E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Forårskage: Limekage med marcipan og birkes

24. marts 2017 af Anne au Chocolat 10 kommentarer


Solen skinner smukt i Trekroner denne fredag morgen, og jeg skriver blogindlæg med en kop kaffe stående til den ene side af computeren og lillebror sovende trygt ved min anden side. Det er virkelig indbegrebet af lykke. Christian er på vej med Kaj i vuggestue, og jeg glæder mig allerede til, vi skal hente ham i eftermiddag og holde dejlig weekend sammen alle fire.

Denne saftige og aromatiske limekage med marcipan og blå birkes er den perfekte forårskage – og måske den ideelle påskekage til kaffen ved årets påskefrokost? Det kunne garanteret være et kæmpe hit : ) Spis den gerne helt nybagt, men på anden- og tredjedagen er den mindst lige så saftig og lækker!

Limekage med marcipan og birkes
10-12 personer

150 g sukker
150 g marcipan, revet
150 g blødt smør
3 æg
Fint revet skal af 2 øko limes
1,5 spsk blå birkes
75 g mel

Glasur:
150 g flormelis
Saft af 2 limes

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter limeskal, mel og birkes i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 35 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen og over på et fad. Rør glasur sammen af flormelis og limesaft og fordel den på kagen.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hvid chokolade mandelkage med ganache og blåbærmousse
Next Post: Hvid chokolade cheesecake med passionsfrugtgelé »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Louise skriver

    30. marts 2017 kl. 11:31

    Hej Anne.

    Dine opskrifter bliver ved med at inspirere mig! :o)
    Jeg skal lige høre… hvad gør det for en kage at putte birkes i?
    Er det smagen eller teksturen?

    Mvh Louise, Kolding

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2017 kl. 08:01

    Kære Louise,
    Det giver både lidt ekstra smag og knas, synes jeg 🙂
    Tusind tak for sød hilsen!
    Kh Anne

  3. Helene Karkov skriver

    11. april 2017 kl. 13:49

    Hej Anne! Tak for alle de fine opskrifter du deler! Jeg har helt sikkert tænkt mig at bage denne kage til årets påskekomsammen. Har du nogen ide om den kan holde til at blive frosset ned? Eller stå 1-2 dage inden den bliver spist? for så vil jeg nemlig bage den inden vi skal have den på søndag.
    Mvh Helene

  4. Jeanette skriver

    13. april 2017 kl. 11:49

    Åh elsker bare limekage med birkes, så skal prøve din opskrift, men kan det godt passe der ikke skal mere mel i og heller ikke bagepulver?

  5. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2017 kl. 10:55

    Kære Jeanette,
    Glæd dig til denne her så. Den er vanedannende lækker og meget saftig.
    Nej, der skal ikke mere mel i og slet ikke bagepulver. Opskriften her tager faktisk udgangspunkt i min mazarinkagedej og er så blevet tryllet om til en limevariant 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2017 kl. 10:57

    Kære Helene,
    Jeg er ked af, at jeg først svarer nu. Din kommentar havde jeg simpelthen overset. Den kan sagtens laves i morgen lørdag og serveres søndag 🙂 Den er mindst lige så god dagen efter! Jeg vil nok vente med at putte glasuren på til et par timer før servering.
    God påske!
    kh Anne

  7. Jette Holm skriver

    22. april 2017 kl. 09:51

    Igen en lækker kage, som vakte begejstring på terrassen i Tornby med en god kop kaffe.
    Husk at købe marcipan, når der er tilbud; er efterhånden blevet lidt dyr, men fantastisk i denne kage, specielt sammen med blå birkes??

  8. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2017 kl. 20:36

    Mange tak for god feedback, kære Jette!

  9. Kirsten skriver

    5. maj 2017 kl. 16:52

    Kan Limekagen mon fryses? Selvfølgelig uden glasur 😉

  10. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2017 kl. 08:40

    Kære Kirsten,
    Ja det kan du tro – uden glasur 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap