E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Brownie med kaffe

20. marts 2017 af Anne au Chocolat 20 kommentarer

I dag byder bloggen på en chokoladerig, fudgy og super simpel brownie med det helt perfekte tvist af kaffe, som giver den fineste smag uden at overdøve. Denne kage er desuden et rigtig godt eksempel på, at brownies SKAL bages mindst en dag i forvejen – og gerne to. Konsistensen bliver simpelthen endnu mere fast og fudgy af at stå på køl i et par dage, og hviletiden vinder også på smag. Både chokolade- og kaffesmagen bliver mere intens og lige det lækrere.

Jeg håber, at I får en dejlig uge. Kaj er i skrivende stund på vej i vuggestue med Christian, og lillebror ligger ved siden af mig her i sofaen og sover sødt. Ah, det er skønt at være en lille familie på fire nu <3

Brownie med kaffe
10-12 personer

200 g smør
1 dl stærk brygget kaffe
200 g god mørk chokolade
125 g mel
3 æg
265 g sukker
1/3 tsk salt

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde, tilsæt den friskbryggede kaffe og tag gryden af varmen. Kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret og kaffen. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og rør langsomt smør- og chokoladeblandingen i under omrøring. Hæld browniedejen i en kvadratisk form (22 cm x 22 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 25 minutter.

NB: Jeg understreger igen: Denne brownie SKAL bages dagen før – og gerne to! Opbevar den på køl indtil servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Chokolade granola og vores lille Emil
Next Post: Hvid chokolade mandelkage med ganache og blåbærmousse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Bettina skriver

    20. marts 2017 kl. 21:34

    Hvad er fordelen ved at piske mel og salt sammen med æg og sukker? Hvorfor ikke æg og sukker, og så mel og salt i til sidst? 🙂 tak for en meget inspirerende blog!

  2. Anne au Chocolat skriver

    22. marts 2017 kl. 11:14

    Kære Bettina,
    Fordi det er helt fint at piske det hele samtidig, og så sparer man et trin i processen 🙂

  3. Sandra skriver

    23. marts 2017 kl. 17:58

    Jeg har lige præcis kun 100 g mørk chokolade og 100 g hvid chokolade. Vil det kunne lade sig gøre sådan rent smagsmæssigt ? ._.

  4. Anne au Chocolat skriver

    24. marts 2017 kl. 09:07

    Kære Sandra,
    Jeg synes bestemt, at du skal prøve 🙂

  5. emma skriver

    24. marts 2017 kl. 15:57

    Hej Anne!
    Jeg ved ikke om det er et dumt spørgsmål, men behøve formen være 22×22?
    jeg er idiot til at bage, så tør næsten ikke kaste mig ud i andet uden lige at spørge først :)!
    Mvh Emma

  6. Anne au Chocolat skriver

    26. marts 2017 kl. 14:16

    Kære Emma,
    Jeg beklager det lidt sene svar. Nej det behøver formen ikke præcis at være 🙂 Men hvis den er større, skal du give kagen lidt kortere tid i ovnen, og hvis den er mindre, skal kage bages lidt længere!
    Kh Anne

  7. Marie Due skriver

    29. marts 2017 kl. 18:52

    Hej Anne
    Den ser lækker ud! Vil høre hvor tallerkenerne er fra?
    Vh Marie

  8. Anne au Chocolat skriver

    30. marts 2017 kl. 09:18

    Kære Marie,
    Mange tak! 🙂 De er fra KH Wurtz!
    Kh Anne

  9. Jette Holm skriver

    30. marts 2017 kl. 11:11

    Skal der ikke også lidt hakkede nødder i? Hasselnødder eller valnødder? Det var der altid i min mors brownies.

  10. Anne au Chocolat skriver

    1. april 2017 kl. 08:03

    Kære Jette,
    Det kunne der sagtens komme. Det har jeg også brownie opskrift på her på bloggen. Men denne her brownie med kaffe, ville jeg gerne holde helt chokolade- og kaffe-ren i udtrykket. Men du kan sagtens tilføjede nødder!

  11. Lichelle Nielsen skriver

    5. oktober 2017 kl. 09:58

    Kære Anne,
    Jeg skal idag afprøve denne lækre opskrift. Men jeg har et spørgsmål… da jeg ingen kaffemaskine har, vil instantkaffe være et fint alternativ til filterkaffe? 🙂

    Mvh
    Chelle

  12. Anne au Chocolat skriver

    5. oktober 2017 kl. 11:45

    Kære Chelle,
    Det lyder dejligt! Yes, instant kan sagtens bruge. God fornøjelse 🙂
    Kh Anne

  13. Lichelle Nielsen skriver

    8. oktober 2017 kl. 18:40

    Kære Anne,
    Brownies blev et hit! Super lækker og nem kage! Bare lige et spørgsmål… Vil den tage skade af at komme i fryseren? 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    8. oktober 2017 kl. 20:27

    Kære Lichelle,
    Dejligt at høre 🙂 Den kan sagtens fryses ja!
    Kh Anne

  15. Laura skriver

    24. november 2017 kl. 08:48

    Lækker opskrift!
    Tror du den vil være en god bund i en moussekage med brombærmousse?

  16. Anne au Chocolat skriver

    24. november 2017 kl. 09:33

    Kære Laura,
    Kaffe og brombær? Tjo hvorfor ikke 🙂 Det lyder da meget lækkert!

  17. Christina skriver

    17. august 2018 kl. 12:20

    Den lyder så lækker og kommer på bordet til barnedåb næste weekend! Jeg vil bage den i forvejen og fryse den ned. Hvor længe før festen, synes du, jeg skal stille den i køleskabet? 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    19. august 2018 kl. 12:02

    Kære Christina,
    Hvor lækkert! Jeg ville tage den op aftenen før og stille på køl 🙂

  19. Caroline Okkels skriver

    25. november 2019 kl. 00:20

    Jeg har ikke nogen kvadratiske forme, hvilken “rund” vil du anbefale til denne kage? 😄

  20. Anne au Chocolat skriver

    29. november 2019 kl. 13:33

    Kære Caroline.
    En rund form på 22 cm i diameter 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + Lørdag morgen 🌱 Nybagte boller og varm kaffe + kager til discofesten med Kajs klasse i eftermiddag 🎉
Jeg håber, at I har en dejlig weekend 🫶🏻
I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med b I dag har vi fejret Emils 6 års fødselsdag med brunch for familien 🥳 Han ønskede sig en appelsinkage med citron-appelsin-glasur i stedet for lagkage, og det fik han 🍋🍊🍰 Bagt i den fine randform jeg har arvet fra min farmor/Emils oldemor Edith ❤️
Ps. Jeg bager altid riiiiigeligt med boller, så der er til Kajs madpakker ✌🏻
Det er snart påske, og denne påskekage er et hit Det er snart påske, og denne påskekage er et hit 🐣🍰 Her kommer opskriften til jer 🏷

Påskekage med passionsfrugt, vanilje & mælkechokolade 

Mælkechokoladekage:
100 g smør
100 g mælkechokolade
100 g sukker
2 æg, let sammenpiskede
40 g hasselnøddeflager/finthakkede hasselnødder
15 g mel
1 nip salt
Fintrevet skal af 1/2 øko citron

Passionsfrugtmousse med vanilje:
2 blade husblas
90 g passionsfrugtsaft uden kerner (af ca. 6 passionsfrugter)
80 g sukker
1 vaniljestang, korn af
250 ml piskefløde

Pynt:
Chokoladepåskeæg
Pistacier

Mælkechokoladekage:
Smelt smør i en gryde, og tilsæt den hakkede mælkechokolade. Tag gryden af varmen, og rør indtil mælkechokoladen er smeltet. Rør straks sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æg lidt ad gangen. Vend hasselnøddeflager, mel, citronskal og salt i. Hæld dejen i en springform (20 cm) beklædt med bagepapir. Bag kagen i ca. 20 min ved 180 grader varmluft. Køl helt af.

Passionsfrugtmousse med vanilje:
Udblød husblas i koldt vand (i 5 min.). Si kernerne fra passionsfrugterne, og lad 90 g af saften dryppe ned i en lille gryde (brug gerne bagsiden af en ske til at trykke som meget passionsfrugtsaft som muligt gennem sien). Tilsæt sukker og vaniljekorn til passionsfrugt og varm op til kogepunktet. Tag gryden af varmen, vrid husblas fri for vand og rør den straks ud i den varme passionsfrugtsaft. Hæld saften over i en skål og køl af til håndvarm. Imens pisk fløden til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskum i saften ad flere omgange. Kom gerne kageplast rundt i kanten af springformen, inden du fordeler passionsfrugtmoussen på kagen. Hvis du bruger kageplast, skal kagen en tur i fryseren natten over for det fineste resultat. Ellers kan kagen blot stilles i køleskabet til næste dag.

Inden servering:
Tag kagen ud af springformen, fjern kageplast og placer kagen på et serveringsfad. Stil kagen i køleskabet, og lad kagen tø langsomt op i 3-4 timer. Hvis det har været på køl uden kageplast, skæres den forsigtigt fri langs kanten af springformen og kan pyntes med det samme.
Pynt og server straks eller opbevar i køleskabet indtil servering.
Tre glimt fra den sidste uge 💕 • Tiramisu på Tre glimt fra den sidste uge 💕
• Tiramisu på vej ☕️🍰
• Aftenbål i haven 🔥
• Vinterbadning i fjorden på den fineste frostklare morgen ❄️🌞
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap