E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Forårskage: Limekage med marcipan og birkes

24. marts 2017 af Anne au Chocolat 10 kommentarer


Solen skinner smukt i Trekroner denne fredag morgen, og jeg skriver blogindlæg med en kop kaffe stående til den ene side af computeren og lillebror sovende trygt ved min anden side. Det er virkelig indbegrebet af lykke. Christian er på vej med Kaj i vuggestue, og jeg glæder mig allerede til, vi skal hente ham i eftermiddag og holde dejlig weekend sammen alle fire.

Denne saftige og aromatiske limekage med marcipan og blå birkes er den perfekte forårskage – og måske den ideelle påskekage til kaffen ved årets påskefrokost? Det kunne garanteret være et kæmpe hit : ) Spis den gerne helt nybagt, men på anden- og tredjedagen er den mindst lige så saftig og lækker!

Limekage med marcipan og birkes
10-12 personer

150 g sukker
150 g marcipan, revet
150 g blødt smør
3 æg
Fint revet skal af 2 øko limes
1,5 spsk blå birkes
75 g mel

Glasur:
150 g flormelis
Saft af 2 limes

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter limeskal, mel og birkes i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 35 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen og over på et fad. Rør glasur sammen af flormelis og limesaft og fordel den på kagen.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Hvid chokolade mandelkage med ganache og blåbærmousse
Next Post: Hvid chokolade cheesecake med passionsfrugtgelé »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Louise skriver

    30. marts 2017 kl. 11:31

    Hej Anne.

    Dine opskrifter bliver ved med at inspirere mig! :o)
    Jeg skal lige høre… hvad gør det for en kage at putte birkes i?
    Er det smagen eller teksturen?

    Mvh Louise, Kolding

  2. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2017 kl. 08:01

    Kære Louise,
    Det giver både lidt ekstra smag og knas, synes jeg 🙂
    Tusind tak for sød hilsen!
    Kh Anne

  3. Helene Karkov skriver

    11. april 2017 kl. 13:49

    Hej Anne! Tak for alle de fine opskrifter du deler! Jeg har helt sikkert tænkt mig at bage denne kage til årets påskekomsammen. Har du nogen ide om den kan holde til at blive frosset ned? Eller stå 1-2 dage inden den bliver spist? for så vil jeg nemlig bage den inden vi skal have den på søndag.
    Mvh Helene

  4. Jeanette skriver

    13. april 2017 kl. 11:49

    Åh elsker bare limekage med birkes, så skal prøve din opskrift, men kan det godt passe der ikke skal mere mel i og heller ikke bagepulver?

  5. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2017 kl. 10:55

    Kære Jeanette,
    Glæd dig til denne her så. Den er vanedannende lækker og meget saftig.
    Nej, der skal ikke mere mel i og slet ikke bagepulver. Opskriften her tager faktisk udgangspunkt i min mazarinkagedej og er så blevet tryllet om til en limevariant 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    14. april 2017 kl. 10:57

    Kære Helene,
    Jeg er ked af, at jeg først svarer nu. Din kommentar havde jeg simpelthen overset. Den kan sagtens laves i morgen lørdag og serveres søndag 🙂 Den er mindst lige så god dagen efter! Jeg vil nok vente med at putte glasuren på til et par timer før servering.
    God påske!
    kh Anne

  7. Jette Holm skriver

    22. april 2017 kl. 09:51

    Igen en lækker kage, som vakte begejstring på terrassen i Tornby med en god kop kaffe.
    Husk at købe marcipan, når der er tilbud; er efterhånden blevet lidt dyr, men fantastisk i denne kage, specielt sammen med blå birkes??

  8. Anne au Chocolat skriver

    22. april 2017 kl. 20:36

    Mange tak for god feedback, kære Jette!

  9. Kirsten skriver

    5. maj 2017 kl. 16:52

    Kan Limekagen mon fryses? Selvfølgelig uden glasur 😉

  10. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2017 kl. 08:40

    Kære Kirsten,
    Ja det kan du tro – uden glasur 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og Min mor har altid lavet de lækreste lagkager, og jeg elsker at gøre hende kunsten efter. Denne er fyldt med luftig mælkechokolade-nougatmousse, solbærsylt (af havens sommerbær) og vaniljeprikket konditorcreme 🍰💜🌰🍫
Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk Jeg kunne ikke lade være ❤️ Hindbær-havepluk på en tirsdag rimer på hverdagsmagi ☺️
Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i Efterårshindbærrene i vores have er for vilde i år - de er så velsmagende, og det vrimler med dem 👏🏻💕 Ps. altid nybagte weekendboller ☺️
Roulade er så skøn en kage og perfekt til efterm Roulade er så skøn en kage og perfekt til eftermiddagskaffen 💕 
Her kommer opskriften på en meget dejlig hindbærroulade fra mig til jer🏷

Hindbærroulade 

Rouladedej:
3 mellemstore æg
125 g sukker
100 g hvedemel (man kan også bruge 75 g hvedemel og 25 g mandelmel)
1/2 tsk. bagepulver

Fyld:
Ca. 220 g god hindbærmarmelade (gerne hjemmelavet) 

sigtet flormelis til pynt

Forvarm ovnen til 190 grader. Pisk æg og sukker luftigt i en skål i 2-3 minutter. Sigt mel og bagepulver ned i æggeblandingen og vend dejen forsigtigt sammen. 
Fordel dejen ud på bagepapir på en bageplade i en firkant (ca. 28 x 35 cm). Bag den i 8-10 minutter, til den er fint gylden. Drys imellem tiden sukker på et nyt stykke bagepapir. Læg den varme rouladebund på det sukkerdryssede bagepapir med oversiden nedad. Fjern forsigtigt det første stykke bagepapir. Fordel hindbærmarmeladen på rouladen og rul nænsomt rouladen sammen på den smalle led, mens den er lun. Pak rouladen ind i bagepapir eller husholdningsfilm og stil den på køl i et par timer eller natten over inden servering. 
Pynt med lidt flormelis inden servering.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap