E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Fødselsdagslagkage til 3 årige Ada

9. oktober 2016 af Anne au Chocolat 7 kommentarer

lagkage-3

I går blev der holdt børnefødselsdag til den store guldmedalje i et af de andre rækkehuse på vores vej. Det var søde Ada, som fyldte 3 år, og hendes mor havde ugen inden spurgt, om jeg ville lave fødselsdagslagkage til fødselaren og gæsterne. Jeg sagde selvfølgelig straks ja, og det blev til disse to lagkager med masser af friske bær, syrligt sød hindbærcoulis, fløjlsblød chokoladecreme, som gemmer sig i det nederste lag bag bærrene og sidst men ikke mindst en creme lavet af vaniljefyldt crème pâtissière (kagecreme på dansk :)) vendt med letpisket fløde. Vaniljeprikkerne er svære at spotte på billederne på grund af lyset. Men de er der. I tusindvis.

I indlægget får I mængderne til én kage. Stort set alt til lagkagen kan laves dagen før, så lagkagen bare skal samles på dagen. At kunne forberede en stor del dagen før kan gøre en fødselsdagsfest meget mere overskuelig – i hvert fald for mig. Læs gerne punktet Samling af lagkagen til sidst i opskriften for at have tjek på hvilke dele, der først kan laves til sidst.

Jeg håber, at I synes om lagkagen <3

Fødselsdagslagkage
1 kage – 12 personer

Lagkagebunde:
4 æg, stuetempererede
150 g sukker
Korn af ½ vaniljestang
150 g mel
1 tsk bagepulver

Crème Pâtissière:
265 ml sødmælk
1 vaniljestang
22 g maizena
75 g sukker
3 æggeblommer (lav marengs af hviderne:))

Mælkechokoladeflødeskum:
190 ml piskefløde
115 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona

Hindbærcoulis:
110 g hindbær, friske eller frosne
50 g sukker

Øvrigt:
2 dl piskefløde
1 bakke hindbær
1 bakke blåbær
Hvide chokoladeperler (fra Valrhona)
Skovsyre

Lagkagebunde:
Beklæd bunden af en springform (24 cm i diameter) med bagepapir og smør siderne med smør. Tænd ovnen for 190 grader varmluft. Pisk de stuetempererede æg, sukker og vaniljekorn til en let og meget luftig æggesnaps. Det tager minimum 5 minutter, så det er smart at bruge en røremaskine, hvis man har sådan én. Sigt mel og bagepulveret ned i æggesnapsen og vend det hele forsigtigt rundt uden at slå for meget luft ud af kagedejen. Hæld dejen i springformen og bag den i ca. 25 minutter i ovnen. Tag kagen ud, og lad den køle af på en rist i ca. 30 minutter. Tag den ud af formen og vend kagen på hovedet, så bund bliver til top. Lad kagen køle helt af og brug derefter en savtakket kniv til at dele bunden i tre. Læg et stykke bagepapir mellem hver lagkagebund og dæk dem til med husholdningsfilm, hvis de laves dagen før og ellers ikke skal lægges sammen til lagkage med det samme.

Crème Pâtissière:
Bring mælken i kog sammen med halvdelen af sukkeret og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer godt sammen med resten af sukkeret, vaniljekorn og den sigtede maizena. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden og kog det godt sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld straks cremen over i en skål og køl den af. Dæk med film og sæt den på køl (gerne natten over).

Mælkechokoladeflødeskum:
Varm fløde op til kogepunktet i en gryde. Hak i mellemtiden mælkechokolade fint og kom den i en skål. Hæld den varme fløde over, og lad det stå i 1 minut. Brug derefter et piskeris til at røre rundt, så al mælkechokoladen smelter godt sammen med fløden. Lad det køle af, dæk derefter skålen til og sæt den på køl natten over.

Hindbærcoulis:
Varm hindbær og sukker op til kogepunktet i en gryde, og lad det småkoge i 2-3 minutter. Tag gryden af varmen og køl hindbærcoulisen af. Opbevar den på køl, til den skal bruges.

Samling af lagkagen:
Kom første bund på et fad og smør al hindbærcoulis ud på bunden. Pisk derefter mælkechokoladefløden til skum (pisk endelig ikke for meget, da den i så fald let gryner) og fordel den på hindbærcoulisen. Kom næste lagkagebund på. Pisk crème pâtissière op med en elpisker, så den bliver dejligt cremet og fløjlsblød igen. Pisk fløde til en let flødeskum og vend den forsigtigt i crème pâtissièren. Fordel halvdelen af vaniljecremen på lagkagebunden og drys med nogle af blåbærrene. Kom sidste lagkagebund på og fordel resten af vaniljecremen ovenpå. Pynt med hindbær, blåbær, hvide chokolade perler og lidt skovsyre. Server kagen straks eller sæt den på køl i et par timer, inden den skal nydes.

lagkage-2

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Autumnal chocolate cake
Next Post: Kokos brownie bounty style »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Ann-Kristin skriver

    23. oktober 2016 kl. 20:49

    Hej Anne.
    Jeg har planer om at lave denne smukke kage til min fødselsdag på torsdag. Vil det mon være en idé at lægge kagen sammen med hindbærcoulis og mælkechokoladeflødeskum dagen før, så jeg ikke risikerer at bundene bliver tørre? Alternativt har jeg først mulighed for at samle kagen lige inden den skal spises.
    Hilsen Ann-Kristin

  2. Anne au Chocolat skriver

    25. oktober 2016 kl. 09:36

    Kære Ann-Kristin,
    Jeg svarede dig i aftes, men mit svar forsvandt vist. Underligt..
    Du kan gøre begge dele, så jeg synes, at du skal gøre det, du føler mest for. Hvis du venter med at samle lagkagen til lige for servering, er det vigtigt, at lagkagebundene er dækket godt til med husholdningsfilm indtil da.
    Rigtig god fornøjelse 🙂
    Kh Anne

  3. Ann-Kristin skriver

    1. november 2016 kl. 21:57

    Kære Anne.
    Tak for dit svar – både her og på mail. Jeg brugte fremgangsmåden, hvor kagen blev lagt sammen dagen før, så det kun var det øverste lag creme + bær der skulle lægges på på dagen, og det var en stor succes. Simpelthen så lækker en kage, som bestemt skal laves igen. Tak for inspirationen?

  4. Anne au Chocolat skriver

    2. november 2016 kl. 13:44

    Kære Ann-Kristin,
    Ih hvor er jeg glad for at høre, at du havde en god oplevelse og stor succes med kagen 🙂
    Kh Anne

  5. Patrycia skriver

    24. maj 2017 kl. 10:56

    Hej Anne,

    Der står i opskriften meget specifikke mål (fx 265ml sødmælk). Hvor vigtigt er det at det er så præcist målt op? Det tror jeg nemlig bliver en udfordring med min almindelige dl måler.

    PS. dine opskrifter er altid en succes så nu skal jeg første gang bage en lagkage selv fra bunden – så tør jo kun prøve din opskrift til det formål.

  6. Anne au Chocolat skriver

    27. maj 2017 kl. 10:02

    Kære Patrycia,
    Jeg beklager det sene svar. Hvis du rammer lidt over eller under, så er det også helt fint 🙂
    Tak fordi du læser med og bruger min opskrifter.

  7. Cecilie Petersen skriver

    22. december 2018 kl. 12:10

    Hej Anne

    Jeg har planer om at lave denne kage i en variation med kvæde-kagecreme, men er i tvivl om hvor hvorvidt kvæden vil smage nok igennem. Har du ideer eller input til hvordan jeg kan lave et kvædeudtræk der kan røres i kagecremen?

    Mange hilsner,
    Cecilie

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap