E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hvid chokolade cheesecake med passionsfrugtgelé

26. marts 2017 af Anne au Chocolat 17 kommentarer

 
Opskriften på denne vidunderligt lækre hvide chokolade cheesecake med passionsfrugt har jeg glædet mig vanvittigt meget til at dele med jer. Den blev bragt i BT for et stykke tid siden, og nu kommer den på bloggen.

Den består af en knasende kiksebund, syrligt sød og dejligt blød hvid chokolade flødeostecreme samt en topping af eksotisk passionsfrugt. Nyd den som eftermiddagskage sammen med en kop te eller kaffe. Den er også en alletiders dessert, når I får gæster.

Jeg håber, at I har en dejlig søndag! Her til morgen i Trekroner er det gråvejr, men denne cheesecake leder heldigvis tankerne hen på sommersol og varmere tider <3

Hvid chokolade cheesecake med passionsfrugt (10-12 pers)

Bund:
150 g kiks, fx Digestive
100 g smør
fintrevet skal af ½ øko citron

Flødeostemasse:
175 g god hvid chokolade
2 blade husblas
200 g flødeost (ikke light)
100 g creme fraiche 18%
40 g sukker
korn af 1 stang vanilje
fintrevet skal af ½ øko citron
1,5 dl piskefløde

Passionsfrugtgelé:
150 g passionsfrugtsaft (ca. 7-8 passionsfrugter)
40 g sukker
2 blade husblas

Pynt:
frysetørrede hindbær
hvide chokoladeperler (eller lidt finthakket hvid chokolade)

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Bund:
Knus kiksene fint i en blender. Smelt smørret og bland det sammen med kiks og citronskal i en skål. Fordel kikseblandingen i en springform (20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Sørg for at presse godt, så blandingen samler sig som en bund. Stil på køl og lav flødeostemassen imens.

Flødeostemasse:
Smelt den hvide chokolade i vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt og køl den let af. Udblød husblas i koldt vand i fem minutter. Pisk flødeost, creme fraiche, sukker, vaniljekorn og citronskal sammen i en skål. Vend den afkølede hvide chokolade i cremen. Pisk fløden til en let skum og stil til side. Vrid husblas fri for vand, og smelt den forsigtigt ved lav varme i et vandbad i en lille gryde eller i mikrobølgeovnen. Husblassen skal blive flydende men må ikke boble. Rør to teskefulde flødeostecreme ud i husblassen for at køle den ned, og tilsæt den til resten af flødeostecremen. Rør godt rundt. Vend til sidst flødeskummet i cremen. Hæld flødeostemassen over bunden, og sæt kagen på køl i 4 timer eller gerne natten over.

Passionsfrugtgelé:
Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad saften dryppe ned i en lille gryde. Udblød husblas i koldt vand. Varm passionsfrugtsaft og sukker op i gryden. Vrid husblassen fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft, så den smelter. Køl saften af (den må ikke sætte sig), og hæld den så over flødeostemassen. Lad geléen sætte sig (på køl) inden servering.

Pynt kagen med frysetørrede hindbær og hvid chokolade lige inden servering.

 

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Forårskage: Limekage med marcipan og birkes
Next Post: Morgenmadscrumble med pære og bær »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Tina KH skriver

    26. marts 2017 kl. 17:44

    Den ser dejlig ud, jeg elsker ostekage og din virker frisk og skøn:-)

  2. Anne au Chocolat skriver

    27. marts 2017 kl. 10:45

    Kære Tina,
    Tusind tak skal du have 🙂

  3. Johanne skriver

    15. april 2017 kl. 13:59

    Den ser lækker ud!
    Kan man lave den dagen i forvejen?

  4. Anne au Chocolat skriver

    17. april 2017 kl. 20:27

    Kære Johanne,
    Det kan du tro, du kan!

  5. Jette Holm skriver

    22. april 2017 kl. 09:48

    Stor succes til påskefrokosten. Måtte bruge 10 passionsfrugter, som jo er lidt dyre. Alt i alt en lidt dyr kage, men alle pengene værd!!

  6. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2017 kl. 20:36

    Kære Jette,
    Tusind tak for feedback <3

  7. Anna-Lucia Holdgaard skriver

    30. december 2017 kl. 10:56

    Skal man bruge alm. Sukker og ikke flormelis? Det kommer ikke til at knase?

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. december 2017 kl. 20:55

    Kære Anna-Lucia,
    Sukker er helt fint! Det bliver opløst 🙂

  9. CECILIE skriver

    28. maj 2018 kl. 22:17

    HEJ ANNE,

    JEG HAR LIGE ET TEKNISK SPØRGSMÅL. NÅR DU LAVER CHEESECAKEN I SPRINGFORM, HVORDAN FÅR DU DEN SÅ AF BUNDEN AF FORMEN SÅ DEN KAN STÅ PÆNT PÅ ET FAD UDEN BUNDEN FRA SPRINGFORMEN? MÅSKE ET LIDT DUMT SPØRGSMÅL, HAHA.

  10. CECILIE skriver

    28. maj 2018 kl. 22:18

    Sorry, for det ekstreme capslock! Jeg lover, at jeg ikke råber af dig, haha

  11. ida skriver

    11. marts 2019 kl. 13:37

    Hvor lang tid skal geléen stå på køl

  12. Emma skriver

    8. april 2020 kl. 15:05

    Kan man lave den i en 22 cm springform? 🙂

  13. Line skriver

    20. maj 2020 kl. 09:31

    Kære Anne,
    Jeg har lavet den her MANGE gange – bruger selve cheesecaken i alle mulige kombinationer. Det er den bedste opskrift på cheececake nogensinde. Smag, konsistens – det hele går op i en højere enhed <3

  14. Anne au Chocolat skriver

    25. maj 2020 kl. 09:10

    Kære Line,
    Hvor er det bare godt at høre! 🙂

  15. Louise skriver

    3. oktober 2022 kl. 12:52

    Hej
    Hvor lang tid skal geléen stå på køl? Hvis man laver kagen i forvejen (dagen inden), kan man også lave geléen dér? Og hvor mange timer imellem, hvis selve kagen skal sætte sig lidt forinden?

Trackbacks

  1. Valge šokolaadi juustukook granadillitarretisega | Cook the day away! siger:
    12. juni 2017 kl. 13:13

    […] Idee siit. […]

  2. Passionsfrugtgelé – Opskriftkassen siger:
    30. november 2021 kl. 13:03

    […] Hvid chokolade cheesecake med passionsfrugtgelé […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap