E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Den ultimative hasselnøddekage med mælkechokoladetopping og granatæblekerner

28. oktober 2019 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Jeg håber, at I nyder den solskinsfyldte efterårsmandag. Det gør jeg! I skrivende stund har jeg sat tænderne i denne lækre hasselnøddekage, hvis opskrift jeg deler med jer på bloggen i dag. Kagen er inspireret af en nøddekage, jeg ofte bagte i min tid i køkkenet i Secret Kitchen for 12-13 år siden.
Den er suverænt simpel at lave, saftig uden sidestykke og byder samtidig på super sprøde stykker af hasselnødder. Nyd den gerne nybagt, men den er nu mindst lige så god på anden- og tredjedagen.

Hasselnøddekage med mælkechokoladetopping og granatæblekerner
8-10 personer

Nøddekage:
175 g smør
145 g hasselnødder
210 g sukker
55 g hvedemel
150 g æggehvider (4-5 stk)

Mælkechokoladetopping:
100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
10 g smør

Pynt:
Granatæblekerner
Caramélia pearls fra Valrhona (reklamelink)

Nøddekage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af. Blend hasselnødderne groft, så der stadig er lidt store stykker i blandt. Kom hasselnødderne i en skål og rør æggehvider, sukker og mel i. Vend til sidst det smeltede smør i og rør godt rundt. Hæld kagedejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 30 minutter, og lad kagen køle helt af.

Mælkechokoladetopping:
Hak mælkechokoladen groft, og kom den i en skål. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tilsæt smør til den smeltede chokolade, og rør rundt til det er smeltet helt sammen med chokoladen. Fordel på kagen og pynt med granatæblekerner og chokoladeperler.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokoladeovertrukne luksusromkugler med en overraskende midte
Next Post: Små kirsebær chokoladetærter med kirsebærflødeskum »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sofie skriver

    29. oktober 2019 kl. 14:35

    Hej Anne

    Jeg har lige forsøgt mig med topping (2 gange). Chokoladen tykner og bliver helt stiv når jeg putter smør i. Har du nogen idé om hvad der går galt? (Jeg har smeltet chokoladen over vandbad og herefter puttet smør i). Jeg kunne kun finde en chokolade med 36% kakao, men det burde vel ikke kunne gøre det, eller? 🙂

    Tak for altid dejlige opskrifter.

    Bh, Sofie

  2. Jonna skriver

    30. oktober 2019 kl. 07:22

    Skal hviderne piskes i nøddekagen?

  3. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2019 kl. 13:51

    Kære Jonna,
    Nej de skal bare røres i!

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2019 kl. 13:54

    Kære Sofie,
    Jeg beklager det sene svar. Den burde ikke størkne med det samme, men den bliver fast i det, når chokoladen køler af.
    Håber, at du nød kagen 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap