E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En financier

3. september 2009 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

P1010114

Hvad der skulle have været mindst et dusin små søde financiers blev i stedet til én stor – og med chokolade på. Dels fordi jeg havde lyst, dels fordi jeg bagte i min kærestes køkken uden at have medbragt mine små rektangulære forme.

En financier er en klassisk lille fransk kage, som består af mandelmel, æggehvider, brunet smør (beurre noisette), sukker og lidt mel. Den har længe været en af mine foretrukne franske kager af flere årsager:

1) dens delikate smag af mandler

2) dens saftige konsistens

3) dens evne til at indgå i mange mange forskellige dessert-kombinationer og -variationer.

4) dens store behov for æggehvider, som jeg altid har til overs efter at have lavet is.

Jeg smutter ikke mandlerne, inden de blendes til mandelmel. Til gengæld rister jeg dem i ovnen. Mit fravalg og tilvalg er for at fremhæve mandelsmagen. Derudover har jeg også tilført honning (inspireret af Paul Cunninghams gode gode opskrift!)

Her er opskriften:

100 g mandler, ristede i ovnen ved 150 grader til gyldne.

75 g sukker

2 æggehvider

35 g honning

15 g mel

70 g smør, smeltet og brunet til “beurre noisette”

Forvarm ovnen til 180 grader. Blend mandlerne fint. Lun mandler, sukker og hvider i en skål over et bain-marie. Tag skålen af varmen og vend honning, mel og smør i. Fordel i små financierforme og bag i 7-10 minutter indtil gyldne. Eller som på billedet i et større fad foret med bagepapir i ca. 20-25 minutter.

Server gerne en kugle vanilleis og lidt bær til. Eller som vi gjorde i aftes, lidt hjemmelavet rabarberkompot fra fryserens gode gemmer 🙂

 

 

Skrevet i: Kager Tags: chokolade, financier, fransk, mandelmel

Previous Post: « Æble og kanel..
Next Post: En rigtig lille financier! »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sigrid skriver

    3. september 2009 kl. 17:02

    Nam. Fin ny header også! Smart med blog – så behøver jeg slet ikke en kagekogebog. Glæder mig til vi ses igen inden udgangen af september som aftalt!

  2. Ida skriver

    5. september 2009 kl. 17:51

    anne, det er en dejlig opskrift 🙂 og selvom jeg var nervøs for at kludre i den, var den ganske simpel, de smager skønt!

  3. anneauchocolat skriver

    6. september 2009 kl. 14:52

    Sådan Ida! Er glad for at financier’en hittede hos dig 🙂

  4. foodfanatic skriver

    23. juni 2010 kl. 10:09

    Det lyder som ‘my kinda dessert’ 🙂

  5. Anne au Chocolat skriver

    23. juni 2010 kl. 16:18

    Prøv den Nadia 🙂

  6. Josefine Llobel skriver

    2. februar 2022 kl. 19:54

    Når du skriver at du luner mandler, sukker og hvider over vandbad, pisker du det så op eller bare rører let i det?

  7. Anne au Chocolat skriver

    7. februar 2022 kl. 11:35

    Hej Josefine
    Jeg rører bare i det.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

At have søde gæster til kage, kaffe og gode samt At have søde gæster til kage, kaffe og gode samtaler er noget af det allerbedste, jeg ved 🫶🏻
Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det sa Den appelsinbrownie var et hit 🍊🍫, og det samme var vaniljekransene 🫶🏻
Andre gode sager fra weekenden: nybagte boller og rugbrød, en virkelig lækker espresso martini (som drillede min søvn, men var det hele værd 🍸☕️) og en fin buket blomster fra vores søndagsgæster 💐

Jeg håber, at I har haft en dejlig weekend og er nogenlunde klar til, at hverdagen ruller igen i morgen ☺️
63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsi 63 vaniljekranse, 20 vaniljestjerner og en appelsinbrownie senere🍊🍫🍰. Sneen daler blidt i skrivende stund, og vi får gæster til eftermiddagskaffe i dag ❄️☕️🎄🫶🏻
Opskriften på mine vaniljekranse kan I finde under mit højdepunkt Opskrifter. De er vanedannende lækre og et must i juletiden, hvis I spørger mig 🥰
Grøden fik et drys af jul i morges 🍒 I aftes s Grøden fik et drys af jul i morges 🍒
I aftes spiste vi på @silberbauers_bistro med de dejligste venner🍴Sådanne aftener med god mad, ditto vin og samtaler som bare flyder med dybde og grin, kan jeg leve højt på længe 🫶🏻 
Vi spiste også pissaladière og snegle, og jeg drømte mig straks tilbage til de år, jeg boede i Provence og Paris. Det hele var SÅ lækkert, og de Agen svesker i Armagnac med vaniljeis var prikken over i’et ✨
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap