E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Fødselsdagsmuffins

6. januar 2020 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

Kaj fyldte fem år 2. juledag, og i dag holdt han sin fødselsdag for børnehaven hjemme hos os. Det var noget så hyggeligt:) Udover pizzasnegle, kakao, saftevand og gnavegrønt, havde Kaj bestilt “muffins med glasur og slik på”. Jeg bagte derfor disse lette, bløde og vaniljesøde muffins i går eftermiddags og pyntede dem her til morgen. Jeg nåede lige at blive lidt nervøs for, om de nu ville blive tørre, når de først skulle spises ved middagstid i dag. Men der var ingen grund til bekymring. De var stadig dejligt bløde, og alle 20 børn var vilde med dem. Jeg lavede dobbeltportion af opskriften nedenfor.

Fødselsdagsmuffins
12 stk

125 g smør, blødt
150 g sukker
3 æg, stuetempererede
Korn af 1/2 vaniljestang eller lidt vaniljepulver
220 g mel
1 tsk bagepulver
1/2 dl mælk

Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Pisk smør, sukker og vanilje godt sammen til cremet konsistens. Pisk æggene i et ad gangen. Vend mel og bagepulver i dejen sammen med mælken. Fordel dejen i 12 muffinsforme (hvis der er papirsforme som her, skal de stadig ned i en muffinsform af metal eller silikone for at holde den fine form under bagningen) og bag i 18-20 minutter. Kontrol med en strikkepind/kødnål om de er færdige.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Appelsinmandelkage
Next Post: Saftige marcipan kardemommekager med kaffeglasur »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Venterpaavinblog skriver

    6. januar 2020 kl. 15:40

    Lyder som en skøn menu – forsinket tillykke med den lille herre 🌈💫.

  2. Tina skriver

    7. januar 2020 kl. 00:35

    Stort tillykke med sønnike 🙂

  3. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2020 kl. 14:36

    Tusind tak 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    10. januar 2020 kl. 14:37

    Tusind tak Tina!

  5. Rania skriver

    28. januar 2020 kl. 10:02

    Hvad for en slik har du købt? Er det m&m du brugte? Vil rigtig gerne bage den til min datter som bliver et år

  6. Anne au Chocolat skriver

    28. januar 2020 kl. 19:11

    Kære Rania,
    Jeg har brugt vingummier og Smarties, men M&M’s kan også bruges!
    Kh Anne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap