I sidste uge lagde jeg denne hindbærtærte op på Instagram med ordene “yesterday my mother served my favorite raspberry tart from my childhood – so simple and so good” – jeg havde ladet kameraet blive hjemme på hylden og måtte derfor nøjes med min iPhone, og derfor må I også klare jer med denne kvalitet i billedet.
Den fine hindbærtærten fik hele 271 likes og adskillige kommentarer fra folk, som bad om opskriften. Og nu hvor jeg også er blevet spurgt om opskriften direkte på bloggen, bliver jeg vist nødt til at dele den med jer 🙂 Selvom det ikke er min egen opskrift, men en opskrift som stammer fra et udklip fra en af mine forældres gamle magasiner tilbage i 90erne – og altså også opskriften på favorittærten fra min barndom.
Knasendesprød tærtedej kombineret med den fine smag af syrligt sødt hindbærsyltetøj samt en cremet og nærmest makronagtig topping. Lyder det ikke skønt?
Her får I opskriften. Jeg håber, at denne nostalgiske – og yderst simple – tærte vil vække lige så stor glæde rundt omkring i jeres hjem, som den har gjort i mit. Og måske en rigtig weekendtærte?
Hindbærtærte
6-8 stk
Dej:
150 g mel
100 g smør
50 g sukker
1 æggehvide
1/2 spsk sukker til drys
Fyld:
1 æg
2 æggeblommer
80 g sukker
3/4 dl fløde
hindbærsyltetøj (3-5 spsk – eller nok til at det dækker tærtebunden)
2 spsk hasselnøddeflager
4 spsk sukker
Smuldr smørret i melet, tilsæt 50 g sukker og æggehvide. Ælt dejen ensartet og stil den på køl i 1/2 time. Rul dejen ud og beklæd formen (mor har altid brug en flad 26 cm metalform). Læg dejen lidt op over formens kant. Dæk dejen med sølvpapir og tørrede gule ærter og blindbag den i en forvarmet ovn på 180 grader varmluft i 15 minutter. Tilbered i mellemtiden fyldet. Pisk ægget og de to æggeblommer lyse med sukkeret. Tilsæt fløde og pisk videre i 2 minutter. Tag bunden ud af ovnen og sænk varmen til 160 grader. Drys bunden med sukker og bred syltetøj ud på bunden i et jævnt (ikke vildt tykt) lag. Fordel forsigtig æggeflødecremen oven på syltetøjet (så de ikke blander sig) og drys med nødder og de 4 spsk sukker. Bag tærten, til fyldet er stivnet, og tærten er gylden. Det tager ca. 30 minutter.
Hindbærtærten er allerbedst, når den bliver serveret lun med en stor skefuld creme fraiche til. Men den er også alletiders afkølet.
Gitte Hansn skriver
ejjj jamen hvordan kunne du vide at jeg går med hindbær-eksperimenter i tankerne? Slaget står imellem æble- eller hindbærsyltetøjseksperimenter denne weekend. 1-0 til hindbærsiden har du lige sørget for 🙂
Tak for denne fine enkle opskrift.
Hilsen Gitte
Marie / Cocina Fragrante skriver
Hold da ferie, den har jeg glædet mig til. Var nemlig en af de 271, der virkelig håbede, at du ville dele opskriften med os.! Næste gang du laver den giver du bare et kald, jeg skal nok sørge for at være i nabolaget med det samme 😀
Anja skriver
Nøj hvor ser den god ud <3
I Rivera skriver
Looks delightful, and enjoyed the information. I will make it one of these days.
I Rivera skriver
Looks delightful, and enjoyed the information. I will make it one of these days. I love this type of tart.
Rikke skriver
Mmm… jeg elsker hindbær, og denne tærte ser bare monster lækker ud!!
Anne au Chocolat skriver
Kære Gitte
Selv mange tak 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Dear I Rivera
I am glad you like it 🙂
BR,
Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie
Hvor er du sød! 🙂 Vi må snart ses igen!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Anja
Ja, den er en lille bid af himlen 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke
Den er SÅ lækker ja 🙂
Kh Anne
Tulle skriver
3/4 flöde,mon ikke det er dl
Marie / Cocina Fragrante skriver
jaaa! 😀
Frederikke skriver
Tak for den dejlige opskrift – jeg fik helt hjemve da jeg saa billedet fra dig blog (vi bor i USA) Saa jeg maatte igang med bagning og har en i ovenen 🙂 Ungerne er helt vilde med alting Dansk og alting hindbaer .
Tak fra Louisiana
Anne au Chocolat skriver
Kære Tulle
Du er en opmærksom læser! TAK 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Frederikke
Tusind tak for en dejlig hilsen 🙂
Jeg håber, at den hitter!
Kh Anne
Anne skriver
Skal da helt sikkert prøve at bage denne en dag – har bagt din chokoladeballade to gange – den er altså bare god!
Jeg har selv besluttet mig for at lave en lille hyggelig blog med mad og videre, har du nogle gode råd til at læsere, eller andet der kan være nyttigt? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne
Det lyder godt 🙂 Jeg glæder mig til at kigge forbi og skal nok tænke på lidt råd til dig.
Kh Anne
Julie Bay skriver
Hej .
Jeg har lige et spg. Skal ærterne ovenpå sølvpapiret ? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Julie
Ja, det skal de! Som når man blindbager tærtebunde normalt 🙂
Kh Anne
Julie Bay skriver
Jeg har aldrig bagt en tærtebund 🙂 blindbager ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Julie
At blindbage er at forbage tærtebunden. For at tærtebunden ikke hæver op, er det vigtigt at det er noget til at holde den nede (sølvpapir og tørre gule ærter eller ris kan også gøre det). Nogle gange er blindbagning godt, hvis tærtefyldet er lidt vådt i det. For at sikre sig at tærtebunden bliver sprød.
Kh Anne
Julie Bay skriver
Hej Anne,
Okay tak, jeg har ikke ærter, så kan bare bruge ris ovenpå sølvpapiret ? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Julie
Ja! Eller tørrede kikærter 🙂
Du kan bare gemme dem i en skål, dåse eller bøtte indtil du skal bruge dem næste gang.
kh Anne
Frederikke skriver
Det var et stort hit – vil proeve din “nemme kage” 🙂
Hanne P skriver
Tak for opskriften ! Tærten blev fantastisk.
Anne au Chocolat skriver
Kære Hanne P,
Jubii det lyder fremragende!
Kh Anne
Gunilla skriver
Super skøn tærte! 😀
Blev et kæmpe hit her hjemme.
Anne au Chocolat skriver
Kære Gunilla,
Det glæder mig at høre 🙂
Kh Anne