Efteråret er kommet og har taget solen med sig. Det er i hvert fald strålende dejligt vejr denne tirsdag. I dagens anledning har jeg bagt en saftig og kanelkrydret æblekage med selvplukkede æbler og masser af mandelsødme. Jeg elsker virkelig kombinationen af æble og kanel, og den vækker masser af minder fra min mors dejlige efterårskager i min barndom.
Spis den gerne lun med letpisket flødeskum til eller en skefuld creme fraiche.
Æblekanelkage med mandler
8 personer
150 g smør, blødt
150 g sukker
3 æg
75 g mel
1/2 tsk bagepulver
75 g mandelmel
Fyld og top:
3 æbler, skåret i tynde skiver
25 g sukker
3 tsk stødt kanel
1 håndfuld mandler
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål og tilsæt æggene et ad gangen. Vend tilsidst mel, bagepulver og mandelmel i. Fordel halvdelen af dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden foret med bagepapir. Vend æbleskiverne med sukker og kanel og fordel 2/3 af æblefyldet på dejen. Fordel resten af dejen på toppen og kom den sidste 1/3 æblefyld på toppen. Hak mandlerne og drys dem over kagen. Bag kagen ved 180 grader varmluft i ca. 50-55 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en nål eller strikkepind. Køl den lidt af og nyd den gerne med en skefuld creme fraiche til.
Lise skriver
Fantastisk opskrift – den passer perfekt til de æbler jeg har plukket i dag. Tror du den ka fryses ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Lise,
Ja det tror jeg godt, at den kan 🙂
Lis Nielsen skriver
Fantastisk god kage, Jeg har dog brugt 4 æbler istedet for 3 og så drysset lidt kanelsukker over sammen med mandlerne. Mandelmelet har jeg selv lavet, og mandlerne blev ikke blendet helt fint. Har lavet den ikke mindre end tre gange inden for de sidste par uger, og alle, der har smagt den, har været begejstrede. Den bliver om muligt bedre fra dag til dag. Kan virkelig varmt anbefales.
Anne Maya skriver
Late night cake i ovnen, fordi ens partner har lyst til kage 🙂 Endelig lykkes det mig at creme smør og sukker hvidt og luftigt, eneste forskel jeg gjorde denne gang var at rørsukkeret var skiftet ud med hvidt sukker. Er det ikke muligt at creme rørsukker ? Jeg er nemlig vild med smagen af rørsukker, især i æblekage. Tak for delingg af opskrift, den ser allerede perfekt ud inde i ovnen. Vente vente vente 🙂
Marianne skriver
Kan jeg ikke bruge marcipan i stedet for mandelmel?
Anne au Chocolat skriver
Kære Marianne,
Jo!