Så blev det fredag, og efteråret har virkelig ramt os hårdt med regn, regn og atter regn – i hvert fald her i Trekroner. Jeg har derfor fundet en dejlig uldtrøje frem og varmer mig i skrivende stund på en kop kaffe, mens jeg giver jer opskriften på denne helt fantastiske og fabelagtige tærte med friske figner, danske hindbær og smukke grønne pistacier på en smørsprød mørdejsbund og et aromatisk og saftigt lag af gylden mandelfrangipane med hakket mælkechokolade i. Tærten er en fryd for ganen og guf for øjet. Nyd den helt friskbagt eller bag tærten dagen før og pynt den inden servering – begge dele fungerer super fint.
Jeg har igen brugt en af de perforerede runde tærteringe i rustfrit stål fra hjemmekonditor. Tærteringene er fra det franske mærke De Buyer og udviklet i samarbejde med L’École Valrhona. Ringene fås i mange forskellige størrelser, og denne her er 20,5 cm. Følg linket her (reklame link). Mørdejen bliver endnu med sprød og smuk, når man bruger sådan en tærtering. Det er ikke spor kringlet at bage med tærteringe, og jeg anbefaler alle (tærtefans) at anskaffe sig dem!
Tærte med friske figner, frangipane og hindbær
6-8 personer
Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme
Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel
2 æg
60 g god mælkechokolade
Pynt:
Friske figner
Hindbær
Pistacier
Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, som der er plads til i køleskabet. Placer tærteringen (reklame link) på bagepapiret og beklæd den med mørdejen. Stil på køl mens frangipanen laves.
Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt æggene et ad gangen. Hak mælkechokolade fint og vend den i. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Fordel mandelcremen på mørdejsbunden. Bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af og pynt derefter med figner, hindbær og hakkede pistacier.
Lea skriver
Lækker kage ?
Hvad er årsagen til, du ikke bruger en springform? ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Lea,
Mener du tærteform? 🙂
Marie Lundholm skriver
Kagen er netop sat i ovnen – mmm, jeg glæder mig til at smage den 🙂
KH
Anne au Chocolat skriver
Kære Marie,
Jeg håber, at den hittede 🙂