Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Hindbærmazarin med lime og mælkechokolade

10. september 2017 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Jeg håber, at I nyder jeres søndag formiddag. Her står den på blogindlæg, kaffe og et stykke af denne kage som min second breakfast i dag, mens lillebror sover, og Kaj og Christian er afsted til gymnastik. En lille stund med ro på, og jeg elsker det!

Lørdagen stod på sommerfest med alle vores søde naboer, og trods dårligt vejr var stemningen i top og humøret lige så. Ungerne havde en fest med skattejagt i regnvejr og fik hoppet i så mange vandpytter, at de vist allesammen blev gennemblødte helt ind til undertøjet, til trods for regnjakke- og bukser samt gummistøvler. Kaj var i hvert fald. Så det var hjem og få tørt og varmt tøj på, inden vi skulle over til fællesspisning aka. den mest overdådige sammenskuds-buffet. Det foregik heldigvis i et kæmpe telt i tørvejr.

Bagefter var der kagebord hvor jeg som bidrag serverede disse saftige hindbærmazariner med et frisk tvist af lime og mælkechokoladetopping, som bliver sprød, hvis den får lov at sætte sig på køl. Det gjorde den i går, inden den blev serveret og fik desuden ekstra hindbær og små sprøde marengs på topping.

Den hittede vist <3 I får opskriften på én men kan jo altid fordoble den.

Hindbærmazarin med lime og mælkechokolade
8 personer

150 g marcipan, revet
150 g sukker
150 g smør, blødt
3 æg
75 g mel
Fintrevet skal af 1 øko lime
150 g hindbær

Pynt:
100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
15 g smør
Små marengs
Ekstra friske hindbær
Hindbærstøv

Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)

Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter mel og limeskal i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir og tryk hindbærrene ned i dejen. Bag kagen i ovnen ved 175 grader varmluft i ca. 45 minutter. Kontroller om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen.

Pynt:
Smelt mælkechokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt (rør undervejs). Tilsæt smør og rør rundt for at lade det smelte sammen med mælkechokoladen. Fordel straks på kagen og pynt med hindbær, små marengs og lidt hindbærstøv.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Fabelagtig tærte med friske figner, frangipane og hindbær
Next Post: Vidunderligt simpelt brombærsyltetøj »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Anne - Sofie A skriver

    10. september 2017 kl. 12:41

    Uhm altid skønne kager fra din hånd ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    12. september 2017 kl. 15:42

    Kære Anne-Sofie,
    Tusind tusind tak 🙂

  3. Elisabeth skriver

    10. november 2017 kl. 16:59

    Mums! Er det muligt at lave denne kage dagen før, uden at den bliver for tør? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    10. november 2017 kl. 20:53

    Kære Elisabeth,
    Ja sagtens 🙂

  5. Mette Plejdrup skriver

    6. marts 2018 kl. 23:23

    Kære Anne mon kagen kan lykkes med frosne bær eller bliver dejen for våd mon? Kh Mette

  6. Anne au Chocolat skriver

    7. marts 2018 kl. 11:31

    Hej Mette,
    Du kan sagtens bruge frosne bær 🙂 Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap