E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Triple chocolate chokoladekage

14. marts 2017 af Anne au Chocolat 9 kommentarer

Nogle gange kan det bare ikke blive chokoladet nok, og denne fudgy kage er et fint eksempel herpå. Den er smeltende-på-tungen-chokoladelækker og byder samtidig på små solide stykker af mælkechokolade og hvid chokolade i hver mundfuld samt lidt ekstra knas fra hasselnøddeflagerne. Med andre ord: en kage designet til alle chokoladeelskere!

Nyd chokoladekagen præcis som den er og hellere end gerne sammen med en kugle god vaniljeis og en kop kaffe.

Den super simple opskrift lyder således:

Triple chocolate chokoladekage
8-10 personer

160 g smør
160 g god mørk chokolade
200 g sukker
4 æg, let sammenpisket
1 spsk mel
60 g god mælkechokolade
60 g god hvid chokolade
2 spsk hasselnøddeflager

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Smelt smør i en gryde og tilsæt den hakkede mørke chokolade. Rør rundt indtil chokoladen er smeltet. Tag gryden af varmen og rør sukker i. Køl lidt af, og tilsæt æggene lidt ad gangen. Vend mel i. Hak mælkechokoladen og den hvide chokolade og vend dem i chokoladekagedejen.
Hæld dejen i en rund kageform (20 cm) foret med bagepapir og drys med hasselnøddeflager. Bag kagen i ca. 25-30 min ved 180 grader varmluft.
Kagen føles lidt ubagt. Den sætter sig, da den skal bages en dag i forvejen. Opbevar den på køl indtil servering.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Havregrødsvafler med kanel og banan
Next Post: Kokosmakroner med chokolade og ristede hasselnødder »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Louise skriver

    14. marts 2017 kl. 12:52

    kære Anne….
    I et væld af skønne opskrifter, er jeg faktisk lidt interesseret i hvor du har dit service fra?

  2. Anne au Chocolat skriver

    16. marts 2017 kl. 07:36

    Kære Louise,
    Tallerkenerne er fra KH Wurtz 🙂
    Kh Anne

  3. Kathrine skriver

    16. marts 2017 kl. 11:31

    Hoooooold op, den er lækker!! Absolut godkendt 🙂 Måske du kunne tilføje, at det kun er den mørke chokolade, der skal smeltes. Ved godt at man bør læse hele opskriften inden man går i gang, men nogle gange, bliver det kun én linje ad gangen 😉

  4. Anne au Chocolat skriver

    17. marts 2017 kl. 22:16

    Kære Kathrine,
    Det tilføjer jeg lige med det samme. God chokoladepointe 🙂
    Kh Anne

  5. Helena skriver

    4. april 2017 kl. 19:11

    Hej ?
    Kan kagen fryses?

  6. Anne au Chocolat skriver

    5. april 2017 kl. 07:23

    Kære Helena,
    Det kan du tro 🙂
    Men den holder sig også frisk og lækker på køl i en uges tid!

  7. sarah m skriver

    16. maj 2017 kl. 11:24

    hello!
    i would love to make that cake. do you have an english version of the recipe?
    kind regards:)

  8. Jacob Carstens skriver

    25. april 2018 kl. 09:10

    Hej Anne,
    Jeg skal lave en stor chokoladekage til min venindes og min 90 års fødselsdag på lørdag. Hvordan skiller konsistensen på denne kage sig ud fra dine brownie opskrifter ? Jeg vil gerne have en lidt sprød skorpe og så et fugtigt indre. For at gøre kagen extra lækker får den et midterlag af de nye Brownie-Oreos dyppet i Baileys ?

  9. Anne au Chocolat skriver

    26. april 2018 kl. 19:03

    Kære Jacob,
    Denne chokoladekage er mere kompakt i mine brownies. Men begge dele er lækre 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap