Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri     -     eBook: Gluten-free & Sugar-free - Buy here
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • The eBook: Gluten Free & Sugar Free

En lille abrikoskage med frangipane

16. juni 2010 af Anne au Chocolat

DSC_0499

Hvad gør man, når man falder over de fineste små abrikoser? Man glæder sig over to ting: at have masser af mandelmel liggende hjemme i skabet og at kunne ringe til brormand for at byde ham på kage.

DSC_0519

Abrikoser er klart en af mine store favoritter inden for frugternes verden. De smager fantastisk i sig selv og lige så godt i lækre kager. Denne gang blev det til to små kager. Jeg elsker at dele kage med folk og især med min bror, men nogle gange er det bedst bare at have en hel kage for sig selv – kender I det ??
Til abrikoskagerne lavede jeg en frangipane, som er en klassisk fransk mandelcreme, der oftest bruges i frugttærter – altså oven på tærtedejen og under frugten. Jeg droppede tærtedejen og hældte bare cremen direkte ned i de små ildfaste fade og fordelte abrikoserne ovenpå. Jeg ændrede dog lidt på mængderne, men det gør jeg tit bare ved at bruge min søde mavefornemmelse, og det bliver for det meste godt. Også i dag. Kagen er easy peasy, som Jamie ville sige det 🙂

DSC_0525

Den nemme opskrift lyder således

40 g smør, blødt
40 g sukker
40 g mandelmel
1 æg
2 abrikoser
Mandler, smuttede og hakkede

Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt ægget. Hæld mandelcremen i de små fade, halvér abrikoserne og læg dem ned i cremen med skindet ned af. Drys de hakkede mandler over og bag i ovnen ved 160-170grader, til cremen er gylden og abrikoserne er møre.

Server dem lune eller afkølede, gerne med fuldfed creme fraiche til.

Jeg tror også, det ville være visuelt flot at lægge en quenelle af vanilleis på midten lige inden servering 🙂

DSC_0543

Skrevet i: Desserter, Kager Tags: abrikos, Abrikoskage, frangipane, mandelcreme, mandelmel

Previous Post: « Scones fra Rhein Van Hauen
Next Post: Dessertaften på Søllerød Kro »

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

The E-book Gluten-free & Sugar-free

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap