Denne lille kage med stor chokoladesmag kom til verden forleden, da min mand havde talt om chokoladekage. Igen igen. Det gør han ofte. Så chokoladekage måtte der til!
Da jeg havde lavet mælkechokolade ganachen, valgte jeg at støbe dem som trøfler i små silikone halvkugleforme med ristede hasselnødder. De fik en tur i fryseren og kunne let vendes ud på kagen, da de var helt frosne. Trøflerne tøede op på kagen i et par timer i køleskabet. Men kan også sagtens vælge at hælde ganachen direkte på kagen og drysse med ristede hasselnødder. En endnu nemmere løsning som bestemt er lige så lækker.
De japanske kirsebærblomster plukkede min mand til mig på vej hjem, da han havde afleveret Kaj i vuggestuen. Jeg ELSKER japanske kirsebærtræer. De emmer langt væk af forårets komme, og der står en hel håndfuld af dem to minutter fra os til fods. Jeg glæder mig til at trille forbi træerne med Emil i barnevognen senere i dag og se, om de fine lyserøde blomster alle er sprunget ud nu efter gårsdagens solrige og forårslune eftermiddag.
Chokoladekage med trøfler og hasselnødder
8-10 personer
Chokoladekage:
80 g smør
80 g god mørk chokolade, hakket
100 g sukker
2 æg, let sammenpisket
1/2 spsk mel
Mælkechokolade ganache:
200 g Jivara 40% mælkechokolade fra Valrhona
1 dl piskefløde
10 g glukosesirup
Ristede hasselnødder
Chokoladekage:
Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend mel i.
Hæld dejen i en rund kageform (20 cm) foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 15 min ved 180 grader varmluft. Køl af og opbevar den på køl indtil servering.
Mælkechokolade ganache:
Hak mælkechokoladen fint, og kom den i en skål. Varm piskefløde og glukosesirup op til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i to minutter og rør derefter med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil der dannes en sammenhængende kerne. Rør, til al fløde er blandet med chokoladen. Stavblend gerne ganachen til sidst, inden den fordeles på kagen eller støbes som trøfler.
Sofie skriver
Kære Anne
Jeg er netop begyndt på et års udvekslingsprogram i Japan, og de japanske kirsebærtræer er jo lidt allevegne her. Så jeg takker for at minde om, hvor yndige blomsterne ser ud på kage! Jeg håber meget at få mulighed for at prøve opskriften eller bare pynte kage med sakura.
De bedste hilsner fra Japan
Sofie
Anne au Chocolat skriver
Kære Sofie,
Øj hvor lyder det godt med forår i Japan. Jeg håber, at du får et fantastisk exchange program og møder mange søde mennesker!
Kh Anne