E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En lille abrikoskage med frangipane

16. juni 2010 af Anne au Chocolat 20 kommentarer

DSC_0499

Hvad gør man, når man falder over de fineste små abrikoser? Man glæder sig over to ting: at have masser af mandelmel liggende hjemme i skabet og at kunne ringe til brormand for at byde ham på kage.

DSC_0519

Abrikoser er klart en af mine store favoritter inden for frugternes verden. De smager fantastisk i sig selv og lige så godt i lækre kager. Denne gang blev det til to små kager. Jeg elsker at dele kage med folk og især med min bror, men nogle gange er det bedst bare at have en hel kage for sig selv – kender I det ??
Til abrikoskagerne lavede jeg en frangipane, som er en klassisk fransk mandelcreme, der oftest bruges i frugttærter – altså oven på tærtedejen og under frugten. Jeg droppede tærtedejen og hældte bare cremen direkte ned i de små ildfaste fade og fordelte abrikoserne ovenpå. Jeg ændrede dog lidt på mængderne, men det gør jeg tit bare ved at bruge min søde mavefornemmelse, og det bliver for det meste godt. Også i dag. Kagen er easy peasy, som Jamie ville sige det 🙂

DSC_0525

Den nemme opskrift lyder således

40 g smør, blødt
40 g sukker
40 g mandelmel
1 æg
2 abrikoser
Mandler, smuttede og hakkede

Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt ægget. Hæld mandelcremen i de små fade, halvér abrikoserne og læg dem ned i cremen med skindet ned af. Drys de hakkede mandler over og bag i ovnen ved 160-170grader, til cremen er gylden og abrikoserne er møre.

Server dem lune eller afkølede, gerne med fuldfed creme fraiche til.

Jeg tror også, det ville være visuelt flot at lægge en quenelle af vanilleis på midten lige inden servering 🙂

DSC_0543

Skrevet i: Desserter, Kager Tags: abrikos, Abrikoskage, frangipane, mandelcreme, mandelmel

Previous Post: « Scones fra Rhein Van Hauen
Next Post: Dessertaften på Søllerød Kro »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Kasper Bergholt skriver

    16. juni 2010 kl. 19:17

    Uhm — ja — to af mine yndlingsområder Rhône og Wachau (Østrig) er ret stærke inden for netop abrikoser.

    Jeg tror, en trockenbeerenauslese ville gå ret godt til din kreation ovenfor!

    Alt godt,

    Kasper

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. juni 2010 kl. 19:45

    Kære Kasper,

    Auslese går godt til mange af mine desserter 🙂 Jeg har lyst til at tage til Rhône lige NU nu!

    Kh Anne

  3. Piskeriset skriver

    16. juni 2010 kl. 21:40

    Det ser vel nok skønt ud – meget smuk og lækker kage 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    16. juni 2010 kl. 21:46

    Tak kære Piskeriset – den smager lige så smukt og lækkert! Prøv den 🙂

  5. nanoud skriver

    17. juni 2010 kl. 08:48

    Délicieux petits desserts aux saveurs d’été … c’est extra ils donnent très envie d’être dégustés.
    Bonne journée

  6. Kristina skriver

    17. juni 2010 kl. 13:57

    Kære Anne, sådan en lækker sag vil jeg også lave næste gang jeg falder over lækre abrikoser!

  7. foodfanatic skriver

    17. juni 2010 kl. 14:02

    Uhm hvor ser det godt ud søde Anne. Synes godt lige, at du kunne have lavet en ekstra og sendt den til Irland 😉 Elsker alt marcipanagtigt, så en frangipane må jeg vist snart lave. Har kun lavet det en gang før, og det var med blommer. Det smagte SÅ skønt. Desværre er ireren ikke så meget for marcipan/mandler, så en portionsanretning kunne være en ide 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    17. juni 2010 kl. 14:31

    Merci, Nanou! Ils sont super délicieux 🙂 Quant à la frangipane, j’en vais déguster beaucoup à Paris cette automne! 🙂 Bonne journée!

  9. Anne au Chocolat skriver

    17. juni 2010 kl. 14:32

    Kære Kristina – hvis du finder abrikoser så sig til.. Så kan du få noget af mit mandelmel 🙂

  10. Anne au Chocolat skriver

    17. juni 2010 kl. 14:34

    Hej kære Nadia,
    Disse små kager smager i hvert fald super godt! Prøv at lave dem – er sikker på at du omvender alle irerne 🙂 Og ja, jeg kan godt huske dine store marcipan-passion 🙂 Kh

  11. Anette skriver

    17. juni 2010 kl. 17:12

    Wow, den kage ser virkelig lækker ud. Heldig bror 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    18. juni 2010 kl. 08:57

    Hihi ja, han var lidt heldig! Det var rart for os begge med en lille pause fra eksamenslæsningen!

  13. Kim skriver

    18. juni 2010 kl. 16:07

    Ja, hvor ser det lækkert ud! Jeg kan smage de bagte abrikoser og frangipane’n…. og jeg vil med til Rhône… 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    18. juni 2010 kl. 18:04

    Hehe Kim – ja jeg drømmer også om Rhône!! 🙂

  15. Laura skriver

    10. oktober 2010 kl. 13:02

    Hej Chokolade-Anne 🙂

    Ville bare lige sige dig tak for denne opskrift! Mine forældre ringede pludselig i går og spurgte, om de ikke måtte komme forbi til en kop the efter en lang cykeltur ude på Amager Fælled. Og så gik jeg lidt i panik, fordi jeg ikke havde andet at servere til end knækbrød med marmelade, og det syntes jeg alligevel var for kedeligt. Der var det så, at jeg kom i tanker om denne opskrift, og lynhurtigt var der kage til theen – dog med lækre aromaæbler i stedet for abrikoser, og et drys kanel. Det var et hit!

    Eeelsker din blog!

    KH Laura

  16. Anne au Chocolat skriver

    13. oktober 2010 kl. 10:36

    Kære Laura,
    Hvor er det skønt at høre, at du kunne bruge min opskrift og at du fik serveret noget lækkert til dine forældre:-)
    Alt godt,
    Anne au Chocolat

Trackbacks

  1. En lille abrikoskage med frangipane | Madbevægelsen -- danske madblogs siger:
    16. juni 2010 kl. 16:56

    […] Continued here: En lille abrikoskage med frangipane […]

  2. En lille rabarberkage med frangipane | Anne au Chocolat siger:
    6. maj 2011 kl. 10:45

    […] har genbrugt opskriften fra dette abrikos-indlæg, da mandelmel, smør, æg og sukker er basisvarer og altid kan findes i mit køkken. Derudover […]

  3. Frangipane tærte med abrikoser og ribs - Anne au Chocolat siger:
    20. september 2016 kl. 11:30

    […] så jeg bagte denne sommerlige mandelsøde tærte med friske abrikoser og ribs. Jeg kom i tanke om denne abrikoskage med frangipane og byggede videre på den. De syrlige ribs og den sprøde mørdej er virkelig prikken over […]

  4. Frangipane tærte med abrikoser og ribs - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 12:29

    […] så jeg bagte denne sommerlige mandelsøde tærte med friske abrikoser og ribs. Jeg kom i tanke om denne abrikoskage med frangipane og byggede videre på den. De syrlige ribs og den sprøde mørdej er virkelig prikken over […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap