E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Små kirsebær chokoladetærter med kirsebærflødeskum

2. november 2019 af Anne au Chocolat 2 kommentarer

Disse nuttede kirsebær chokoladetærter smager fantastisk og byder på smørssprød mørdej, intens chokolade(ballade)kagesmag, syltede kirsebær og den lækreste kirsebærflødeskum. De vakte begejstring herhjemme, kan I tro ♥

Når jeg bager med perforerede tærteringe, bager jeg direkte på en perforeret bageplade (reklamelink) uden bagepapir, da det giver det alle mest mørdejssprøde resultat. Men hvis man ikke har dette, kan man bage på bageplade med bagepapir, som jeg skriver i opskriften nedenfor.

I får den fulde opskrift på mørdej her, da det er svært at lave en mindre portion. Men resten af dejen kan fryses til en anden gang. Jeg har faktisk brugt en rest mørdej fra fryseren til denne opskrift.

Rigtig god fornøjelse!

Små kirsebær chokoladetærter med kirsebærflødeskum
2 små og 2 mini

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Chokoladekagefyld:
40 g smør
40 g chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona (reklamelink)
50 g sukker
1 æg
1 tsk mel

12 syltede kirsebær, gerne fra Selleberg

Kirsebærflødeskum:
150 ml piskefløde
15 g kirsebærsirup (fra glasset med de syltede kirsebær)

Pynt:
Lidt frysetørret bærpulver
Caramélia pearls fra Valrhona (reklamelink)

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner brødkrummer. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også sagtens lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile på køl i 30 min. Brug kun halvdelen af dejen og frys gerne resten ned. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, der er plads til i køleskabet. Placér 2 runde, perforerede tærteringe på 6,5 cm og 2 runde, perforerede tærteform på ca. 5 cm på bagepapiret og beklæd både bundene (bagepapiret) og kanterne (ringene) med mørdejen. Stil herefter på køl, mens chokoladekagefyldet laves.

Chokoladekagefyld:
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smør i en gryde, tilsæt den hakkede mørke chokolade og tag den af varmen. Rør godt rundt, så chokoladen smelter sammen med smørret. Tilsæt sukker og rør godt rundt. Vend det sammenpiskede æg i og tilsidst mel. Flyt forsigtigt bagepapiret med de mørdejsfyldte tærteringe fra skærebrættet over på bagepladen. Fordel chokoladekageblandingen på mørdejsbundene og tryk 4 kirsebær ned i hver af de store tærter og to kirsebær ned i hver af de små. Bag tærterne i 15 minutter. Og køl af.

Kirsebærflødeskum:
Pisk fløden og kirsebærsirup til skum og kom det i en sprøjtepose med en stor stjernetylle og pynt tærterne. Pynt derefter med chokoladeperler og lidt bærpulver. Server straks eller stil på køl til servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Den ultimative hasselnøddekage med mælkechokoladetopping og granatæblekerner
Next Post: Passionsfrugt moussekager med saltkaramel kerne og ristet kokos. »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Marie skriver

    6. november 2019 kl. 20:07

    Kan det bages som en stor tærte?

  2. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2019 kl. 16:40

    Kære Marie,
    Ja, det tænker jeg sagtens. Så ville jeg nok gerne opskriften på fyldet med 1,5.
    Kh Anne

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

Søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap