Længes I også efter forår og varmere solstråler? Så fortvivl ikke. Denne fragilité med den fineste chewy og sprøde mandelsmag og en forførende frisk hindbærcreme byder på forårsfornemmelser i massevis og uanede mængder af velsmag.
Det var Caroline, som foreslog, at vi skulle lave en fragilité. Bedste idé <3
Fragilité med hindbærcreme
12 personer
Fragilitébund:
120 g mandler
4 æggehvider (evt. pasteuriserede)
200 g sukker – gerne Bagesukker
80 g mandelflager
Hindbærcreme
3 blade husblas
180 g hindbær, friske eller frosne
70 g sukker
½ l piskefløde
60 g flormelis
Fragilitébund:
Bag mandlerne i ovnen ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Køl dem af og blend dem til mandelmel i en blender eller minihakker. Pisk æggehvider og sukker til marengs og vend mandelmel i marengsen. Smør mandelmarengsen ud på en bageplade beklædt med bagepapir i et areal på 40 cm x 30 cm (hele bagepladen) og drys med mandelflagerne. Bag fragilitébunden ved 170 grader varmluft i 18-20 minutter, til den er fint gylden. Køl bunden af og del den i 3 lige store stykker på den bredde led.
Hindbærcreme:
Udblød husblas i koldt vand i en skål i 5-10 minutter. Bring hindbær og sukker i kog i en gryde og lad det simre i 4-5 minutter. Vrid husblasen fri for vand. Tag hindbærrene væk fra varmen og opløs husblasen deri. Lad det svale til stuetemperatur. Pisk i mellemtiden fløden og flormelis til skum. Vend forsigtigt hindbærsyltetøjet i flødeskummet. Sæt på køl i 10 minutter.
Samling:
Fordel hindbærcremen mellem bundene, og sæt fragilitéen på køl natten over. Drys med flormelis inden servering og skær ud i 12 stykker. Server med det samme eller opbevar på køl indtil servering.
Lise skriver
Hej Anne
Hvor længe vil kagen kunne holde sig på køl?
Anne au Chocolat skriver
Hej Lise,
Et par dage vil jeg skyde på. Men du kan også sagtens fryse stykker ned og så tø dem op i køleskabet, når de skal nydes!
Lise skriver
Uhm hvor ser det lækkert ud!!! <3 Kan man mon bruge frosne hindbær til denne opskrift og i givet fald hvor stor en mængde? 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Lise,
Det kan du tro! Helt samme mængde som de friske 🙂
Carina Larsen skriver
Hej
Kan jeg bruge brombær i stedet for,har en del i fryseren
Anne au Chocolat skriver
Kære Carina,
Ja, det tror jeg kunne være super lækkert!
Yvonne ipsen skriver
Den skal sørme laves til tøsekomsammenkaffe ?
Mon man kan bruge mandelmel istedet ? el er det synd ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Yvonne,
Det kan du sagtens bruges – dog får den nok en anelse mindre mandelsmag, da mandlerne så ikke er ristet på forhånd.
Rigtig god fornøjelse!
Kh Anne
Yvonne ipsen skriver
Tusind tak for hurtig svar ???
Tror måske jeg vil prøve at riste mandelmelet først
Rikke M. skriver
Hej Anne – hvordan får du dine kage-stykker så fine og lige?
Hilsner Rikke
Anne au Chocolat skriver
Kære Rikke,
Jeg bruger en skarp kniv, og så sørger jeg for ikke at presse for meget, mens jeg skærer.
Kh Anne
Anne Sofie A skriver
Hold da op hvor blev den lækker ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne Sofie,
SÅ dejligt at høre 🙂
Emma skriver
Hej Anne.
jeg vil gerne lave denne til mit studentergilde og vil derfor høre om man godt kan lave bundene og cremen dagen før men så bare samle den på dagen? og hvordan ville du opbevare dine bunde hvis du først skulle bruge dem dagen efter?
Kærlig hilsen Emma
Anne au Chocolat skriver
Kære Emma,
Det lyder så lækkert! Hvis jeg var dig, ville jeg samle hele kagen dagen før og opbevare på køl og så skære ud på dagen 🙂
Tillykke med den kommende studenterhue!
Kh Anne
Dorthe skriver
Heej. Kan man lave kagen samme dag? Hvis ja, hvor mange timer før, for at den kan nå et sætte sig? 🙂
Sigrid Aagaard skriver
Hej Anne
En virkelig skøn kage, som jeg har bagt til både store og små begivenheder. Clara måtte have en til sin 14 års fødselsdag. Alle elsker den?
Når kagen er lagt sammen putter jeg den i fryseren, og tager den op inden udskæring?
Et kæmpehit i familien…… STOR ROS??
Anne au Chocolat skriver
Kære Sigrid,
Hvor lyder det bare dejligt. Sikke en skøn hilsen <3
Anne au Chocolat skriver
Kære Dorthe,
Jeg beklager det sene svar – har lige holdt sommerferiepause fra bloggen 🙂
Ja, og en håndfuld timer ville være godt 🙂
Annemette skriver
Super lækker opskrift. Hindbærrene er slut heromkring, så erstattede det med brombær, som var mega søde, så jeg skar lidt ned på sukkeret. Helt bestemt en opskrift jeg vil gemme
Anne au Chocolat skriver
Kære Annemette,
Hvor lyder det bare lækkert med brombær – det vil jeg også prøve 🙂
Lana E. skriver
Hej Anne,
Super fine kager 😀 Kan man mon bruge hindbærcremen i en lagkage der skal stables i flere etager eller er den for blød/skrøbelig til dette formål?
Anne au Chocolat skriver
Kære Lana,
Tusind tak 🙂
Det kan du sagtens gøre ja!
Hati skriver
Hej Anne
Kagen ser virkelig lækker ud!
Jeg vil høre, om du har erfaring med at erstatte husblas med agar agar? I så fald vil det være dejligt, hvis du kan hjælpe med mængde og instruktion. På forhånd tak 😊
Anne au Chocolat skriver
Kære Hati,
Tusind tak! Jeg har dog ingen som helst erfaring men agar agar, så jeg kan ikke hjælpe, men mon ikke man kan google sig frem til konverteringsråd?
Kh Anne
Hati skriver
Hej Anne
Mange tak for svar!😊
Jeg må se, om google kan hjælpe. Ellers må jeg i gang med at eksperimentere selv😊
Maria skriver
Hej,
Jeg har tænkt mig at forsøge at komme denne skønne hindbærcreme i en lagkage, ville en kombi med vaniljecreme/kagecreme være god? – har kigget på din opskrift med kombi af chokolade, men det er min datter ikke så vild ned, så prøver at finde et alternativ 🤔🥰
Og igen tak for altid fantastiske opskrifter! 😋🎂
Maria
Dorte Højgaard skriver
Hej😊
Jeg skal lave denne lækre sag i eftermiddag, men jeg er i tvivl om mandlerne skal smuttes inden de skal i ovnen?
Hilsen Dorte Højgaard
Gitte mortensen skriver
Hej Anne. Kagen er blevet et kæmpe hit her hos mig, dog oplever jeg at bunden sætter sig fast i bagepapiret, og næsten ikke kan komme løs, med mindre jeg bruger vold og magt… Hvad gør jeg galt???
Mvh gitte
Gitte Brødsgård skriver
Kære Anne.
Jeg har lige lavet denne fragilité for 4. gang siden jul. Alle er helt vilde med den (også jeg), så nu har jeg frosset en dobbelt portion, jeg skal medbringe til en hjertefest på lørdag. Jeg klipper en hjerteskabelon og pynter hvert stykke med et flormelishjerte💕
Knus Gitte
Anne au Chocolat skriver
Kære Gitte,
Hvor lyder det bare godt altså <3 Og hvor fint med hjertefestkagen!
Kram fra Anne
Helke skriver
Hej Anne
Skal mandlerne være “smuttede”?
Glæder mig til at lave denne kage i disse tider…
Hilsen Helle
Helle skriver
Hej Anne
Jeg har nu produceret fragilien, men som en af de andre var bundene meget svære at få af bagepapiret.. Hvad gør jeg galt