Denne fine fragilité med et tvist af kanel og en brombærcreme, som vækker søde sensommerminder, var en del af den kagebuffet, jeg lavede til Rosendahl eventet sidste uge.
Med brombær fra sommerhushaven som fylder det meste af vores fryser. Den vakte stor glæde ♥
Hvis man vil have kagestykkerne ekstra fine og lige, kan man med fordel fryse fragilitékagen og skære den ud i frossen tilstand og så lade stykkerne op i køleskabet.
Fragilité med et twist af kanel og brombærcreme
15 personer
Fragilitébund:
120 g mandler
4 æggehvider (evt. pasteuriserede)
200 g sukker
1/2 tsk stødt kanel
30 g mandelflager
Brombærcreme:
3 blade husblas
220 g brombær, friske eller frosne
120 g sukker
½ l piskefløde
Fragilitébund:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Bag mandlerne i ovnen i 10 minutter. Køl dem af og blend dem til mandelmel i en blender eller minihakker. Pisk æggehvider og sukker til marengs og vend mandelmel og kanel i marengsen. Smør mandelmarengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i et areal på 40 cm x 30 cm (hele bagepladen) og drys med mandelflagerne på en tredjedel af arealet (den tredjedel som skal danne toppen på fragilitékagen). Bag fragilitébunden i ca 18-20 minutter, til den er fint gylden. Køl bunden af og del den i 3 lige store stykker på den bredde led.
Brombærcreme:
Udblød husblas i koldt vand i en skål i 5-10 minutter. Bring brombær og sukker i kog i en gryde, og lad det simre i 4-5 minutter. Vrid husblasen fri for vand. Tag brombærrene væk fra varmen og opløs husblasen deri. Hæld brombærblandingen over i en skål, og lad den svale til stuetemperatur. Pisk i mellemtiden fløden til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i brombærblandingen. Sæt på køl i 10 minutter.
Samling:
Fordel brombærcremen mellem bundene, og sæt fragilitéen på køl natten over eller i hvert fald mindst en god håndfuld timer. Drys med flormelis inden servering og skær ud i 15 stykker.
Henriette skriver
Tror du det er muligt at lave 17 stykker, eller skal jeg i stedet bare lave 2 kager? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Hej Henriette,
Det tror jeg godt, at du kan 🙂
Jette Sørensen skriver
kan de spises dagen efter de er lavet også
Anne au Chocolat skriver
Kære Jette,
Ja sagtens! 🙂
Line skriver
Hvilken form bruger du?
Kunne du lokkes til at uploade trin for trin billeder?
Anne au Chocolat skriver
Kære Line
Jeg beklager det sene svar – har lige været en uge på ferie med familien 🙂
Jeg bruger ingen form, men bygger fragilitéen op på et skærebræt med bagepapir.
A Nielsen skriver
Kan jeg bruge 120 g mandelmel i stedet for trinnet med mandel i ovn og blender? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære A,
Det kan du tro, du kan 🙂
Julie Augusta skriver
Hvordan fungerede det med mandelmel?
Anna skriver
Hvordan får du bærret øverst til pynt, til at se sådan ud? Det er så smukt
Anne au Chocolat skriver
Kære Anna,
Det er taget lige fra fryseren 🙂