E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Knasende sprød æblegranola

30. marts 2017 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Inden for de sidste par måneder er jeg virkelig blevet kæmpe fan af lækker hjemmelavet granola – og denne knasende æblegranola er ingen undtagelse. Den syrligt friske æblemos binder granolaen sammen i perfekte sprøde chunks. Jeg har puttet hasselnødder og en god portion blandet tørret frugt i opskriften her, men I kan jo selv vælge, hvad I tilføjer. Mulighederne for andre gode smagskombinationer er mange, og kun fantasien sætter grænsen.

Æblegranola

200 g havregryn
60 g kokosmel
40 g sesamfrø
15 g hørfrø
20 g birkes
80 g hasselnødder, grofthakket
250 g æblemos (jeg har brugt en hjemmelavet uden sukker)
200 g blandet tørret frugt – eksempelvis rosiner, papaya og ananas

Bland havregryn, kokosmel, sesam, hørfrø, birkes, hasselnødder og æblemos sammen i en skål og vend det ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 170 grader varmluft i 30-35 minutter. Rør 2-3 gange undervejs og hold øje med, at granolaen ikke bliver for mørk. Køl granolaen af og vend de tørrede frugter i. Opbevar den hjemmelavede granola i en lufttæt beholder.

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Morgenmadscrumble med pære og bær
Next Post: En lille chokoladekage med trøfler og hasselnødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sarah skriver

    5. oktober 2017 kl. 10:11

    Super lækker opskrift! hvor lang tid kan det holde sig?

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2017 kl. 11:44

    Kære Sarah,
    Det kan holde sig længe. Forbliver sprød længe også 🙂

Trackbacks

  1. Knasende sprød æble granola - AmandoBlogs.comAmandoBlogs.com siger:
    3. april 2017 kl. 09:58

    […] post Knasende sprød æble granola appeared first on Anne au […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Sel Hverdagslivet.. og dejlige bær fra haven 💕 Selvom den af og til er lidt for travl, holder jeg meget af hverdagen og gør mit for, at den også er pakket med nydelse, ro og nærvær☺️
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap