E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Passionsfrugt moussekager med saltkaramel kerne og ristet kokos.

4. november 2019 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

Søde små dessertkager med aromatisk smag af passionsfrugt, intens saltkaramel og knasende sprøde marcipanbunde med ristet kokos. Perfekt lille afslutning på en dejlig middag. Måske nytårsmiddagen?

Moussernes passionsfrugt smag kommer fra Inspiration Passion chokoladen fra Valrhona, som kan købes flere forskellige steder på nettet og bare smager virkelig dejligt. Jeg er i hvert fald meget pjattet med den.

Passionsfrugt moussekager med saltkaramel kerne og ristet kokos
6 stk

Saltkaramel:
75 g sukker
100 ml piskefløde
1 nip salt
10 g smør

Inspiration Passion mousse:
75 g Inspiration Passion fra Valrhona
150 ml piskefløde

Marcipanbunde med ristet kokos:
20 g ristet kokosflager (ristet kokosmel kan også bruges)
80 g marcipan

Pynt:
Guldstøv
Ristet kokosflager

Bageudstyr:
Halvkugleforme ø4 cm (reklamelink)
Halvkugleforme ø6 cm (reklamelink)
Perforeret bageplade (reklamelink)
Runde kageudstikkere (reklamelink)

Saltkaramel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt, så sukkeret karamelliseres jævnt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag den karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris. Hvis der kommer lidt sukkerklumper i karamellen, så fortvivl ej. Rør blot videre i karamellen ved svag varme, indtil sukkeret er opløst i karamellen. Smag til med salt og tilsæt smør. Lad karamellen køle af i et par minutter og hæld den i 6 små silikone halvkugleforme (4 cm) og køl derefter helt af. Sæt karamellen på frost i et par timer, til den er helt hård og kan vendes ud.

Inspiration Passion mousse:
Hak Inspiration Passion chokoladen ultrafint, og kom den i en skål. Varm 50 ml piskefløde op til kogepunktet i en gryde og hæld fløden over den finthakkede chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt, indtil al chokoladen er smeltet sammen med fløden. Pisk den resterende fløde til en let skum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladecremen, og derned forsigtigt resten af flødeskummet uden at slå for meget luft ud. Fyld 6 silikone halvkugleforme (6 cm) 2/3 op med moussen. Put forsigtigt en saltkaramel halvkugle ned i midten af hver mousse og brug en lille ske/palet til at dække saltkaramellen med lidt af moussen, som allerede er i formen, og gør overfladen (bunden) jævn. Frys mousserne i minimum 6 timer og gerne natten over.

Marcipanbunde med ristet kokos:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend de ristede kokosflager fint i en minihakker og ælt det godt sammen med marcipanen i en skål. Rul marcipanen tyndt ud (jeg gør det imellem to stykker bagepapir) og udstik 6 runde bunde med en udstikker (6-6,5 cm) og kom dem på en perforeret bageplade (eller bageplade med bagepapir) og bag i ca. 5 minutter, til de er fint gyldne. Køl af.

Samling:
Vend de frosne mousser ud og placer dem på marcipanbundene. Stil dem på en tallerken og lad dem tø op i køleskabet i 3-4 timer. Pynt med lidt guldstøv og en ristet kokosflage inden servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Små kirsebær chokoladetærter med kirsebærflødeskum
Next Post: Chokolade dyppede madeleinekager »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Winni skriver

    4. november 2019 kl. 17:44

    Du skriver: “ Stil dem på en tallerken og lad dem tø op i køleskabet“ – hvor lang tid er de ca. om at tø op?

  2. Anne au Chocolat skriver

    4. november 2019 kl. 22:32

    Hej Winni,
    3-4 timer ville jeg sige. Jeg tilføjer det lige til opskriften 🙂

  3. Winni skriver

    4. november 2019 kl. 22:40

    Mange tak fir dit hurtige svar – glæder mig til at prøve at lave dem og ikke mindst til at smage dem😋

  4. Camilla skriver

    11. november 2019 kl. 22:28

    Skal der slet ikke husblas i moussen?

  5. Anne au Chocolat skriver

    11. november 2019 kl. 22:30

    Kære Camilla,
    Nej det er ikke nødvendigt 🙂

  6. Camilla skriver

    12. november 2019 kl. 17:25

    Jeg har lavet karamelbomberne, de har stået i fryseren i mere end et døgn nu, men de er stadig bløde, og slet ikke til at vende ud af silikoneformen. De er alt for bløde. Hvad kan jeg have gjort forkert?

  7. Camilla skriver

    13. november 2019 kl. 17:44

    .

  8. Anne au Chocolat skriver

    15. november 2019 kl. 15:36

    Kære Camilla,
    Beklager det lidt sene svar. Det lyder mærkeligt. Mine kunne vendes ud som fine halvkugler.
    Men jeg tænker, at de sagtens kunne bruges alligevel, hvis man bruger en ske?
    kh Anne

  9. Camilla skriver

    17. november 2019 kl. 10:06

    Jeg lavede en ny portion karamel, som jeg kogte i lidt længere tid (nok ca. 5 min). Den er blevet helt perfekt😉 Den bliver hård i fryseren og samtidig blød og cremet når den tør op. Mums😊

  10. Anne au Chocolat skriver

    19. november 2019 kl. 17:30

    Kære Camilla,
    Det er jeg så glad for at høre 🙂

  11. Ib Groth Clausen skriver

    30. december 2019 kl. 23:36

    Hej. Nu har jeg forsøgt at lave denne dessert til i morgen nytårsaften. Saltkaramellen mislykkes, hvis jeg følger opskriften. Har forsøgt med mindre piskefløde og ladet det koge lidt, selv om det ikke står i opskriften. Efter 3 timer i fryseren (altså mere end et par) er det stadig en blød fornøjelse. Alle andre saltkaramel opskrifter bruger også glucosesirup og en lang kogetid. Men ikke din. Kunne du ikke ændre opskriften, eller i hvert fald skrive den, så den fungerer? Med venlig hilsen og godt nytår Ib

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godaften ❤️ Som lovet kommer opskriften her på appelsinkagen✌🏻🍊🍋🍰 (Man kan også bruge en almindelig springform, men hold øje med bagetiden ☺️)

200 g marcipan
200 g sukker 
200 g smør, blødt
4 æg
100 g hvedemel
Fintrevet skal af 2 øko appelsiner

Til formen:
Smør
Hvedemel

Glasur:
Flormelis 
Citronsaft / appelsinsaft 

Pynt:
Usaltede pistacier og hvid chokolade 

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Pisk marcipan og sukker sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æg i et ad gangen. Vend derefter mel og fintrevet appelsinskal i. Forbered randformen: smør formen med smør og drys siderne med et lag mel. Hæld kagedejen i formen. Bag kagen i ovnen i ca. 30-40 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Vent 30 minutter med at vende kagen ud af randformen, så den er tilpas kølet af og ikke når at sætte sig fast igen. Pynt kagen med glasur, pistacier og hvid chokolade.
Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap