E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hvid chokolade mandelkage med ganache og blåbærmousse

22. marts 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer


I går bagte jeg den første kage som mor til to. Denne festlige kage som består af en konfektagtig mandelbund med hvid chokolade, en silkeblød ganache af hvid chokolade samt forfriskende og farvefine blåbærmoussekugler med en dejlig snert af vanilje og citronskal. Den vakte stor glæde i går aftes, da jeg serverede den for et sødt vennepar og deres dejlige datter, som kom på babybesøg.

Kagebunden ser mørk ud, men den er altså fint gylden indeni. Desuden giver opskriften på blåbærmousse flere moussekugler, end man skal bruge til kagen. Men de kan gemmes på frost til en anden god gang. Jeg glæder mig allerede til at lave en ny kage med resten af mousserne!

Lige lidt praktisk info: Både mandelkagen og moussen kan med fordel laves dagen før, men hele kagen kan også sagtens laves om morgenen og serveres om aftenen. Kagen skal nydes direkte fra køleskabet – og egner sig ikke godt til at stå på en buffet for længe.

Ha’ en dejligt strålende solskinsonsdag. Her kommer opskriften:

Hvid chokolade mandelkage med ganache og blåbærmousse
8-10 personer

Mandelkage:
100 g mandler
100 g smør
100 g god hvid chokolade
2 æg
80 g sukker

Blåbærmousse:
225 g blåbær, friske eller frosne
80 g sukker
1/2 stang vanilje
Reven skal af 1 øko citron
1,5 blad husblas
2 dl fløde

Hvid chokolade ganache:
150 g god hvid chokolade
75 ml piskefløde
10 g glukose sirup

Pynt:
Friske blåbær
Hvide chokoladeperler fra Valrhona
Spåner af hvid chokolade
Blendet hvid chokolade vendt med lidt blåbærpulver

Mandelkage:
Blend mandlerne helt fint i en minihakker. Smelt smørret i en gryde. Hak den hvide chokolade. Tag gryden af varmen og tilsæt den hvide chokolade. Rør godt rundt, så chokoladen smelter helt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen lidt af. Pisk æg og sukker til en let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt chokoladeblandingen til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend til sidst de blendede mandler i. Hæld dejen i en smurt rund springform (20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir, og bag kagen ved 175 grader i 25-30 minutter. Køl kagen helt af og sæt den på køl i en håndfuld timer, inden den skal nydes.

Blåbærmousse:
Kom blåbær, sukker, vaniljekorn og -stang samt citronskal i en gryde og bring i kog. Lad blåbærrene simre i 5-7 minutter. Udblød i mellemtiden husblas i koldt vand. Hæld blåbærrene i en sigte over en skål og si blåbærsaften fra. Vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme blåbærsaft. Lad saften køle af til håndvarm. Pisk i mellemtiden fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i blåbærsaften ad 3 omgange. Hæld blåbærmoussen i en sprøjtepose og fyld moussen i halvkugle silikoneforme (4 cm og 6 cm i diameter) og stil formene på frost i 2-3 timer.

Hvid chokolade ganache:
Hak den hvide chokolade helt fint, og kom den i en skål. Varm fløden op til kogepunktet med glukosesirup og hæld over chokoladen. Lad det stå i 2 minutter og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er homogen. Stavblend ganachen. Hæld ganachen på mandelkagen i springformen og sæt den på køl i mindst 2 timer.

Pynt:
Tag mandelkagen med den hvide chokolade ganache ud af køleskabet og fordel moussekugler ovenpå. Sæt kagen tilbage på køl og lad moussen tø op i et par timer. Brug gerne en varm kniv til forsigtig at skære kagekanten fri, inden springformen løsnes. Placer kagen på et fad og pynt kagen friske blåbær og de tre forskellige former for hvide chokoladepynt. Sæt kagen tilbage på køl indtil servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Brownie med kaffe
Next Post: Forårskage: Limekage med marcipan og birkes »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Jenny skriver

    7. maj 2017 kl. 20:46

    Jeg havde problemer med at den ikke var gennembagt efter 25-30 min, men gyldenbrun oven på, hvor høj er din kage?

  2. Anne au Chocolat skriver

    8. maj 2017 kl. 08:37

    Kære Jenny,
    Kagen er ret konfektagtig indeni, og den skal ikke føles helt gennembagt. Til gengæld skal den have tid til at sætte sig på køl.
    Kh Anne

  3. Jenny skriver

    8. maj 2017 kl. 20:53

    Tak, den er på frys nu, så jeg satser på perfekt konsistens på fredag ???

  4. Helene Gyldenvang skriver

    20. maj 2017 kl. 12:41

    Hej

    Tak for en fantastisk blog med masser af vidunderlig inspiration 🙂

    Jeg er i gang med denne smukke kage, men da jeg rørte den hvide chokolade i smørret til kagebunden, skilte det helt. Hvad kan jeg have gjort forkert, så jeg ikke oplever det samme igen, nu hvor jeg er i gang med andet forsøg 🙂
    Har lavet den en gang før uden problemer.
    På forhånd tak
    Mvh

    Helene

  5. Anne au Chocolat skriver

    21. maj 2017 kl. 10:52

    Kære Helene,
    Hmm.. min blanding af smør og hvid chokolade fremstår også lidt skilt af og til faktisk, men det gør ikke noget for den færdige dej eller bagte kage. Bagte du kagen færdig alligevel?
    Kh Anne

  6. Jenny skriver

    22. august 2017 kl. 17:57

    Hej Anne
    En meget sen opfølgning. Kagen blev god efter et døgnstid på frost \o/ men efter længere tid 3-4 døgn smagte den meget ægget, det var ikke en afsmag af andet, men den form for æg-smag kager kan få ved for mange æggeblommer. Er det noget du har prøvet? Jeg overvejer, hvis jeg prøver den igen, at køre 1 blomme og 3-4 hvider, men jeg var så vild med ganachen og moussen, at jeg måske spiller sikkert med en anden bund.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap