E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kokosmakroner med chokolade og ristede hasselnødder

16. marts 2017 af Anne au Chocolat 19 kommentarer

I går morges kom Kajs lillebror til verden med lynets hast, og en håndfuld timer senere var vi hjemme igen og kan nu kalde os en lille familie på fire. Det er så overvældende vild en følelse af kærlighed, hormoner, adrenalin og lykkebobler at være blevet mor til to, og jeg nyder hvert et sekund og snuser til den friskbagte babyduft hele tiden. Kaj er også vild med lillebror og giver ham en masse kys, hvilket får mit hjerte til at slå flikflak af glæde <3

Jeg har forberedt mange dejlige opskrifter til jer på forhånd til de næste par uger, så jeg lige kan trække stikket lidt fra det søde køkken og fokusere på min lille familie.

Her får I opskriften på nogle super simple kokosmakroner med små stykker af mørk chokolade og ristede hasselnødder. De er vanedannede lækre og passer skønt til en kop kaffe!

Kokosmakroner med chokolade og ristede hasselnødder
20 stk

90 g kokosmel
40 g ristede hasselnødder, finthakket
130 g sukker
2 æggehvider (ca. 65 g i alt)
60 g god mørk chokolade, finthakket

Varm forsigtigt kokosmel, hasselnødder, sukker og æggehvider i en gryde under omrøring, indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og køl massen af. Tilsæt den mørke chokolade. Form makroner med fingrene eller brug to teskeer i stedet og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Bag kokosmakroner ved 175 grader varmluft 12-15 minutter, til de er fint gyldne. Nyd dem lune eller afkølet.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Triple chocolate chokoladekage
Next Post: Chokolade granola og vores lille Emil »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Line skriver

    16. marts 2017 kl. 09:06

    TIllykke! Det lyder bare dejligt! Babyen, altså – jeg er ikke fan af kokos 😉

  2. Marianne skriver

    16. marts 2017 kl. 09:42

    Tillykke med det, det lyder til at I har det dejligt. Og tak for opskriften, kokosmakroner minder mig altid om min bedstemor, da det var noget, hun bagte relativt ofte.

  3. Lene Tranberg skriver

    16. marts 2017 kl. 11:29

    Tillykke med den lille ny??

  4. Tanja skriver

    16. marts 2017 kl. 17:04

    Stort tillykke med lillebror. Jeg håber, I alle fire har det godt og nyder hinanden. 🙂

  5. Ilse skriver

    16. marts 2017 kl. 20:57

    Stort tillykke med den lille ny ??????

  6. Anne-Marie skriver

    16. marts 2017 kl. 21:29

    Kæmpestort tillykke med den friskbagte kernefamilie.

  7. Jannie Viberg skriver

    17. marts 2017 kl. 06:48

    Stort tillykke med jeres lille ny ??????

  8. Marie Lundholm skriver

    17. marts 2017 kl. 07:54

    Tillykke tillykke til jer alle sammen. Det må være ganske enkelt fantastisk <3

  9. Lene skriver

    17. marts 2017 kl. 15:14

    Stort tillykke med familieforøgelsen ??

  10. Anne au Chocolat skriver

    17. marts 2017 kl. 22:19

    Kære Line,
    Tusind tak – babyer slår klart kokosmakroner i dejlighed 🙂

  11. Anne au Chocolat skriver

    17. marts 2017 kl. 22:19

    Kære Marianne,
    Tusind-tusind tak 🙂

  12. Anne au Chocolat skriver

    17. marts 2017 kl. 22:19

    Kære Lene,
    Mange tak skal du have <3

  13. Anne au Chocolat skriver

    17. marts 2017 kl. 22:21

    Kære Tanja,
    Tusind tak skal du have! Du kan tro, at vi nyder fuldt ud 🙂

  14. Anne au Chocolat skriver

    17. marts 2017 kl. 22:21

    Kære Ilse,
    Af hjertet tak <3

  15. Anne au Chocolat skriver

    17. marts 2017 kl. 22:21

    Kære Anne-Marie,
    Tusind tak skal du have 🙂

  16. Anne au Chocolat skriver

    17. marts 2017 kl. 22:21

    Kære Jannie,
    Mange tak skal du have! 🙂

  17. Anne au Chocolat skriver

    17. marts 2017 kl. 22:22

    Kære Marie,
    Mange tak skal du have. Du har helt ret – det er fantastisk 🙂

  18. Anne au Chocolat skriver

    17. marts 2017 kl. 22:22

    Kære Lene,
    Tusind tak skal du have! <3

Trackbacks

  1. Kookosmakroonid šokolaadi ja röstitud pähklitega | Cook the day away! siger:
    19. marts 2017 kl. 19:32

    […] Idee siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap