E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Morgenmadscrumble med pære og bær

28. marts 2017 af Anne au Chocolat Skriv kommentar


Vores fryser er bugnefuld af lækkerier, hvilket jo er dejligt men også af og til resulterer i lidt frustration, når man sådan ca. hver gang skal ud i en omgang fryser-tetris for at få plads til noget nyt på frost. I går hev jeg en rest økologiske blandede bær ud af fryseren og brugte dem i disse små morgenmadscrumbles sammen med pære og vanilje samt et sprødt låg af havregryn, smør, ahornsirup og ristede hasselnødder.

De små crumbles er super lækre, dejligt nemme at lave og kan trylles frem på nul komma fem. Eller i hvert fald ret hurtigt. Nyd dem lune med en skefuld græsk yoghurt til, og stil dem gerne på weekendens morgenbord sammen med et nykogt æg, lidt brød og ost samt en god kop kaffe. Så har man pludselig et sandt festmåltid fra morgenstunden af 🙂

Morgenmadscrumble med pære og bær
4 personer

2 pærer, gerne Conference sorten
70 g blandede bær fra frost (eller friske)
1/4 tsk vaniljepulver fra Mill&Mortar

Crumbletop:
40 g havregryn
40 g smør
15 g ahornsirup
20 g ristede hasselnødder

15 minutter ved 190 grader varmluft

Skær pærerne i mindre tern og vend dem sammen med bær og vaniljepulver i en skål. Fordel blandingen i fire små ramekinere. Bland ingredienser til crumbletoppen sammen og fordel oven på blandingen af pæretern og bær. Bag de små morgenmadscrumbles i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 12-15 minutter, til de er fint gyldne. Nyd dem lune og gerne med en skefuld græsk yoghurt til.

Skrevet i: Morgenmad

Previous Post: « Hvid chokolade cheesecake med passionsfrugtgelé
Next Post: Knasende sprød æblegranola »

Læserinteraktioner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap