E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Dulcey panna cotta

22. juni 2016 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Processed with VSCOcam with f2 preset

Silkeblød, karamelsød og vanvittigt vanedannende panna cotta lavet med den blonde chokolade Dulcey 32% fra Valrhona og et sommerstrejf af søde jordbær og dejlig sprød cookie knas på toppen. Har I smagt Dulcey? Det er virkelig en af mine chokoladefavoritter!

Dulcey panna cotta
4 personer

200 g Dulcey 32% chokolade fra Valrhona
1,5 blad husblas (2,5 g)
250 ml piskefløde
130 ml mælk
15 g sukker

Pynt:
Friske danske jordbær
Cookie knas
Evt. Dulcey perler og rosenblade.

Hak Dulcey chokoladen fint. Udblød husblas i koldt vand i 5 minutter. Varm fløde, mælk og sukker op til kogepunktet i en tykbundet gryde. Kom chokoladen ned i flødeblandingen og rør godt rundt, til chokoladen er smeltet. Vrid husblas fri for vand og rør den ud i fløden. Stavblend evt. kort fløden for at sikre en hel ensartet flødeblanding. Fordel den i 4 skåle og lad den sætte sig på køl i minimum 4 timer. Pynt med jordbær og cookie knas – eller andre søde bærfavoritter.

Kaj var også pænt begejstret for den panna cotta, han fik lov til at smage 🙂

Processed with VSCOcam with f2 preset

Indlægget indeholder affiliate links.

Skrevet i: Desserter Tags: cookies, Dulcey, Jordbær, panna cotta, valrhona

Previous Post: « Double chocolate chip cookies med salt
Next Post: Frangipane tærte med abrikoser og ribs »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Stinna skriver

    22. juni 2016 kl. 17:49

    Findes der en lidt mere… Økonomisk… Chokolade som kan give samme følelse?

  2. Anne au Chocolat skriver

    22. juni 2016 kl. 19:59

    Kære Stinna,
    Desværre er det vist kun Valrhona’s Dulcey og Summerbird’s Amber, som er blonde karamelliserede chokolader på det danske marked. Men hvis du finder en anden, må du gerne sige til! Ellers kan du prøve at lave den med hvid chokolade i stedet – det bliver sikkert også lækkert. Men så får den ikke den fin karamelfarve og -smag.
    Kh Anne

  3. Michelle skriver

    22. juni 2016 kl. 21:25

    Kunne man bruge hjemmelavet karamelliseret hvid chokolade i stedet, måske?

  4. Anne au Chocolat skriver

    22. juni 2016 kl. 21:53

    Kære Michelle,
    Rigtig god idé! Det synes jeg, at du skal prøve! Vil glæde mig til at høre om resultatet 🙂
    Kh Anne

  5. Rebekka Brokman skriver

    22. juli 2016 kl. 20:28

    først og fremmest tak for en vildt lækker og smuk blog med gode og lækre opskrifter! Men jeg simpelthen nød til at spørge dig … hvor finder man fine skeer henne som denne? har søgt lidt rundt men kan bare ikke finde dem nogen steder!
    Kh Rebekkka

  6. Anne au Chocolat skriver

    25. juli 2016 kl. 10:58

    Kære Rebekka,
    Tusind tak for din søde søde hilsen!
    Jeg har fået skeen i gave, så jeg ved desværre ikke, hvor den er fra. Men ja, meget fin er den 🙂
    Ha’ en dejlig sommerdag!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap