E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Brownie med kaffe

20. marts 2017 af Anne au Chocolat 20 kommentarer

I dag byder bloggen på en chokoladerig, fudgy og super simpel brownie med det helt perfekte tvist af kaffe, som giver den fineste smag uden at overdøve. Denne kage er desuden et rigtig godt eksempel på, at brownies SKAL bages mindst en dag i forvejen – og gerne to. Konsistensen bliver simpelthen endnu mere fast og fudgy af at stå på køl i et par dage, og hviletiden vinder også på smag. Både chokolade- og kaffesmagen bliver mere intens og lige det lækrere.

Jeg håber, at I får en dejlig uge. Kaj er i skrivende stund på vej i vuggestue med Christian, og lillebror ligger ved siden af mig her i sofaen og sover sødt. Ah, det er skønt at være en lille familie på fire nu <3

Brownie med kaffe
10-12 personer

200 g smør
1 dl stærk brygget kaffe
200 g god mørk chokolade
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, tilsæt den friskbryggede kaffe og tag gryden af varmen. Kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret og kaffen. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 25 minutter.

NB: Jeg understreger igen: Denne brownie SKAL bages dagen før – og gerne to! Opbevar den på køl indtil servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokolade granola og vores lille Emil
Next Post: Hvid chokolade mandelkage med ganache og blåbærmousse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bettina skriver

    20. marts 2017 kl. 21:34

    Hvad er fordelen ved at piske mel og salt sammen med æg og sukker? Hvorfor ikke æg og sukker, og så mel og salt i til sidst? 🙂 tak for en meget inspirerende blog!

  2. Anne au Chocolat skriver

    22. marts 2017 kl. 11:14

    Kære Bettina,
    Fordi det er helt fint at piske det hele samtidig, og så sparer man et trin i processen 🙂

  3. Sandra skriver

    23. marts 2017 kl. 17:58

    Jeg har lige præcis kun 100 g mørk chokolade og 100 g hvid chokolade. Vil det kunne lade sig gøre sådan rent smagsmæssigt ? ._.

  4. Anne au Chocolat skriver

    24. marts 2017 kl. 09:07

    Kære Sandra,
    Jeg synes bestemt, at du skal prøve 🙂

  5. emma skriver

    24. marts 2017 kl. 15:57

    Hej Anne!
    Jeg ved ikke om det er et dumt spørgsmål, men behøve formen være 22×22?
    jeg er idiot til at bage, så tør næsten ikke kaste mig ud i andet uden lige at spørge først :)!
    Mvh Emma

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2017 kl. 14:16

    Kære Emma,
    Jeg beklager det lidt sene svar. Nej det behøver formen ikke præcis at være 🙂 Men hvis den er større, skal du give kagen lidt kortere tid i ovnen, og hvis den er mindre, skal kage bages lidt længere!
    Kh Anne

  7. Marie Due skriver

    29. marts 2017 kl. 18:52

    Hej Anne
    Den ser lækker ud! Vil høre hvor tallerkenerne er fra?
    Vh Marie

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2017 kl. 09:18

    Kære Marie,
    Mange tak! 🙂 De er fra KH Wurtz!
    Kh Anne

  9. Jette Holm skriver

    30. marts 2017 kl. 11:11

    Skal der ikke også lidt hakkede nødder i? Hasselnødder eller valnødder? Det var der altid i min mors brownies.

  10. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2017 kl. 08:03

    Kære Jette,
    Det kunne der sagtens komme. Det har jeg også brownie opskrift på her på bloggen. Men denne her brownie med kaffe, ville jeg gerne holde helt chokolade- og kaffe-ren i udtrykket. Men du kan sagtens tilføjede nødder!

  11. Lichelle Nielsen skriver

    5. oktober 2017 kl. 09:58

    Kære Anne,
    Jeg skal idag afprøve denne lækre opskrift. Men jeg har et spørgsmål… da jeg ingen kaffemaskine har, vil instantkaffe være et fint alternativ til filterkaffe? 🙂

    Mvh
    Chelle

  12. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2017 kl. 11:45

    Kære Chelle,
    Det lyder dejligt! Yes, instant kan sagtens bruge. God fornøjelse 🙂
    Kh Anne

  13. Lichelle Nielsen skriver

    8. oktober 2017 kl. 18:40

    Kære Anne,
    Brownies blev et hit! Super lækker og nem kage! Bare lige et spørgsmål… Vil den tage skade af at komme i fryseren? 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    8. oktober 2017 kl. 20:27

    Kære Lichelle,
    Dejligt at høre 🙂 Den kan sagtens fryses ja!
    Kh Anne

  15. Laura skriver

    24. november 2017 kl. 08:48

    Lækker opskrift!
    Tror du den vil være en god bund i en moussekage med brombærmousse?

  16. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2017 kl. 09:33

    Kære Laura,
    Kaffe og brombær? Tjo hvorfor ikke 🙂 Det lyder da meget lækkert!

  17. Christina skriver

    17. august 2018 kl. 12:20

    Den lyder så lækker og kommer på bordet til barnedåb næste weekend! Jeg vil bage den i forvejen og fryse den ned. Hvor længe før festen, synes du, jeg skal stille den i køleskabet? 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    19. august 2018 kl. 12:02

    Kære Christina,
    Hvor lækkert! Jeg ville tage den op aftenen før og stille på køl 🙂

  19. Caroline Okkels skriver

    25. november 2019 kl. 00:20

    Jeg har ikke nogen kvadratiske forme, hvilken “rund” vil du anbefale til denne kage? 😄

  20. Anne au Chocolat skriver

    29. november 2019 kl. 13:33

    Kære Caroline.
    En rund form på 22 cm i diameter 🙂

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Jeg er brand-ambassadør for Elmelund Chocolatier Organic .

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Følg mig på Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap