I går skinnede solen så smukt meget af dagen, og vi nød nybagt rabarbercrumble med flødeskum i haven hos min svigermor. Jeg havde taget crumblen med, og hun lavede kaffen. Så hyggeligt og lækkert.
Her får I opskriften på den allermest simple og vildt dejlige rabarbercrumble – lavet på 10 minutter og så lige en tur i ovnen.
Hav en fin ny uge!
Rabarbercrumble
4-6 personer
Rabarberfyld:
300 g rabarber, skyllet og skåret i stykker à 2-3 cm
90 g sukker
Korn fra 1/2 vaniljestang (rørt sammen med en lille del af sukkeret først)
1 tsk Maizena
Crumbledej:
100 g koldt smør
100 g sukker
100 g mel
Forvarm ovnen til 190 grader varmluft. Kom rabarberstykkerne i et ildfast fad sammen med sukker, vaniljekorn og maizena. Bland det godt sammen med en ske.
Skær smør i tern og kom det i en skål sammen med mel og sukker. Smuldr det mellem fingrene, til det er blandet godt. Fordel på rabarberfyldet.
Bag rabarbercrumblen i ovnen i ca. 30 minutter, til den er fint gylden. Server den nybagt med flødeskum, creme fraiche eller vaniljeis.
Line skriver
Kan man erstatte noget af melet med havregryn? Og hvis ja, hvor meget vil du så foreslå?
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Ja sagtens. Jeg laver den tit med halvt havregryn og halvt mel. Det giver lidt mere struktur til crumblen, men jeg elsker også denne variant, som bare bliver rigtig sprød og nærmest karamelliseret 🙂
Tove Larsen skriver
Den her var bare fantastisk!!! Vi er vilde med kardemomme, så jeg tilsatte en tsk. friskkværnet kardemomme til rabarberne. 1/3 af melet blev erstattet af havregryn! 1000 tak for en god blog!
Anne au Chocolat skriver
Kære Tove,
Wauw det lyder så lækkert med kardemomme. Det har jeg ikke prøve med rabarber før.
Kh Anne