E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Hindbærmazarin med lime og mælkechokolade

10. september 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Jeg håber, at I nyder jeres søndag formiddag. Her står den på blogindlæg, kaffe og et stykke af denne kage som min second breakfast i dag, mens lillebror sover, og Kaj og Christian er afsted til gymnastik. En lille stund med ro på, og jeg elsker det!

Lørdagen stod på sommerfest med alle vores søde naboer, og trods dårligt vejr var stemningen i top og humøret lige så. Ungerne havde en fest med skattejagt i regnvejr og fik hoppet i så mange vandpytter, at de vist allesammen blev gennemblødte helt ind til undertøjet, til trods for regnjakke- og bukser samt gummistøvler. Kaj var i hvert fald. Så det var hjem og få tørt og varmt tøj på, inden vi skulle over til fællesspisning aka. den mest overdådige sammenskuds-buffet. Det foregik heldigvis i et kæmpe telt i tørvejr.

Bagefter var der kagebord hvor jeg som bidrag serverede disse saftige hindbærmazariner med et frisk tvist af lime og mælkechokoladetopping, som bliver sprød, hvis den får lov at sætte sig på køl. Det gjorde den i går, inden den blev serveret og fik desuden ekstra hindbær og små sprøde marengs på topping.

Den hittede vist <3 I får opskriften på én men kan jo altid fordoble den.

Hindbærmazarin med lime og mælkechokolade
8 personer

150 g marcipan, revet
150 g sukker
150 g smør, blødt
3 æg
75 g mel
Fintrevet skal af 1 øko lime
150 g hindbær

Pynt:
100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
15 g smør
Små marengs
Ekstra friske hindbær
Hindbærstøv

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og limeskal i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir og tryk hindbærrene ned i dejen. Bag kagen i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen.

Pynt:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt for at lade det smelte sammen med mælkechokoladen. Fordel straks på kagen og pynt med hindbær, små marengs og lidt hindbærstøv.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Fabelagtig tærte med friske figner, frangipane og hindbær
Next Post: Vidunderligt simpelt brombærsyltetøj »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne - Sofie A skriver

    10. september 2017 kl. 12:41

    Uhm altid skønne kager fra din hånd ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    12. september 2017 kl. 15:42

    Kære Anne-Sofie,
    Tusind tusind tak 🙂

  3. Elisabeth skriver

    10. november 2017 kl. 16:59

    Mums! Er det muligt at lave denne kage dagen før, uden at den bliver for tør? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2017 kl. 20:53

    Kære Elisabeth,
    Ja sagtens 🙂

  5. Mette Plejdrup skriver

    6. marts 2018 kl. 23:23

    Kære Anne mon kagen kan lykkes med frosne bær eller bliver dejen for våd mon? Kh Mette

  6. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2018 kl. 11:31

    Hej Mette,
    Du kan sagtens bruge frosne bær 🙂 Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap