Vores fryser er bugnefuld af lækkerier, hvilket jo er dejligt men også af og til resulterer i lidt frustration, når man sådan ca. hver gang skal ud i en omgang fryser-tetris for at få plads til noget nyt på frost. I går hev jeg en rest økologiske blandede bær ud af fryseren og brugte dem i disse små morgenmadscrumbles sammen med pære og vanilje samt et sprødt låg af havregryn, smør, ahornsirup og ristede hasselnødder.
De små crumbles er super lækre, dejligt nemme at lave og kan trylles frem på nul komma fem. Eller i hvert fald ret hurtigt. Nyd dem lune med en skefuld græsk yoghurt til, og stil dem gerne på weekendens morgenbord sammen med et nykogt æg, lidt brød og ost samt en god kop kaffe. Så har man pludselig et sandt festmåltid fra morgenstunden af 🙂
Morgenmadscrumble med pære og bær
4 personer
2 pærer, gerne Conference sorten
70 g blandede bær fra frost (eller friske)
1/4 tsk vaniljepulver fra Mill&Mortar
Crumbletop:
40 g havregryn
40 g smør
15 g ahornsirup
20 g ristede hasselnødder
15 minutter ved 190 grader varmluft
Skær pærerne i mindre tern og vend dem sammen med bær og vaniljepulver i en skål. Fordel blandingen i fire små ramekinere. Bland ingredienser til crumbletoppen sammen og fordel oven på blandingen af pæretern og bær. Bag de små morgenmadscrumbles i ovnen ved 190 grader varmluft i ca. 12-15 minutter, til de er fint gyldne. Nyd dem lune og gerne med en skefuld græsk yoghurt til.
Skriv et svar