat skriver

    1. juli 2014 kl. 09:14

    Dear Renee!
    Thank you so much 🙂 It sounds like a great idea to use my blog to practice Danish 🙂

  20. Anne au Chocolat skriver

    1. juli 2014 kl. 09:14

    Kære Kirsten
    Tusind tak 🙂
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap