Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Hvid chokolade cheesecake med passionsfrugtgelé

26. marts 2017 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

 
Opskriften på denne vidunderligt lækre hvide chokolade cheesecake med passionsfrugt har jeg glædet mig vanvittigt meget til at dele med jer. Den blev bragt i BT for et stykke tid siden, og nu kommer den på bloggen.

Den består af en knasende kiksebund, syrligt sød og dejligt blød hvid chokolade flødeostecreme samt en topping af eksotisk passionsfrugt. Nyd den som eftermiddagskage sammen med en kop te eller kaffe. Den er også en alletiders dessert, når I får gæster.

Jeg håber, at I har en dejlig søndag! Her til morgen i Trekroner er det gråvejr, men denne cheesecake leder heldigvis tankerne hen på sommersol og varmere tider <3

Hvid chokolade cheesecake med passionsfrugt (10-12 pers)

Bund:
150 g kiks, fx Digestive
100 g smør
fintrevet skal af ½ øko citron

Flødeostemasse:
175 g god hvid chokolade
2 blade husblas
200 g flødeost (ikke light)
100 g creme fraiche 18%
40 g sukker
korn af 1 stang vanilje
fintrevet skal af ½ øko citron
1,5 dl piskefløde

Passionsfrugtgelé:
150 g passionsfrugtsaft (ca. 7-8 passionsfrugter)
40 g sukker
2 blade husblas

Pynt:
frysetørrede hindbær
hvide chokoladeperler (eller lidt finthakket hvid chokolade)

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Bund:
Knus kiksene fint i en blender. Smelt smørret og bland det sammen med kiks og citronskal i en skål. Fordel kikseblandingen i en springform (20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Sørg for at presse godt, så blandingen samler sig som en bund. Stil på køl og lav flødeostemassen imens.

Flødeostemasse:
Smelt den hvide chokolade i vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt og køl den let af. Udblød husblas i koldt vand i fem minutter. Pisk flødeost, creme fraiche, sukker, vaniljekorn og citronskal sammen i en skål. Vend den afkølede hvide chokolade i cremen. Pisk fløden til en let skum og stil til side. Vrid husblas fri for vand, og smelt den forsigtigt ved lav varme i et vandbad i en lille gryde eller i mikrobølgeovnen. Husblassen skal blive flydende men må ikke boble. Rør to teskefulde flødeostecreme ud i husblassen for at køle den ned, og tilsæt den til resten af flødeostecremen. Rør godt rundt. Vend til sidst flødeskummet i cremen. Hæld flødeostemassen over bunden, og sæt kagen på køl i 4 timer eller gerne natten over.

Passionsfrugtgelé:
Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad saften dryppe ned i en lille gryde. Udblød husblas i koldt vand. Varm passionsfrugtsaft og sukker op i gryden. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft, så den smelter. Køl saften af (den må ikke sætte sig), og hæld den så over flødeostemassen. Lad geléen sætte sig (på køl) inden servering.

Pynt kagen med frysetørrede hindbær og hvid chokolade lige inden servering.

 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Forårskage: Limekage med marcipan og birkes
Next Post: Morgenmadscrumble med pære og bær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tina KH skriver

    26. marts 2017 kl. 17:44

    Den ser dejlig ud, jeg elsker ostekage og din virker frisk og skøn:-)

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. marts 2017 kl. 10:45

    Kære Tina,
    Tusind tak skal du have 🙂

  3. Johanne skriver

    15. april 2017 kl. 13:59

    Den ser lækker ud!
    Kan man lave den dagen i forvejen?

  4. Anne au Chocolat skriver

    17. april 2017 kl. 20:27

    Kære Johanne,
    Det kan du tro, du kan!

  5. Jette Holm skriver

    22. april 2017 kl. 09:48

    Stor succes til påskefrokosten. Måtte bruge 10 passionsfrugter, som jo er lidt dyre. Alt i alt en lidt dyr kage, men alle pengene værd!!

  6. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2017 kl. 20:36

    Kære Jette,
    Tusind tak for feedback <3

  7. Anna-Lucia Holdgaard skriver

    30. december 2017 kl. 10:56

    Skal man bruge alm. Sukker og ikke flormelis? Det kommer ikke til at knase?

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. december 2017 kl. 20:55

    Kære Anna-Lucia,
    Sukker er helt fint! Det bliver opløst 🙂

  9. CECILIE skriver

    28. maj 2018 kl. 22:17

    HEJ ANNE,

    JEG HAR LIGE ET TEKNISK SPØRGSMÅL. NÅR DU LAVER CHEESECAKEN I SPRINGFORM, HVORDAN FÅR DU DEN SÅ AF BUNDEN AF FORMEN SÅ DEN KAN STÅ PÆNT PÅ ET FAD UDEN BUNDEN FRA SPRINGFORMEN? MÅSKE ET LIDT DUMT SPØRGSMÅL, HAHA.

  10. CECILIE skriver

    28. maj 2018 kl. 22:18

    Sorry, for det ekstreme capslock! Jeg lover, at jeg ikke råber af dig, haha

  11. ida skriver

    11. marts 2019 kl. 13:37

    Hvor lang tid skal geléen stå på køl

  12. Emma skriver

    8. april 2020 kl. 15:05

    Kan man lave den i en 22 cm springform? 🙂

  13. Line skriver

    20. maj 2020 kl. 09:31

    Kære Anne,
    Jeg har lavet den her MANGE gange – bruger selve cheesecaken i alle mulige kombinationer. Det er den bedste opskrift på cheececake nogensinde. Smag, konsistens – det hele går op i en højere enhed <3

  14. Anne au Chocolat skriver

    25. maj 2020 kl. 09:10

    Kære Line,
    Hvor er det bare godt at høre! 🙂

  15. Louise skriver

    3. oktober 2022 kl. 12:52

    Hej
    Hvor lang tid skal geléen stå på køl? Hvis man laver kagen i forvejen (dagen inden), kan man også lave geléen dér? Og hvor mange timer imellem, hvis selve kagen skal sætte sig lidt forinden?

Trackbacks

  1. Valge šokolaadi juustukook granadillitarretisega | Cook the day away! siger:
    12. juni 2017 kl. 13:13

    […] Idee siit. […]

  2. Passionsfrugtgelé – Opskriftkassen siger:
    30. november 2021 kl. 13:03

    […] Hvid chokolade cheesecake med passionsfrugtgelé […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap