E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Jordbærparfait

15. juni 2014 af Anne au Chocolat 15 kommentarer

jordbærisTredje opskrift i træk på bloggen med is i lyse, rosafarvede pastelnuancer. De sidste to har været sorbeter. I dag serverer jeg en klassisk jordbærparfait for jer. Den kan laves i ismaskinen, men kan også sagtens laves uden! Så simpel og smager allerbedst med sødmefulde, saftige danske jordbær, som er i sæson netop nu! Jeg har drysset parfaiten med lidt frysetørrede jordbær samt rålakrids fra Johan Bülow.

Skal I ikke forkæle jeres kære med jordbærparfait? 🙂

jordbæris1
Jordbærparfait
(2-3 pers)

2 æggeblommer
15 g sukker
250 g jordbær (renset)
70 g sukker
2 dl piskefløde 

Pisk æggeblommer med 15 g sukker, til de er lyse og luftige. Blend jordbær sammen med sukker og vend det i æggesnapsen. Pisk derefter fløden til en let flødeskum og vend det forsigtigt i jordbærblandingen. Kør isen på ismaskinen eller stil skålen i fryseren. Rør gerne i isen undervejs (ca. 1 gang hver halve time) i indfrysningen. 

jordbæris2

Skrevet i: Is

Previous Post: « Kom til kageeftermiddag hos chokoladepigerne!
Next Post: Bloggens 5 års fødselsdag! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Librarian Lavender skriver

    15. juni 2014 kl. 11:54

    Even though I can’t read it, I love looking at the photos on your blog. All your creations look amazing! Thanks for sharing this one!

  2. Nanna Schmidt Nordestgaard skriver

    15. juni 2014 kl. 20:21

    Hej anne, jeg elsker din blog! Jeg kunne godt tænke mig at prøve denne opskrift, men hvor længe tager det for isen at fryse?
    Venlig hilsen Nanna 🙂

  3. Line skriver

    16. juni 2014 kl. 12:19

    Det ser så deilig ud!!! 🙂 Ingenting er som Skandinaviske jordbær om sommeren! 🙂
    Nå fikk jeg akkurat din fantastiske sjokoladebog levert på døren!! Tusen takk!! 🙂 Den er så fin! Gleder meg til å lese mer i den! 🙂
    Knus og God sommer! 🙂

  4. Dan skriver

    17. juni 2014 kl. 21:40

    Hvor er chokoladen? 🙂

  5. Mette skriver

    18. juni 2014 kl. 16:24

    Hej Anne 🙂
    Jeg har kigget på diverse is-opskrifter på nettet, og i nogle af dem skal der glukose. Er det noget, du har erfaring med? Hvad gør glukosen godt for?
    Hilsen Mette 🙂

  6. Elizabeth skriver

    19. juni 2014 kl. 18:29

    Mums, Anne – jeg er simpelthen så vild med dine opskrifter. Især dem, med pastelfarvede nuancer 🙂

  7. Anne au Chocolat skriver

    24. juni 2014 kl. 11:05

    Dear Librarian Lavender
    THANKS a million!
    Best,
    Anne

  8. Anne au Chocolat skriver

    24. juni 2014 kl. 11:06

    Kære Nanna
    Jeg beklager det sene svar. Ca. 4-5 timer vil jeg mene.
    Kh Anne 🙂

  9. Anne au Chocolat skriver

    24. juni 2014 kl. 11:07

    Kæreste Line,
    Dejligt at høre at bogen endelig er kommet frem til dig <3
    KRAM og god sommer til dig <3

  10. Anne au Chocolat skriver

    24. juni 2014 kl. 11:07

    Kære Dan
    HAHAHAH 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    24. juni 2014 kl. 11:08

    Kære Mette
    Tak for din hilsen 🙂
    Jeg plejer også at bruge glukose i mine iscremer. Jeg synes, at det giver en blødere og mere cremet is 🙂
    Kh Anne

  12. Anne au Chocolat skriver

    24. juni 2014 kl. 11:09

    Kære Elizabeth
    TAK for en sød hilsen 🙂
    Kh Anne

  13. Ditte skriver

    25. juni 2014 kl. 07:42

    mums – lækkert 🙂 Anne har du erfaring med at udskifte noget af sukkeret med stevia?

  14. Lærke Bjorholm skriver

    23. juli 2014 kl. 15:31

    Kan jeg bruge frosne jordbær i stedet for friske? 🙂

  15. Mathilde skriver

    20. maj 2015 kl. 16:58

    Kan man bruge frosne jordbær?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap