E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

En lille chokoladekage med trøfler og hasselnødder

1. april 2017 af Anne au Chocolat 3 kommentarer

Denne lille kage med stor chokoladesmag kom til verden forleden, da min mand havde talt om chokoladekage. Igen igen. Det gør han ofte. Så chokoladekage måtte der til!
Da jeg havde lavet mælkechokolade ganachen, valgte jeg at støbe dem som trøfler i små silikone halvkugleforme med ristede hasselnødder. De fik en tur i fryseren og kunne let vendes ud på kagen, da de var helt frosne. Trøflerne tøede op på kagen i et par timer i køleskabet. Men kan også sagtens vælge at hælde ganachen direkte på kagen og drysse med ristede hasselnødder. En endnu nemmere løsning som bestemt er lige så lækker.
De japanske kirsebærblomster plukkede min mand til mig på vej hjem, da han havde afleveret Kaj i vuggestuen. Jeg ELSKER japanske kirsebærtræer. De emmer langt væk af forårets komme, og der står en hel håndfuld af dem to minutter fra os til fods. Jeg glæder mig til at trille forbi træerne med Emil i barnevognen senere i dag og se, om de fine lyserøde blomster alle er sprunget ud nu efter gårsdagens solrige og forårslune eftermiddag.

Chokoladekage med trøfler og hasselnødder
8-10 personer

Chokoladekage:
80 g smør
80 g god mørk chokolade, hakket
100 g sukker
2 æg, let sammenpisket
1/2 spsk mel

Mælkechokolade ganache:
200 g Jivara 40% mælkechokolade fra Valrhona
1 dl piskefløde
10 g glukosesirup

Ristede hasselnødder

Chokoladekage:
Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend mel i.
Hæld dejen i en rund kageform (20 cm) foret med bagepapir. Bag kagen i ca. 15 min ved 180 grader varmluft. Køl af og opbevar den på køl indtil servering.

Mælkechokolade ganache:
Hak mælkechokoladen fint, og kom den i en skål. Varm piskefløde og glukosesirup op til kogepunktet i en lille gryde. Hæld den varme fløde over chokoladen. Lad det stå i to minutter og rør derefter med en gummidejskraber i midten af skålen med cirkelrunde bevægelser, indtil der dannes en sammenhængende kerne. Rør, til al fløde er blandet med chokoladen. Stavblend gerne ganachen til sidst, inden den fordeles på kagen eller støbes som trøfler.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Knasende sprød æblegranola
Next Post: Parfait is med tre slags chokolader »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Sofie skriver

    3. april 2017 kl. 12:14

    Kære Anne
    Jeg er netop begyndt på et års udvekslingsprogram i Japan, og de japanske kirsebærtræer er jo lidt allevegne her. Så jeg takker for at minde om, hvor yndige blomsterne ser ud på kage! Jeg håber meget at få mulighed for at prøve opskriften eller bare pynte kage med sakura.
    De bedste hilsner fra Japan
    Sofie

  2. Anne au Chocolat skriver

    5. april 2017 kl. 07:24

    Kære Sofie,
    Øj hvor lyder det godt med forår i Japan. Jeg håber, at du får et fantastisk exchange program og møder mange søde mennesker!
    Kh Anne

Trackbacks

  1. En lille chokoladekage med trøfler og hasselnødder - AmandoBlogs.comAmandoBlogs.com siger:
    3. april 2017 kl. 09:58

    […] post En lille chokoladekage med trøfler og hasselnødder appeared first on Anne au […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap