E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Kokos brownie bounty style

11. oktober 2016 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

bounty-brownie-3
Det her er uden tvivl min nye favorit brownie. Kombinationen af rig, chokoladetung brownie og sødmefuld kokos er intet mindre end magisk, og det smager næsten som om, at man sætter tænderne i en brownie med indbagte Bounty barer. Jeg har dog selv lavet “bounty” kokoskuglerne ved at blande kokos og kondenseret mælk – så stjernesimpelt og super skønt.

Kokos brownien begejstrede vildt i går, da jeg serverede den for Christian. I dag tager jeg et stort stykke af den med hjem til min veninde Anne, når jeg skal på barselsbesøg hos hende og hendes søde tvillinger, som fylder fem uger i morgen. Kagebagning er bare sjovest, når kagerne bliver nydt af flere ganer.

Kokos brownie bounty style
15 personer

200 g smør
200 g god mørk chokolade
125 g mel
3 æg
265 g sukker
½ tsk salt
130 g kokosmel
200 g sødet kondenseret mælk

Chokoladetopping:
60 g god mørk chokolade
10 g smør

Forvarm ovnen til 180 grader varmluft. Smelt smørret i en gryde og tag den af varmen. Kom straks den hakkede mørke chokolade i, og lad den smelte sammen med smørret. Pisk mel, æg, sukker og salt til luftig konsistens i en skål, og tilsæt blandingen af smør og chokolade under omrøring. Hæld browniedejen i en form (jeg brugte et ildfast fad på 26 cm x 18 cm, men I kan sagtens bruge en kvadratisk kageform med målene 22 cm x 22 cm) foret med bagepapir. Rør kokos sammen med kondenseret mælk og form 15 lige store kugler (hvis I bruger et rektangulært fad eller 16 kugler, hvis I bruger en kvadratisk kageform) og tryk dem ned i dejen. Bag kagen i ca. 25-30 minutter. Køl den af og stil den gerne på køl natten over (eller mindst 4 timer) inden servering. Smelt chokolade i et vandbad eller i mikrobølgeovnen ved lav effekt. Rør rundt undervejs. Tilsæt smørret, og lad det smelte sammen med chokoladen. Fordel chokoladen ud over kokos brownien med en teske.

bounty-brownie-6

bounty-brownie-4  bounty-brownie-2

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Fødselsdagslagkage til 3 årige Ada
Next Post: Coconut brownie “Bounty Style” »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Liz Theigmann skriver

    29. oktober 2016 kl. 16:51

    Helt fantastisk god kake!! Den kommer jeg til å lage igjen og igjen? Tusen takk for fristende og lette oppskrifter ?☺

  2. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2016 kl. 21:16

    Kære Liz,
    Det er jeg meget glad for at høre 🙂

  3. Astrid Porse skriver

    4. november 2016 kl. 09:13

    Wauw! Så fik jeg lige en ny yndlingsbrownie! Spiste den med søde veninder igår. Tak for opskriften 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    5. november 2016 kl. 17:06

    Kære Astrid,
    Ih hvor er du sød! Det er jeg meget glad for at høre!
    Kh Anne

  5. Kristina skriver

    11. januar 2017 kl. 19:37

    Er den også bedste dagen efter ligesom en rigtig brownie?? Der lige har sat sig? See så lækker ud!!

  6. Anne au Chocolat skriver

    12. januar 2017 kl. 13:53

    Kære Kristina,
    Yes lige præcis 🙂 Bag den allerhelst en dag i forvejen.
    Kh Anne

  7. ina holst rendboe skriver

    1. april 2022 kl. 14:37

    Du mener, at jeg skal piske melet sammen med ? Det strider mod alt, hvad jeg har lært, men nogle gange skal grænser brydes før noget nyt opstår 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    13. april 2022 kl. 16:26

    Jeps 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap