Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

Den ultimative hasselnøddekage med mælkechokoladetopping og granatæblekerner

28. oktober 2019 af Anne au Chocolat

Jeg håber, at I nyder den solskinsfyldte efterårsmandag. Det gør jeg! I skrivende stund har jeg sat tænderne i denne lækre hasselnøddekage, hvis opskrift jeg deler med jer på bloggen i dag. Kagen er inspireret af en nøddekage, jeg ofte bagte i min tid i køkkenet i Secret Kitchen for 12-13 år siden.
Den er suverænt simpel at lave, saftig uden sidestykke og byder samtidig på super sprøde stykker af hasselnødder. Nyd den gerne nybagt, men den er nu mindst lige så god på anden- og tredjedagen.

Hasselnøddekage med mælkechokoladetopping og granatæblekerner
8-10 personer

Nøddekage:
175 g smør
145 g hasselnødder
210 g sukker
55 g hvedemel
150 g æggehvider (4-5 stk)

Mælkechokoladetopping:
100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
10 g smør

Pynt:
Granatæblekerner
Caramélia pearls fra Valrhona (reklamelink)

Nøddekage:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, og lad det køle af. Blend hasselnødderne groft, så der stadig er lidt store stykker i blandt. Kom hasselnødderne i en skål og rør æggehvider, sukker og mel i. Vend til sidst det smeltede smør i og rør godt rundt. Hæld kagedejen i en smurt springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag i ovnen i ca. 30 minutter, og lad kagen køle helt af.

Mælkechokoladetopping:
Hak mælkechokoladen groft, og kom den i en skål. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tilsæt smør til den smeltede chokolade, og rør rundt til det er smeltet helt sammen med chokoladen. Fordel på kagen og pynt med granatæblekerner og chokoladeperler.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokoladeovertrukne luksusromkugler med en overraskende midte
Next Post: Små kirsebær chokoladetærter med kirsebærflødeskum »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap