E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Den ultimative hasselnøddekage med mælkechokoladetopping og granatæblekerner

28. oktober 2019 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Jeg håber, at I nyder den solskinsfyldte efterårsmandag. Det gør jeg! I skrivende stund har jeg sat tænderne i denne lækre hasselnøddekage, hvis opskrift jeg deler med jer på bloggen i dag. Kagen er inspireret af en nøddekage, jeg ofte bagte i min tid i køkkenet i Secret Kitchen for 12-13 år siden.
Den er suverænt simpel at lave, saftig uden sidestykke og byder samtidig på super sprøde stykker af hasselnødder. Nyd den gerne nybagt, men den er nu mindst lige så god på anden- og tredjedagen.

Hasselnøddekage med mælkechokoladetopping og granatæblekerner
8-10 personer

Nøddekage:
175 g smør
145 g hasselnødder
210 g sukker
55 g hvedemel
150 g æggehvider (4-5 stk)

Mælkechokoladetopping:
100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
10 g smør

Pynt:
Granatæblekerner
Caramélia pearls fra Valrhona (reklamelink)

Nøddekage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af. Blend hasselnødderne groft, så der stadig er lidt store stykker i blandt. Kom hasselnødderne i en skål og rør æggehvider, sukker og mel i. Vend til sidst det smeltede smør i og rør godt rundt. Hæld kagedejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 30 minutter, og lad kagen køle helt af.

Mælkechokoladetopping:
Hak mælkechokoladen groft, og kom den i en skål. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tilsæt smør til den smeltede chokolade, og rør rundt til det er smeltet helt sammen med chokoladen. Fordel på kagen og pynt med granatæblekerner og chokoladeperler.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokoladeovertrukne luksusromkugler med en overraskende midte
Next Post: Små kirsebær chokoladetærter med kirsebærflødeskum »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sofie skriver

    29. oktober 2019 kl. 14:35

    Hej Anne

    Jeg har lige forsøgt mig med topping (2 gange). Chokoladen tykner og bliver helt stiv når jeg putter smør i. Har du nogen idé om hvad der går galt? (Jeg har smeltet chokoladen over vandbad og herefter puttet smør i). Jeg kunne kun finde en chokolade med 36% kakao, men det burde vel ikke kunne gøre det, eller? 🙂

    Tak for altid dejlige opskrifter.

    Bh, Sofie

  2. Jonna skriver

    30. oktober 2019 kl. 07:22

    Skal hviderne piskes i nøddekagen?

  3. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2019 kl. 13:51

    Kære Jonna,
    Nej de skal bare røres i!

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2019 kl. 13:54

    Kære Sofie,
    Jeg beklager det sene svar. Den burde ikke størkne med det samme, men den bliver fast i det, når chokoladen køler af.
    Håber, at du nød kagen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra Græsk yoghurt, fersken, rabarberkompot, mynte fra haven og ristede hasselnødder.. Når sommermorgenmaden smager som dessert 😋
Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap