E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Forårskage: Limekage med marcipan og birkes

24. marts 2017 af Anne au Chocolat 10 kommentarer


Solen skinner smukt i Trekroner denne fredag morgen, og jeg skriver blogindlæg med en kop kaffe stående til den ene side af computeren og lillebror sovende trygt ved min anden side. Det er virkelig indbegrebet af lykke. Christian er på vej med Kaj i vuggestue, og jeg glæder mig allerede til, vi skal hente ham i eftermiddag og holde dejlig weekend sammen alle fire.

Denne saftige og aromatiske limekage med marcipan og blå birkes er den perfekte forårskage – og måske den ideelle påskekage til kaffen ved årets påskefrokost? Det kunne garanteret være et kæmpe hit : ) Spis den gerne helt nybagt, men på anden- og tredjedagen er den mindst lige så saftig og lækker!

Limekage med marcipan og birkes
10-12 personer

150 g sukker
150 g marcipan, revet
150 g blødt smør
3 æg
Fint revet skal af 2 øko limes
1,5 spsk blå birkes
75 g mel

Glasur:
150 g flormelis
Saft af 2 limes

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter limeskal, mel og birkes i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 35 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen og over på et fad. Rør glasur sammen af flormelis og limesaft og fordel den på kagen.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hvid chokolade mandelkage med ganache og blåbærmousse
Next Post: Hvid chokolade cheesecake med passionsfrugtgelé »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Louise skriver

    30. marts 2017 kl. 11:31

    Hej Anne.

    Dine opskrifter bliver ved med at inspirere mig! :o)
    Jeg skal lige høre… hvad gør det for en kage at putte birkes i?
    Er det smagen eller teksturen?

    Mvh Louise, Kolding

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2017 kl. 08:01

    Kære Louise,
    Det giver både lidt ekstra smag og knas, synes jeg 🙂
    Tusind tak for sød hilsen!
    Kh Anne

  3. Helene Karkov skriver

    11. april 2017 kl. 13:49

    Hej Anne! Tak for alle de fine opskrifter du deler! Jeg har helt sikkert tænkt mig at bage denne kage til årets påskekomsammen. Har du nogen ide om den kan holde til at blive frosset ned? Eller stå 1-2 dage inden den bliver spist? for så vil jeg nemlig bage den inden vi skal have den på søndag.
    Mvh Helene

  4. Jeanette skriver

    13. april 2017 kl. 11:49

    Åh elsker bare limekage med birkes, så skal prøve din opskrift, men kan det godt passe der ikke skal mere mel i og heller ikke bagepulver?

  5. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2017 kl. 10:55

    Kære Jeanette,
    Glæd dig til denne her så. Den er vanedannende lækker og meget saftig.
    Nej, der skal ikke mere mel i og slet ikke bagepulver. Opskriften her tager faktisk udgangspunkt i min mazarinkagedej og er så blevet tryllet om til en limevariant 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2017 kl. 10:57

    Kære Helene,
    Jeg er ked af, at jeg først svarer nu. Din kommentar havde jeg simpelthen overset. Den kan sagtens laves i morgen lørdag og serveres søndag 🙂 Den er mindst lige så god dagen efter! Jeg vil nok vente med at putte glasuren på til et par timer før servering.
    God påske!
    kh Anne

  7. Jette Holm skriver

    22. april 2017 kl. 09:51

    Igen en lækker kage, som vakte begejstring på terrassen i Tornby med en god kop kaffe.
    Husk at købe marcipan, når der er tilbud; er efterhånden blevet lidt dyr, men fantastisk i denne kage, specielt sammen med blå birkes??

  8. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2017 kl. 20:36

    Mange tak for god feedback, kære Jette!

  9. Kirsten skriver

    5. maj 2017 kl. 16:52

    Kan Limekagen mon fryses? Selvfølgelig uden glasur 😉

  10. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2017 kl. 08:40

    Kære Kirsten,
    Ja det kan du tro – uden glasur 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejlig Mandagsnack 🫶🏻 Weekenden har budt på dejligt STORE mængder af kage, is og sød gærdej, så jeg måtte lige rette lidt op i dag. Selvom jeg allerhelst spiser kage hver dag, bad min krop om en lidt sundere eftermiddagstallerken denne mandag for balancens skyld.
+ ☕️, fordi 💆🏼‍♀️. Og lidt 🌺 til feed’et 🤗.
Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis m Endnu en klassiker herhjemme 🍨🍯. Vaniljeis med saltkaramel 🫶🏻
Find opskriften på bloggen 🌞
Synet af havens hindbærbuske får mig til at se f Synet af havens hindbærbuske får mig til at se frem til hindbærsorbet 🍧💕 Jeg skal vente en rum tid endnu, men denne sorbet kan heldigvis også sagtens laves med frosne bær.
Sorbeten her er så lækker og byder på en fabelagtig intens og ren hindbærsmag, den smukkeste naturlige pangfarve og en cremet konsistens uden sidestykke 🫶🏻
Saftige marcipankager krydret med kardemomme og to Saftige marcipankager krydret med kardemomme og toppet med kaffeglasur 🧁☕️
Foreningen af kardemomme
og kaffe smager eventyrligt godt 🫶🏻Her kommer opskriften, som giver 6 kager:Marcipan kardemommekager:
100 g smør, blødt
100 g marcipan
100 g sukker
2 æg, stuetempereret
50 g hvedemel
0,75 tsk. stødt kardemommeKaffeglasur:
80 g flormelis
En smule stærkt brygget kaffe
Evt. lidt friskmalet kaffe til pyntForvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, marcipan og sukker godt sammen i en skål. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og kardemomme i. Fordel dejen i 6 små forme (mine forme er i silikone – men ellers skal de smøres) og bag i ca. 25 minutter. Kontroller om de er færdigbagt med en kødnål. Køl helt af.

Rør glasuren sammen af flormelis og kaffe og fordel på kagerne. Drys evt. med lidt friskmalet kaffe.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap