Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Passionsfrugt moussekager med saltkaramel kerne og ristet kokos.

4. november 2019 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

Søde små dessertkager med aromatisk smag af passionsfrugt, intens saltkaramel og knasende sprøde marcipanbunde med ristet kokos. Perfekt lille afslutning på en dejlig middag. Måske nytårsmiddagen?

Moussernes passionsfrugt smag kommer fra Inspiration Passion chokoladen fra Valrhona, som kan købes flere forskellige steder på nettet og bare smager virkelig dejligt. Jeg er i hvert fald meget pjattet med den.

Passionsfrugt moussekager med saltkaramel kerne og ristet kokos
6 stk

Saltkaramel:
75 g sukker
100 ml piskefløde
1 nip salt
10 g smør

Inspiration Passion mousse:
75 g Inspiration Passion fra Valrhona
150 ml piskefløde

Marcipanbunde med ristet kokos:
20 g ristet kokosflager (ristet kokosmel kan også bruges)
80 g marcipan

Pynt:
Guldstøv
Ristet kokosflager

Bageudstyr:
Halvkugleforme ø4 cm (reklamelink)
Halvkugleforme ø6 cm (reklamelink)
Perforeret bageplade (reklamelink)
Runde kageudstikkere (reklamelink)

Saltkaramel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel ved medium varme i en stor tykbundet gryde i et ikke alt for tykt lagt, så sukkeret karamelliseres jævnt. Opvarm imens fløden i en anden gryde. Tag den karamelliserede sukker af varmen, tilsæt straks den varme fløde lidt ad gangen og rør godt til med et piskeris. Hvis der kommer lidt sukkerklumper i karamellen, så fortvivl ej. Rør blot videre i karamellen ved svag varme, indtil sukkeret er opløst i karamellen. Smag til med salt og tilsæt smør. Lad karamellen køle af i et par minutter og hæld den i 6 små silikone halvkugleforme (4 cm) og køl derefter helt af. Sæt karamellen på frost i et par timer, til den er helt hård og kan vendes ud.

Inspiration Passion mousse:
Hak Inspiration Passion chokoladen ultrafint, og kom den i en skål. Varm 50 ml piskefløde op til kogepunktet i en gryde og hæld fløden over den finthakkede chokolade. Lad det stå i 2 minutter, og rør da godt rundt, indtil al chokoladen er smeltet sammen med fløden. Pisk den resterende fløde til en let skum og vend først 1/3 af flødeskummet i chokoladecremen, og derned forsigtigt resten af flødeskummet uden at slå for meget luft ud. Fyld 6 silikone halvkugleforme (6 cm) 2/3 op med moussen. Put forsigtigt en saltkaramel halvkugle ned i midten af hver mousse og brug en lille ske/palet til at dække saltkaramellen med lidt af moussen, som allerede er i formen, og gør overfladen (bunden) jævn. Frys mousserne i minimum 6 timer og gerne natten over.

Marcipanbunde med ristet kokos:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend de ristede kokosflager fint i en minihakker og ælt det godt sammen med marcipanen i en skål. Rul marcipanen tyndt ud (jeg gør det imellem to stykker bagepapir) og udstik 6 runde bunde med en udstikker (6-6,5 cm) og kom dem på en perforeret bageplade (eller bageplade med bagepapir) og bag i ca. 5 minutter, til de er fint gyldne. Køl af.

Samling:
Vend de frosne mousser ud og placer dem på marcipanbundene. Stil dem på en tallerken og lad dem tø op i køleskabet i 3-4 timer. Pynt med lidt guldstøv og en ristet kokosflage inden servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Små kirsebær chokoladetærter med kirsebærflødeskum
Next Post: Chokolade dyppede madeleinekager »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Winni skriver

    4. november 2019 kl. 17:44

    Du skriver: “ Stil dem på en tallerken og lad dem tø op i køleskabet“ – hvor lang tid er de ca. om at tø op?

  2. Anne au Chocolat skriver

    4. november 2019 kl. 22:32

    Hej Winni,
    3-4 timer ville jeg sige. Jeg tilføjer det lige til opskriften 🙂

  3. Winni skriver

    4. november 2019 kl. 22:40

    Mange tak fir dit hurtige svar – glæder mig til at prøve at lave dem og ikke mindst til at smage dem😋

  4. Camilla skriver

    11. november 2019 kl. 22:28

    Skal der slet ikke husblas i moussen?

  5. Anne au Chocolat skriver

    11. november 2019 kl. 22:30

    Kære Camilla,
    Nej det er ikke nødvendigt 🙂

  6. Camilla skriver

    12. november 2019 kl. 17:25

    Jeg har lavet karamelbomberne, de har stået i fryseren i mere end et døgn nu, men de er stadig bløde, og slet ikke til at vende ud af silikoneformen. De er alt for bløde. Hvad kan jeg have gjort forkert?

  7. Camilla skriver

    13. november 2019 kl. 17:44

    .

  8. Anne au Chocolat skriver

    15. november 2019 kl. 15:36

    Kære Camilla,
    Beklager det lidt sene svar. Det lyder mærkeligt. Mine kunne vendes ud som fine halvkugler.
    Men jeg tænker, at de sagtens kunne bruges alligevel, hvis man bruger en ske?
    kh Anne

  9. Camilla skriver

    17. november 2019 kl. 10:06

    Jeg lavede en ny portion karamel, som jeg kogte i lidt længere tid (nok ca. 5 min). Den er blevet helt perfekt😉 Den bliver hård i fryseren og samtidig blød og cremet når den tør op. Mums😊

  10. Anne au Chocolat skriver

    19. november 2019 kl. 17:30

    Kære Camilla,
    Det er jeg så glad for at høre 🙂

  11. Ib Groth Clausen skriver

    30. december 2019 kl. 23:36

    Hej. Nu har jeg forsøgt at lave denne dessert til i morgen nytårsaften. Saltkaramellen mislykkes, hvis jeg følger opskriften. Har forsøgt med mindre piskefløde og ladet det koge lidt, selv om det ikke står i opskriften. Efter 3 timer i fryseren (altså mere end et par) er det stadig en blød fornøjelse. Alle andre saltkaramel opskrifter bruger også glucosesirup og en lang kogetid. Men ikke din. Kunne du ikke ændre opskriften, eller i hvert fald skrive den, så den fungerer? Med venlig hilsen og godt nytår Ib

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap