Klik her for at købe E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-Bogen – Glutenfri & Sukkerfri
  • E-bog Glad Morgenmad

Fragilité med et tvist af kanel og brombærcreme

29. oktober 2018 af Anne au Chocolat 11 kommentarer

Denne fine fragilité med et tvist af kanel og en brombærcreme, som vækker søde sensommerminder, var en del af den kagebuffet, jeg lavede til Rosendahl eventet sidste uge.

Med brombær fra sommerhushaven som fylder det meste af vores fryser. Den vakte stor glæde ♥

Hvis man vil have kagestykkerne ekstra fine og lige, kan man med fordel fryse fragilitékagen og skære den ud i frossen tilstand og så lade stykkerne op i køleskabet.

Fragilité med et twist af kanel og brombærcreme
15 personer

Fragilitébund:
120 g mandler
4 æggehvider (evt. pasteuriserede)
200 g sukker
1/2 tsk stødt kanel
30 g mandelflager

Brombærcreme:
3 blade husblas
220 g brombær, friske eller frosne
120 g sukker
½ l piskefløde

Fragilitébund:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Bag mandlerne i ovnen i 10 minutter. Køl dem af og blend dem til mandelmel i en blender eller minihakker. Pisk æggehvider og sukker til marengs og vend mandelmel og kanel i marengsen. Smør mandelmarengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i et areal på 40 cm x 30 cm (hele bagepladen) og drys med mandelflagerne på en tredjedel af arealet (den tredjedel som skal danne toppen på fragilitékagen). Bag fragilitébunden i ca 18-20 minutter, til den er fint gylden. Køl bunden af og del den i 3 lige store stykker på den bredde led.

Brombærcreme:
Udblød husblas i koldt vand i en skål i 5-10 minutter. Bring brombær og sukker i kog i en gryde, og lad det simre i 4-5 minutter. Vrid husblasen fri for vand. Tag brombærrene væk fra varmen og opløs husblasen deri. Hæld brombærblandingen over i en skål, og lad den svale til stuetemperatur. Pisk i mellemtiden fløden til flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummet i brombærblandingen. Sæt på køl i 10 minutter.

Samling:
Fordel brombærcremen mellem bundene, og sæt fragilitéen på køl natten over eller i hvert fald mindst en god håndfuld timer. Drys med flormelis inden servering og skær ud i 15 stykker.

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Kagerne fra en fantastisk hyggelig aften
Next Post: Chokoladekage med brun farin og Amber ganache »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Henriette skriver

    29. oktober 2018 kl. 16:15

    Tror du det er muligt at lave 17 stykker, eller skal jeg i stedet bare lave 2 kager? 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    29. oktober 2018 kl. 19:57

    Hej Henriette,
    Det tror jeg godt, at du kan 🙂

  3. Jette Sørensen skriver

    21. november 2018 kl. 19:46

    kan de spises dagen efter de er lavet også

  4. Anne au Chocolat skriver

    23. november 2018 kl. 09:24

    Kære Jette,
    Ja sagtens! 🙂

  5. Line skriver

    26. november 2018 kl. 17:29

    Hvilken form bruger du?
    Kunne du lokkes til at uploade trin for trin billeder?

  6. Anne au Chocolat skriver

    3. december 2018 kl. 10:28

    Kære Line
    Jeg beklager det sene svar – har lige været en uge på ferie med familien 🙂
    Jeg bruger ingen form, men bygger fragilitéen op på et skærebræt med bagepapir.

  7. A Nielsen skriver

    5. januar 2019 kl. 12:25

    Kan jeg bruge 120 g mandelmel i stedet for trinnet med mandel i ovn og blender? 🙂

  8. Anne au Chocolat skriver

    5. januar 2019 kl. 12:39

    Kære A,
    Det kan du tro, du kan 🙂

  9. Julie Augusta skriver

    20. marts 2019 kl. 10:40

    Hvordan fungerede det med mandelmel?

  10. Anna skriver

    12. oktober 2020 kl. 16:13

    Hvordan får du bærret øverst til pynt, til at se sådan ud? Det er så smukt

  11. Anne au Chocolat skriver

    21. oktober 2020 kl. 20:37

    Kære Anna,
    Det er taget lige fra fryseren 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner.

I januar 2025 gik jeg over til en glutenfri livsstil, og det kommer også til at afspejle sig i fremtidige opskrifter her på siden. Alle de gamle opskrifter forbliver her selvfølgelig. Og jeg er stadig altid på jagt efter den gode smag.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bogen Glutenfri & Sukkerfri – køb her

lykken-er-is

Search

Copyright © 2025 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap