Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Frangipane tærte med abrikoser og ribs

25. juni 2016 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

Processed with VSCO with f2 preset

For to dage siden fyldte min blog syv år. SYV år. Smag lige på de ord… det er alligevel en del tid! Jeg glemmer fødselsdagen hvert år. Måske det hænger sammen med, at fødselsdagen falder samme dag som Sankt Hans Aften. Dagen efter plejer jeg at huske på den. Det gjorde jeg også i går, og så jeg bagte denne sommerlige mandelsøde tærte med friske abrikoser og ribs. Jeg kom i tanke om denne abrikoskage med frangipane og byggede videre på den. De syrlige ribs og den sprøde mørdej er virkelig prikken over i’et, og denne tærtes fantastiske smag får englene til at synge!

Frangipanetærte med abrikos og ribs
8 personer

Mørdej:
100 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
75 g smør, koldt
1 tsk vand

Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel
2 æg

Til topping:
4 friske abrikoser
40 g ribs
15 g mandelflager (eller hakkede mandler)
Lidt flormelis

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i tynde skiver og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner “revet parmesan”. Saml dejen med vand. Dæk dejen til og lad den hvile på køl i 30 minutter. Rul den ud mellem to stykker bagepapir og kom den i tærteformen (20 cm i diameter). Alternativt kan dejen trykkes ud i formen med fingrene.

Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt æggene et ad gangen. Fordel mandelcremen på mørdejsbunden.

Topping:
Halvér abrikoserne og læg dem ned i mandelcremen med skindet ned af. Fordel ribs og mandelflager på toppen og bag tærten i ovnen ved 175 grader i 25-30 minutter, til den er fint gylden.

Lad tærten køle lidt af inden servering og drys med lidt flormelis. Den kan snildt nydes med flødeskum eller en fuldfed creme fraiche.

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Processed with VSCO with f2 preset

Skrevet i: Kager Tags: abrikos, frangipane, mandelcreme, mandler, Ribs, tærte

Previous Post: « Dulcey panna cotta
Next Post: Cookiekage med mælkechokolade-topping og kirsebær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Meta / Fundamentalchocolate.wordpress.com skriver

    27. juni 2016 kl. 22:40

    Uh – Den ser lækker ud! abrikoser og ribs kan jeg også forestille mig er godt sammen!

  2. Anne au Chocolat skriver

    28. juni 2016 kl. 11:53

    Tusind tak for din søde kommentar 🙂
    Kh Anne

  3. Anne-Mette skriver

    28. juni 2016 kl. 13:33

    Uhm, jeg kan fornemme smagen blot ved at læse din opskrift. Hvis jeg er hurtigere end solsort parret i haven, kan jeg måske få lidt ribs til tærten, inden parret har spist alle bær ;-).

  4. Anne au Chocolat skriver

    28. juni 2016 kl. 21:30

    Kære Anne-Mette,
    Ih det lyder som et sødt solsorte-par! Håber det lykkes dig at få fingrene i nogle af ribsene 🙂
    Kh Anne

  5. Anne-Mette skriver

    3. juli 2016 kl. 20:57

    Hej Anne.
    Jeg fik lov til at plukke lidt ribs i dag af fru Solsort. Tærten smager himmelsk.
    I går lavede jeg din Koldskålspannacotta fra Irmas Krydderiet ….uhm, en lækker, frisk dessert, som vil blive serveret for gæster.
    Tak for dejlige opskrifter og inspiration.
    Kh Anne-Mette

  6. Anne au Chocolat skriver

    5. juli 2016 kl. 14:09

    Kære Anne-Mette
    Det er jeg så glad for at høre 🙂
    Rigtig god sommer til dig!
    Kh Anne

  7. Kamilla skriver

    19. oktober 2016 kl. 17:03

    Hej Anne
    Nu er det jo ikke lige sommersæson mere, mon tærten kan laves med blommer og brombær, eller tror du de vil safte for meget??
    Kh Kamilla

  8. Anne au Chocolat skriver

    19. oktober 2016 kl. 21:29

    Kære Kamilla,
    Jeg er sikker på, at begge dele ville være super godt. Men nok hver for sig ik? Altså en blommetærte og en brombærtærte 🙂
    God aften.
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap