Kaj fyldte fem år 2. juledag, og i dag holdt han sin fødselsdag for børnehaven hjemme hos os. Det var noget så hyggeligt:) Udover pizzasnegle, kakao, saftevand og gnavegrønt, havde Kaj bestilt “muffins med glasur og slik på”. Jeg bagte derfor disse lette, bløde og vaniljesøde muffins i går eftermiddags og pyntede dem her til morgen. Jeg nåede lige at blive lidt nervøs for, om de nu ville blive tørre, når de først skulle spises ved middagstid i dag. Men der var ingen grund til bekymring. De var stadig dejligt bløde, og alle 20 børn var vilde med dem. Jeg lavede dobbeltportion af opskriften nedenfor.
Fødselsdagsmuffins
12 stk
125 g smør, blødt
150 g sukker
3 æg, stuetempererede
Korn af 1/2 vaniljestang eller lidt vaniljepulver
220 g mel
1 tsk bagepulver
1/2 dl mælk
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, sukker og vanilje godt sammen til cremet konsistens. Pisk æggene i et ad gangen. Vend mel og bagepulver i dejen sammen med mælken. Fordel dejen i 12 muffinsforme (hvis der er papirsforme som her, skal de stadig ned i en muffinsform af metal eller silikone for at holde den fine form under bagningen) og bag i 18-20 minutter. Kontrol med en strikkepind/kødnål om de er færdige.
Venterpaavinblog skriver
Lyder som en skøn menu – forsinket tillykke med den lille herre 🌈💫.
Tina skriver
Stort tillykke med sønnike 🙂
Anne au Chocolat skriver
Tusind tak 🙂
Anne au Chocolat skriver
Tusind tak Tina!
Rania skriver
Hvad for en slik har du købt? Er det m&m du brugte? Vil rigtig gerne bage den til min datter som bliver et år
Anne au Chocolat skriver
Kære Rania,
Jeg har brugt vingummier og Smarties, men M&M’s kan også bruges!
Kh Anne