Opskriften på denne vidunderligt lækre hvide chokolade cheesecake med passionsfrugt har jeg glædet mig vanvittigt meget til at dele med jer. Den blev bragt i BT for et stykke tid siden, og nu kommer den på bloggen.
Den består af en knasende kiksebund, syrligt sød og dejligt blød hvid chokolade flødeostecreme samt en topping af eksotisk passionsfrugt. Nyd den som eftermiddagskage sammen med en kop te eller kaffe. Den er også en alletiders dessert, når I får gæster.
Jeg håber, at I har en dejlig søndag! Her til morgen i Trekroner er det gråvejr, men denne cheesecake leder heldigvis tankerne hen på sommersol og varmere tider <3
Hvid chokolade cheesecake med passionsfrugt (10-12 pers)
Bund:
150 g kiks, fx Digestive
100 g smør
fintrevet skal af ½ øko citron
Flødeostemasse:
175 g god hvid chokolade
2 blade husblas
200 g flødeost (ikke light)
100 g creme fraiche 18%
40 g sukker
korn af 1 stang vanilje
fintrevet skal af ½ øko citron
1,5 dl piskefløde
150 g passionsfrugtsaft (ca. 7-8 passionsfrugter)
40 g sukker
2 blade husblas
Pynt:
frysetørrede hindbær
hvide chokoladeperler (eller lidt finthakket hvid chokolade)
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Bund:
Knus kiksene fint i en blender. Smelt smørret og bland det sammen med kiks og citronskal i en skål. Fordel kikseblandingen i en springform (20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Sørg for at presse godt, så blandingen samler sig som en bund. Stil på køl og lav flødeostemassen imens.
Flødeostemasse:
Smelt den hvide chokolade i vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt og køl den let af. Udblød husblas i koldt vand i fem minutter. Pisk flødeost, creme fraiche, sukker, vaniljekorn og citronskal sammen i en skål. Vend den afkølede hvide chokolade i cremen. Pisk fløden til en let skum og stil til side. Vrid husblas fri for vand, og smelt den forsigtigt ved lav varme i et vandbad i en lille gryde eller i mikrobølgeovnen. Husblassen skal blive flydende men må ikke boble. Rør to teskefulde flødeostecreme ud i husblassen for at køle den ned, og tilsæt den til resten af flødeostecremen. Rør godt rundt. Vend til sidst flødeskummet i cremen. Hæld flødeostemassen over bunden, og sæt kagen på køl i 4 timer eller gerne natten over.
Passionsfrugtgelé:
Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad saften dryppe ned i en lille gryde. Udblød husblas i koldt vand. Varm passionsfrugtsaft og sukker op i gryden. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft, så den smelter. Køl saften af (den må ikke sætte sig), og hæld den så over flødeostemassen. Lad geléen sætte sig (på køl) inden servering.
Pynt kagen med frysetørrede hindbær og hvid chokolade lige inden servering.
Den ser dejlig ud, jeg elsker ostekage og din virker frisk og skøn:-)
Kære Tina,
Tusind tak skal du have 🙂
Den ser lækker ud!
Kan man lave den dagen i forvejen?
Kære Johanne,
Det kan du tro, du kan!
Stor succes til påskefrokosten. Måtte bruge 10 passionsfrugter, som jo er lidt dyre. Alt i alt en lidt dyr kage, men alle pengene værd!!
Kære Jette,
Tusind tak for feedback <3
Skal man bruge alm. Sukker og ikke flormelis? Det kommer ikke til at knase?
Kære Anna-Lucia,
Sukker er helt fint! Det bliver opløst 🙂
HEJ ANNE,
JEG HAR LIGE ET TEKNISK SPØRGSMÅL. NÅR DU LAVER CHEESECAKEN I SPRINGFORM, HVORDAN FÅR DU DEN SÅ AF BUNDEN AF FORMEN SÅ DEN KAN STÅ PÆNT PÅ ET FAD UDEN BUNDEN FRA SPRINGFORMEN? MÅSKE ET LIDT DUMT SPØRGSMÅL, HAHA.
Sorry, for det ekstreme capslock! Jeg lover, at jeg ikke råber af dig, haha
Hvor lang tid skal geléen stå på køl
Kan man lave den i en 22 cm springform? 🙂
Kære Anne,
Jeg har lavet den her MANGE gange – bruger selve cheesecaken i alle mulige kombinationer. Det er den bedste opskrift på cheececake nogensinde. Smag, konsistens – det hele går op i en højere enhed <3
Kære Line,
Hvor er det bare godt at høre! 🙂
Hej
Hvor lang tid skal geléen stå på køl? Hvis man laver kagen i forvejen (dagen inden), kan man også lave geléen dér? Og hvor mange timer imellem, hvis selve kagen skal sætte sig lidt forinden?