Det er ingen hemmelighed, at jeg er smaskforelsket i Dulcey, den blonde chokolade fra Valrhona. Den er cremet og kikset! Det smelter smukt på tungen med fine noter af karamel og smørbagte, letsaltede kiks.
I dag serverer jeg derfor en blondie for jer, som jeg har bagt med Dulcey. Det var et forsøg, som viste sig at være intet mindre end fantastisk. Den blonde og chokoladesøde Dulcey har fået selskab af knasende pekannødder i kagen her, men man kan garanteret også bruge mandler, hasselnødder eller valnødder.
Spis gerne blondien sammen med skiver af pære, hvis friske og saftige sprødhed passer perfekt til. Blommer eller mango ville også udgøre et godt team med denne kage.
Blondies med Dulcey og pekannødder (8-10 personer)
200 g smør
200 g Dulcey 32%, grofthakket
3 æg
175 g sukker
125 g mel
1/4 tsk salt
100 g pekannødder, hakket
50 g Dulcey 32%, hakket
Smelt smørret i en gryde. Smelt 200 g Dulcey 32% over vandbad. Pisk æg, sukker, mel og salt sammen i en skål til en let og luftig konsistens. Vend smør og chokolade i dejen. Tilsæt pekannødder og den resterende Dulcey. Hæld dejen i en kvadratisk form (ca. 22 cm x 22 cm) foret med bagepapir. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 25 minutter.
Husk at blondies bør bages dagen før, så de “sætter sig” ordentlig!
Piskeriset skriver
Det ser rigtig indbydende ud – og er meget smukt skåret ud. God idé med pæreskiverne til for at give syrlighed 🙂
hvadskalvibage/Mette skriver
Skal da vist have kikket over Dulcey, for umiddelbart lyder det som en smagsoplevelse jeg gerne vil prøve. Samt købe lidt ekstra så jeg kan få testet denne opskrift 🙂
Emma Kirstine skriver
Kære dygtige Anne.
Åh, hvor ser denne kage helt ualmindelig god ud. Jeg har efterhånden bagt din klassiske blondie et par gange, og så ufattelig dejligt den smager, når den nærmest danser i min mund. En af mine yndlings.
Denne fine blondie må hellere prøves i en fart – jeg er sikker på at kombinationen af den lyse, gode chokolade og de lækre nødder er til topkarakter.
Jeg ønsker dig en dejlig efterårsdag i smukke, fineeste København, som jeg så inderligt holder af og glæder mig til at besøge snart.
I øvrigt vil jeg anbefalde dig, at kigge forbi min mors blog. http://tinasopskrifter.blogspot.dk/
Ikke fordi der er specielt mange søde sager, men fordi den er så fin og fyldt med mange gode opskrifter. Desuden er opskriften på æblesmør, som jeg omtalte den anden dag i dit fine indlæg om æbler, også at finde.
Jeg er så glad for at følge dig, og håber du vil fortsætte med dine dejlige chokosøde opskrifter lang tid endnu.
Efterårshilsener fra Emma Kirstine
Carina skriver
Det lyder lækkert og må helt klart prøves. Hvordan opbevarer du kagen til næste dag? I køleskab eller på køkkenbordet, og hvordan pakker du den ind, så den ikke bliver tør?
Anne au Chocolat skriver
Kære Piskeriset,
Tusind tak. Den er vanedannende lækker 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Du MÅ prøve Dulcey! Den er ganske enkelt helt fantastisk!
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære søde Emma,
Tusind tak for verdens fineste hilsen!
Jeg glæder mig SÅ meget over, at du læser med. Du kan godt se frem til at bage denne variant af blondien.
Mange kærlige efterårshilsener din vej også.
Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Carina,
Jeg opbevarer den for det meste i køleskabet – dækket til med sølvpapir eller husholdningsfilm – men jeg tager den altid ud i en halv times tid inden servering!
Kh Anne
Louise skriver
Wow….
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
Tak 🙂
Kh Anne
Rikke skriver
Kære Anne.
Hvorhenne køber du dit duley?. Jeg ved simplehen ikke hvor jeg skal købe det henne, udover på nettet.
-Rikke
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke,
Du kan købe Dulcey i Meyers deli, Magasin Mad&Vin og på Estate Kaffebar blandt andet 🙂
Ellers kan du ringe til Chokolade Compagniet på 38111211 og få oplyst nærmeste forhandler!
Kh Anne
Helle skriver
Kunne man ikke skifte nødderne ud med blåbær i denne??
Forestiller mig det ville være himmelsk med små delikate danske selvplukkede vilde blåbær.
Den MÅ bare prøves til min fødselsdag 😉
tak for en fantastisk blog.