Solen skinner smukt i Trekroner denne fredag morgen, og jeg skriver blogindlæg med en kop kaffe stående til den ene side af computeren og lillebror sovende trygt ved min anden side. Det er virkelig indbegrebet af lykke. Christian er på vej med Kaj i vuggestue, og jeg glæder mig allerede til, vi skal hente ham i eftermiddag og holde dejlig weekend sammen alle fire.
Denne saftige og aromatiske limekage med marcipan og blå birkes er den perfekte forårskage – og måske den ideelle påskekage til kaffen ved årets påskefrokost? Det kunne garanteret være et kæmpe hit : ) Spis den gerne helt nybagt, men på anden- og tredjedagen er den mindst lige så saftig og lækker!
Limekage med marcipan og birkes
10-12 personer
150 g sukker
150 g marcipan, revet
150 g blødt smør
3 æg
Fint revet skal af 2 øko limes
1,5 spsk blå birkes
75 g mel
Glasur:
150 g flormelis
Saft af 2 limes
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Pisk marcipan og sukker godt sammen i en skål, og tilsæt smør under stadig piskning. Pisk æggene i et ad gangen. Vend derefter limeskal, mel og birkes i. Hæld dejen i en smurt springform (ca. 20 cm i diameter) med bunden beklædt med bagepapir. Bag kagen i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 35 minutter. Tjek om den er færdigbagt med en strikkepind. Køl kagen af og vend den derefter ud af formen og over på et fad. Rør glasur sammen af flormelis og limesaft og fordel den på kagen.
Louise skriver
Hej Anne.
Dine opskrifter bliver ved med at inspirere mig! :o)
Jeg skal lige høre… hvad gør det for en kage at putte birkes i?
Er det smagen eller teksturen?
Mvh Louise, Kolding
Anne au Chocolat skriver
Kære Louise,
Det giver både lidt ekstra smag og knas, synes jeg 🙂
Tusind tak for sød hilsen!
Kh Anne
Helene Karkov skriver
Hej Anne! Tak for alle de fine opskrifter du deler! Jeg har helt sikkert tænkt mig at bage denne kage til årets påskekomsammen. Har du nogen ide om den kan holde til at blive frosset ned? Eller stå 1-2 dage inden den bliver spist? for så vil jeg nemlig bage den inden vi skal have den på søndag.
Mvh Helene
Jeanette skriver
Åh elsker bare limekage med birkes, så skal prøve din opskrift, men kan det godt passe der ikke skal mere mel i og heller ikke bagepulver?
Anne au Chocolat skriver
Kære Jeanette,
Glæd dig til denne her så. Den er vanedannende lækker og meget saftig.
Nej, der skal ikke mere mel i og slet ikke bagepulver. Opskriften her tager faktisk udgangspunkt i min mazarinkagedej og er så blevet tryllet om til en limevariant 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Helene,
Jeg er ked af, at jeg først svarer nu. Din kommentar havde jeg simpelthen overset. Den kan sagtens laves i morgen lørdag og serveres søndag 🙂 Den er mindst lige så god dagen efter! Jeg vil nok vente med at putte glasuren på til et par timer før servering.
God påske!
kh Anne
Jette Holm skriver
Igen en lækker kage, som vakte begejstring på terrassen i Tornby med en god kop kaffe.
Husk at købe marcipan, når der er tilbud; er efterhånden blevet lidt dyr, men fantastisk i denne kage, specielt sammen med blå birkes??
Anne au Chocolat skriver
Mange tak for god feedback, kære Jette!
Kirsten skriver
Kan Limekagen mon fryses? Selvfølgelig uden glasur 😉
Anne au Chocolat skriver
Kære Kirsten,
Ja det kan du tro – uden glasur 🙂
Jannie skriver
Hej Anne
Min favourite go to kage! Har endnu ikke bagt den til nogen, der ikke er vild med den. Kan den mon bages glutenfrit fx med mandelmel i stedet for hvedemel?
Bedste hilsner
Jannie