Disse cookies er knasende sprøde & seje og byder på 2 slags chokoladesød kærlighed samt den helt perfekte snert af salt. Jeg kan bedst lide at nyde dem, mens de stadig er lune. Derfor er det ikke mindre end GENIALT, at cookiedejen sagtens kan holde sig et par dage på køl og bages ad flere omgange. Faktisk synes jeg, at cookies bliver bedst – både i smag og konsistens – når dejen får lov til at hvile 24 timer på køl, inden den bages. MEN craver man cookies straks, så bag dem med det samme.
Double chocolate chip cookies med salt
30 stk
200 g smør, blødt
150 g brun farin
150 g sukker
2 æg
300 g mel
Korn fra 1/2 vaniljestang
5 g bagepulver
5 g natron
0,75 tsk salt
200 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
200 g mørk chokolade, gerne Guanaja 70% fra Valrhona
Rør smør, brun farin og sukker sammen i en skål indtil en cremet og let luftig konsistens. Tilsæt æggene et ad gang. Rør derefter mel, vaniljekorn, bagepulver, natron og salt i. Hak de to chokolader og vend dem i cookiedejen. Form til kugler, læg dem på en bageplade med bagepapir med god afstand imellem. Drys med lidt salt på toppen. Der er plads til 9-12 cookies pr. plade. De skal ikke trykkes flade. Bag cookies ved 12-15 minutter ved 175 grader varmluft.
Indlægget indeholder affiliate links.
Michelle-Marie skriver
ÅHHH hvor ser de lækre ud 🙂 Dem må jeg lige prøve en dag.
Anne au Chocolat skriver
Kære Michelle-Marie,
Tusind tak! De er ganske vanedannende og intet mindre end vildt lækre, hvis jeg selv skal sige det 🙂 Lov mig at bag dem!
Kh Anne
Fleur skriver
Hej ?
Kan jeg bruge kokossukker istedet for brun farin?
Hilsen Fleur
Anne au Chocolat skriver
Kære Fleur,
Ja det tror jeg sagtens, du kan! Vil glæde mig til at høre om resultatet 🙂
Kh Anne
Katrine skriver
Bagte disse i weekenden med både mørk, lyse og hvid chokolade til en familiefest. Var et kæmpe hit!
Anne au Chocolat skriver
Kære Katrine,
Det var da dejligt at høre 🙂
Kh Anne
Tine Høj Andersen skriver
Disse cookies er blevet en ferietradition hos os (anden gang noget godt indtræffer er det per definition en tradition hos os).
Nu er det efterårsferie og så bager vi dem igen.
Ideen er at lave en portion og bage en plade cookies hver dag i ferien… Dét er vanedannende!
Portionen holder 3 eller 4 dage – og så laver vi da bare en ny portion! Nemt og super lækkert – og foreløbigt er ingen i familien blevet trætte af disse cookies! De har iøvrigt også fået en fast plads på kontoret hvor de bor i en lufttæt dåse og kun bydes ved særlige lejligheder..
Anne au Chocolat skriver
Kære Tine,
Ih hvor lyder det bare som verdens hyggeligste og ikke mindst lækreste ferietradition 🙂
God efterårsferie!
Kh Anne
Sophie skriver
Kære Anne
Tror du de er fryseegnede?
Tak for en inspirerende blog!
Kh