
Jeg håber, at I nyder den solskinsfyldte efterårsmandag. Det gør jeg! I skrivende stund har jeg sat tænderne i denne lækre hasselnøddekage, hvis opskrift jeg deler med jer på bloggen i dag. Kagen er inspireret af en nøddekage, jeg ofte bagte i min tid i køkkenet i Secret Kitchen for 12-13 år siden.
Den er suverænt simpel at lave, saftig uden sidestykke og byder samtidig på super sprøde stykker af hasselnødder. Nyd den gerne nybagt, men den er nu mindst lige så god på anden- og tredjedagen.
Hasselnøddekage med mælkechokoladetopping og granatæblekerner
8-10 personer
Nøddekage:
175 g smør
145 g hasselnødder
210 g sukker
55 g hvedemel
150 g æggehvider (4-5 stk)
Mælkechokoladetopping:
100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
10 g smør
Pynt:
Granatæblekerner
Caramélia pearls fra Valrhona (reklamelink)
Nøddekage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af. Blend hasselnødderne groft, så der stadig er lidt store stykker i blandt. Kom hasselnødderne i en skål og rør æggehvider, sukker og mel i. Vend til sidst det smeltede smør i og rør godt rundt. Hæld kagedejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 30 minutter, og lad kagen køle helt af.
Mælkechokoladetopping:
Hak mælkechokoladen groft, og kom den i en skål. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tilsæt smør til den smeltede chokolade, og rør rundt til det er smeltet helt sammen med chokoladen. Fordel på kagen og pynt med granatæblekerner og chokoladeperler.
