
I dag byder bloggen på en chokoladerig, fudgy og super simpel brownie med det helt perfekte tvist af kaffe, som giver den fineste smag uden at overdøve. Denne kage er desuden et rigtig godt eksempel på, at brownies SKAL bages mindst en dag i forvejen – og gerne to. Konsistensen bliver simpelthen endnu mere fast og fudgy af at stå på køl i et par dage, og hviletiden vinder også på smag. Både chokolade- og kaffesmagen bliver mere intens og lige det lækrere.
Jeg håber, at I får en dejlig uge. Kaj er i skrivende stund på vej i vuggestue med Christian, og lillebror ligger ved siden af mig her i sofaen og sover sødt. Ah, det er skønt at være en lille familie på fire nu <3
Brownie med kaffe
10-12 personer
200 g smør
1 dl stærk brygget kaffe
200 g god mørk chokolade
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt
Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, tilsæt den friskbryggede kaffe og tag gryden af varmen. Kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret og kaffen. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 25 minutter.
NB: Jeg understreger igen: Denne brownie SKAL bages dagen før – og gerne to! Opbevar den på køl indtil servering.
