E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En lille chokoladekage med trøfler og hasselnødder

1. april 2017 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Denne lille kage med stor chokoladesmag kom til verden forleden, da min mand havde talt om chokoladekage. Igen igen. Det gør han ofte. Så chokoladekage måtte der til!
Da jeg havde lavet mælkechokolade ganachen, valgte jeg at støbe dem som trøfler i små silikone halvkugleforme med ristede hasselnødder. De fik en tur i fryseren og kunne let vendes ud på kagen, da de var helt frosne. Trøflerne tøede op på kagen i et par timer i køleskabet. Men kan også sagtens vælge at hælde ganachen direkte på kagen og drysse med ristede hasselnødder. En endnu nemmere løsning som bestemt er lige så lækker.
De japanske kirsebærblomster plukkede min mand til mig på vej hjem, da han havde afleveret Kaj i vuggestuen. Jeg ELSKER japanske kirsebærtræer. De emmer langt væk af forårets komme, og der står en hel håndfuld af dem to minutter fra os til fods. Jeg glæder mig til at trille forbi træerne med Emil i barnevognen senere i dag og se, om de fine lyserøde blomster alle er sprunget ud nu efter gårsdagens solrige og forårslune eftermiddag.

Chokoladekage med trøfler og hasselnødder
8-10 personer

Chokoladekage:
80 g smør
80 g god mørk chokolade, hakket
100 g sukker
2 æg, let sammenpisket
1/2 spsk mel

Mælkechokolade ganache:
200 g Jivara 40% mælkechokolade fra Valrhona
1 dl piskefløde
10 g glukosesirup

Ristede hasselnødder

Chokoladekage:
Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend mel i.
Hæld dejen i en rund kageform (20 cm) foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 15 min ved 180 grader varmluft. Køl af og opbevar den på køl indtil servering.

Mælkechokolade ganache:
Hak mælkechokoladen fint, og kom den i en skål. Varm piskefløde og glukosesirup op til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i to minutter og rør derefter med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil der dannes en sammenhængende kerne. Rør, til al fløde er blandet med chokoladen. Stavblend gerne ganachen til sidst, inden den fordeles på kagen eller støbes som trøfler.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Knasende sprød æblegranola
Next Post: Parfait is med tre slags chokolader »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sofie skriver

    3. april 2017 kl. 12:14

    Kære Anne
    Jeg er netop begyndt på et års udvekslingsprogram i Japan, og de japanske kirsebærtræer er jo lidt allevegne her. Så jeg takker for at minde om, hvor yndige blomsterne ser ud på kage! Jeg håber meget at få mulighed for at prøve opskriften eller bare pynte kage med sakura.
    De bedste hilsner fra Japan
    Sofie

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. april 2017 kl. 07:24

    Kære Sofie,
    Øj hvor lyder det godt med forår i Japan. Jeg håber, at du får et fantastisk exchange program og møder mange søde mennesker!
    Kh Anne

Trackbacks

  1. En lille chokoladekage med trøfler og hasselnødder - AmandoBlogs.comAmandoBlogs.com siger:
    3. april 2017 kl. 09:58

    […] post En lille chokoladekage med trøfler og hasselnødder appeared first on Anne au […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap