E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad
  • Mine chokoladeanbefalinger

Brownie med kaffe

20. marts 2017 af Anne au Chocolat 20 kommentarer

I dag byder bloggen på en chokoladerig, fudgy og super simpel brownie med det helt perfekte tvist af kaffe, som giver den fineste smag uden at overdøve. Denne kage er desuden et rigtig godt eksempel på, at brownies SKAL bages mindst en dag i forvejen – og gerne to. Konsistensen bliver simpelthen endnu mere fast og fudgy af at stå på køl i et par dage, og hviletiden vinder også på smag. Både chokolade- og kaffesmagen bliver mere intens og lige det lækrere.

Jeg håber, at I får en dejlig uge. Kaj er i skrivende stund på vej i vuggestue med Christian, og lillebror ligger ved siden af mig her i sofaen og sover sødt. Ah, det er skønt at være en lille familie på fire nu <3

Brownie med kaffe
10-12 personer

200 g smør
1 dl stærk brygget kaffe
200 g god mørk chokolade
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, tilsæt den friskbryggede kaffe og tag gryden af varmen. Kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret og kaffen. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 25 minutter.

NB: Jeg understreger igen: Denne brownie SKAL bages dagen før – og gerne to! Opbevar den på køl indtil servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokolade granola og vores lille Emil
Next Post: Hvid chokolade mandelkage med ganache og blåbærmousse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bettina skriver

    20. marts 2017 kl. 21:34

    Hvad er fordelen ved at piske mel og salt sammen med æg og sukker? Hvorfor ikke æg og sukker, og så mel og salt i til sidst? 🙂 tak for en meget inspirerende blog!

  2. Anne au Chocolat skriver

    22. marts 2017 kl. 11:14

    Kære Bettina,
    Fordi det er helt fint at piske det hele samtidig, og så sparer man et trin i processen 🙂

  3. Sandra skriver

    23. marts 2017 kl. 17:58

    Jeg har lige præcis kun 100 g mørk chokolade og 100 g hvid chokolade. Vil det kunne lade sig gøre sådan rent smagsmæssigt ? ._.

  4. Anne au Chocolat skriver

    24. marts 2017 kl. 09:07

    Kære Sandra,
    Jeg synes bestemt, at du skal prøve 🙂

  5. emma skriver

    24. marts 2017 kl. 15:57

    Hej Anne!
    Jeg ved ikke om det er et dumt spørgsmål, men behøve formen være 22×22?
    jeg er idiot til at bage, så tør næsten ikke kaste mig ud i andet uden lige at spørge først :)!
    Mvh Emma

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2017 kl. 14:16

    Kære Emma,
    Jeg beklager det lidt sene svar. Nej det behøver formen ikke præcis at være 🙂 Men hvis den er større, skal du give kagen lidt kortere tid i ovnen, og hvis den er mindre, skal kage bages lidt længere!
    Kh Anne

  7. Marie Due skriver

    29. marts 2017 kl. 18:52

    Hej Anne
    Den ser lækker ud! Vil høre hvor tallerkenerne er fra?
    Vh Marie

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2017 kl. 09:18

    Kære Marie,
    Mange tak! 🙂 De er fra KH Wurtz!
    Kh Anne

  9. Jette Holm skriver

    30. marts 2017 kl. 11:11

    Skal der ikke også lidt hakkede nødder i? Hasselnødder eller valnødder? Det var der altid i min mors brownies.

  10. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2017 kl. 08:03

    Kære Jette,
    Det kunne der sagtens komme. Det har jeg også brownie opskrift på her på bloggen. Men denne her brownie med kaffe, ville jeg gerne holde helt chokolade- og kaffe-ren i udtrykket. Men du kan sagtens tilføjede nødder!

  11. Lichelle Nielsen skriver

    5. oktober 2017 kl. 09:58

    Kære Anne,
    Jeg skal idag afprøve denne lækre opskrift. Men jeg har et spørgsmål… da jeg ingen kaffemaskine har, vil instantkaffe være et fint alternativ til filterkaffe? 🙂

    Mvh
    Chelle

  12. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2017 kl. 11:45

    Kære Chelle,
    Det lyder dejligt! Yes, instant kan sagtens bruge. God fornøjelse 🙂
    Kh Anne

  13. Lichelle Nielsen skriver

    8. oktober 2017 kl. 18:40

    Kære Anne,
    Brownies blev et hit! Super lækker og nem kage! Bare lige et spørgsmål… Vil den tage skade af at komme i fryseren? 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    8. oktober 2017 kl. 20:27

    Kære Lichelle,
    Dejligt at høre 🙂 Den kan sagtens fryses ja!
    Kh Anne

  15. Laura skriver

    24. november 2017 kl. 08:48

    Lækker opskrift!
    Tror du den vil være en god bund i en moussekage med brombærmousse?

  16. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2017 kl. 09:33

    Kære Laura,
    Kaffe og brombær? Tjo hvorfor ikke 🙂 Det lyder da meget lækkert!

  17. Christina skriver

    17. august 2018 kl. 12:20

    Den lyder så lækker og kommer på bordet til barnedåb næste weekend! Jeg vil bage den i forvejen og fryse den ned. Hvor længe før festen, synes du, jeg skal stille den i køleskabet? 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    19. august 2018 kl. 12:02

    Kære Christina,
    Hvor lækkert! Jeg ville tage den op aftenen før og stille på køl 🙂

  19. Caroline Okkels skriver

    25. november 2019 kl. 00:20

    Jeg har ikke nogen kvadratiske forme, hvilken “rund” vil du anbefale til denne kage? 😄

  20. Anne au Chocolat skriver

    29. november 2019 kl. 13:33

    Kære Caroline.
    En rund form på 22 cm i diameter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er h Godmorgen 🍓 endnu en stor portion jordbær er høstet i haven, mens bollerne blev bagt i ovnen. Hindbær, solbær og blåbær er på vej inden længe. Drengene synes klart, at trampolinen er det bedste ved haven - jeg er på TeamBær ❤️🌞
Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte mi Denne sommer er det 16 år siden, at jeg købte min Musso Mini ismaskine, og den er still going strong, selv når jeg udfordrer den max på varme sommerdage som i dag🌞 Jeg ELSKER den ismaskine 🍦🤗. Ps. Der er hindbærsorbet i videoen, og Mussoen har også kørt vaniljeis og jordbæris (med jordbærrene fra haven) i dag 🥳 @gelatieremusso
Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i di Havens sommersøde jordbær modnes i massevis i disse dage, og jeg har lige plukket 750 g jordbær i eftermiddag, som skal bruges til jordbæris i morgen 🍧🍦🍓 Ahmen altså det gør mig så glad med den slags havegodter på egen matrikel 🤗
Som lovet kommer opskriften på min jordbærtærte Som lovet kommer opskriften på min jordbærtærte 🍓Gem den gerne 🏷Kagecreme:
200 ml sødmælk
Korn af 1 vaniljestang
2 æggeblommer
15 g maizena
50 g sukkerMørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 nip salt
70 g smør, koldt
1 æggeblommeFrangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel (eller fintblendede mandler)
1 æg
20 g mandelflager
50 g god mørk chokolade1 dl piskefløde
Danske jordbær  Kagecreme
Bring sødmælk i kog i en gryde sammen med vaniljestangen tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena i en skål. Fjern vaniljestangen. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Dæk skålen med film og opbevar den på køl natten over. Mørdej
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen i røremaskinen til en kugle (man kan også lave mørdejen med hænderne i en skål). Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 min. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Udstik mørdejsbunden med en rund, perforeret tærtering på 20,5 cm og kom den over på den perforerede bageplade og beklæd derefter kanterne (ringen) med mørdejen også. Stil den på køl, imens frangipanecremen laves. Forvarm ovnen til 175 grader varmluft.Frangipane
Pisk smør og sukker godt sammen i en skål, vend mandelmel i, tilsæt ægget og rør sammen til en ensartet creme. Fordel frangipanecremen på mørdejsbunden og drys med mandelflager. Bag tærten i ca. 20-25 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af.Samling af tærten
Smelt den mørke chokolade i vandbad i en gryde eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør i chokoladen undervejs. Fordel chokoladen på den afkølede tærte, og lad den størkne. Pisk fløden til skum og pisk kagecremen op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og silkeblød igen. Vend forsigtigt fløden i kagecremen og kom den i en sprøjtepose med en stor tyl. Pynt tærten og fordel jordbær. Server straks eller stil den gerne på køl i et par timer.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2022 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap