E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar
  • Gå direkte til footer

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • Mine chokoladeanbefalinger
  • E-bog Glad Morgenmad
  • English

Fabelagtig tærte med friske figner, frangipane og hindbær

8. september 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Så blev det fredag, og efteråret har virkelig ramt os hårdt med regn, regn og atter regn – i hvert fald her i Trekroner. Jeg har derfor fundet en dejlig uldtrøje frem og varmer mig i skrivende stund på en kop kaffe, mens jeg giver jer opskriften på denne helt fantastiske og fabelagtige tærte med friske figner, danske hindbær og smukke grønne pistacier på en smørsprød mørdejsbund og et aromatisk og saftigt lag af gylden mandelfrangipane med hakket mælkechokolade i. Tærten er en fryd for ganen og guf for øjet. Nyd den helt friskbagt eller bag tærten dagen før og pynt den inden servering – begge dele fungerer super fint.

Jeg har igen brugt en af de perforerede runde tærteringe i rustfrit stål fra hjemmekonditor. Tærteringene er fra det franske mærke De Buyer og udviklet i samarbejde med L’École Valrhona. Ringene fås i mange forskellige størrelser, og denne her er 20,5 cm. Følg linket her (reklame link). Mørdejen bliver endnu med sprød og smuk, når man bruger sådan en tærtering. Det er ikke spor kringlet at bage med tærteringe, og jeg anbefaler alle (tærtefans) at anskaffe sig dem!

Tærte med friske figner, frangipane og hindbær
6-8 personer

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel
2 æg
60 g god mælkechokolade

Pynt:
Friske figner
Hindbær
Pistacier

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, som der er plads til i køleskabet. Placer tærteringen (reklame link) på bagepapiret og beklæd den med mørdejen. Stil på køl mens frangipanen laves.

Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt æggene et ad gangen. Hak mælkechokolade fint og vend den i. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Fordel mandelcremen på mørdejsbunden. Bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af og pynt derefter med figner, hindbær og hakkede pistacier.



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Mini hindbærkager med marengs
Next Post: Hindbærmazarin med lime og mælkechokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lea skriver

    20. september 2017 kl. 19:43

    Lækker kage ?
    Hvad er årsagen til, du ikke bruger en springform? ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    21. september 2017 kl. 14:16

    Kære Lea,
    Mener du tærteform? 🙂

  3. Marie Lundholm skriver

    7. oktober 2017 kl. 16:15

    Kagen er netop sat i ovnen – mmm, jeg glæder mig til at smage den 🙂

    KH

  4. Anne au Chocolat skriver

    8. oktober 2017 kl. 20:28

    Kære Marie,
    Jeg håber, at den hittede 🙂

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

De fem nyeste indlæg vises i slideren øverst her på forsiden.

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

Søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Footer

Profil

Velkommen til mit søde univers, som byder på skønne kager, vidunderlige chokoladesager og livsnydende lækkerier. En perfekt blanding af søde opskrifter og gode oplevelser!
Læs mere…

Følg mig på Instagram

This error message is only visible to WordPress admins

Error: No posts found.

Make sure this account has posts available on instagram.com.

Følg mig på de sociale medier

  • Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram

Copyright © 2021 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap