Hvad gør man, når man falder over de fineste små abrikoser? Man glæder sig over to ting: at have masser af mandelmel liggende hjemme i skabet og at kunne ringe til brormand for at byde ham på kage.
Abrikoser er klart en af mine store favoritter inden for frugternes verden. De smager fantastisk i sig selv og lige så godt i lækre kager. Denne gang blev det til to små kager. Jeg elsker at dele kage med folk og især med min bror, men nogle gange er det bedst bare at have en hel kage for sig selv – kender I det ??
Til abrikoskagerne lavede jeg en frangipane, som er en klassisk fransk mandelcreme, der oftest bruges i frugttærter – altså oven på tærtedejen og under frugten. Jeg droppede tærtedejen og hældte bare cremen direkte ned i de små ildfaste fade og fordelte abrikoserne ovenpå. Jeg ændrede dog lidt på mængderne, men det gør jeg tit bare ved at bruge min søde mavefornemmelse, og det bliver for det meste godt. Også i dag. Kagen er easy peasy, som Jamie ville sige det 🙂
Den nemme opskrift lyder således
40 g smør, blødt
40 g sukker
40 g mandelmel
1 æg
2 abrikoser
Mandler, smuttede og hakkede
Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt ægget. Hæld mandelcremen i de små fade, halvér abrikoserne og læg dem ned i cremen med skindet ned af. Drys de hakkede mandler over og bag i ovnen ved 160-170grader, til cremen er gylden og abrikoserne er møre.
Server dem lune eller afkølede, gerne med fuldfed creme fraiche til.
Jeg tror også, det ville være visuelt flot at lægge en quenelle af vanilleis på midten lige inden servering 🙂



