E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Fabelagtig tærte med friske figner, frangipane og hindbær

8. september 2017 af Anne au Chocolat 4 kommentarer

Så blev det fredag, og efteråret har virkelig ramt os hårdt med regn, regn og atter regn – i hvert fald her i Trekroner. Jeg har derfor fundet en dejlig uldtrøje frem og varmer mig i skrivende stund på en kop kaffe, mens jeg giver jer opskriften på denne helt fantastiske og fabelagtige tærte med friske figner, danske hindbær og smukke grønne pistacier på en smørsprød mørdejsbund og et aromatisk og saftigt lag af gylden mandelfrangipane med hakket mælkechokolade i. Tærten er en fryd for ganen og guf for øjet. Nyd den helt friskbagt eller bag tærten dagen før og pynt den inden servering – begge dele fungerer super fint.

Jeg har igen brugt en af de perforerede runde tærteringe i rustfrit stål fra hjemmekonditor. Tærteringene er fra det franske mærke De Buyer og udviklet i samarbejde med L’École Valrhona. Ringene fås i mange forskellige størrelser, og denne her er 20,5 cm. Følg linket her (reklame link). Mørdejen bliver endnu med sprød og smuk, når man bruger sådan en tærtering. Det er ikke spor kringlet at bage med tærteringe, og jeg anbefaler alle (tærtefans) at anskaffe sig dem!

Tærte med friske figner, frangipane og hindbær
6-8 personer

Mørdej:
140 g mel
40 g flormelis
1 knivspids salt
70 g smør, koldt
1 æggeblomme

Frangipane:
80 g smør, blødt
80 g sukker
80 g mandelmel
2 æg
60 g god mælkechokolade

Pynt:
Friske figner
Hindbær
Pistacier

Mørdej:
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine. Skær smør i små tern, og kom det i røremaskinen. Rør indtil det ligner revet parmesan. Saml hurtigt dejen med æggeblommen til en kugle. Dæk dejen til, og lad den hvile i køleskabet i 30 minutter. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir. Læg et stykke bagepapir på et skærebræt, som der er plads til i køleskabet. Placer tærteringen (reklame link) på bagepapiret og beklæd den med mørdejen. Stil på køl mens frangipanen laves.

Frangipane:
Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i og tilsæt æggene et ad gangen. Hak mælkechokolade fint og vend den i. Flyt forsigtigt bagepapiret med tærteringen og mørdejen fra skærebrættet og over på bagepladen. Fordel mandelcremen på mørdejsbunden. Bag tærten ved 175 grader varmluft i ca. 25-30 minutter. Hold øje undervejs i bagningen. Køl tærten helt af og pynt derefter med figner, hindbær og hakkede pistacier.



Skrevet i: Kager

Previous Post: « Mini hindbærkager med marengs
Next Post: Hindbærmazarin med lime og mælkechokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Lea skriver

    20. september 2017 kl. 19:43

    Lækker kage ?
    Hvad er årsagen til, du ikke bruger en springform? ?

  2. Anne au Chocolat skriver

    21. september 2017 kl. 14:16

    Kære Lea,
    Mener du tærteform? 🙂

  3. Marie Lundholm skriver

    7. oktober 2017 kl. 16:15

    Kagen er netop sat i ovnen – mmm, jeg glæder mig til at smage den 🙂

    KH

  4. Anne au Chocolat skriver

    8. oktober 2017 kl. 20:28

    Kære Marie,
    Jeg håber, at den hittede 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap