E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Fredagskage – Bananmuffins med saltkaramel

2. september 2016 af Anne au Chocolat 1 kommentar

bananmuffins

Jeg gik tur med en sød nyfødt baby i morges, da hendes mor skulle besøge en vuggestue. Derfor nåede jeg ikke lige at handle, inden jeg gik i gang med fredagskagebagningen. Heldigvis bød køleskabet og køkkenskabene på helt fine sager, og jeg fik tryllet disse lækre bananmufins med saltkaramel frem. Et kæmpe hit hvis jeg selv skal sige det!

Hvis de ikke spises med de samme, så opbevar dem gerne på køl. Men mon ikke de ryger alle sammen…

Skal I bage noget lækkert i weekenden? Fortæl gerne!

Bananmuffins med saltkaramel
10 stk

Bananmuffins:
2 æg
95 g sukker
65 g hvedemel
1/2 tsk bagepulver
50 g smeltet smør, lidt afkølet
2 bananer, modne

Saltkaramel:
100 g sukker
125 ml piskefløde
25 g smør
lidt salt

Bananmuffins:
Pisk æg og sukker sammen i en skål til let og luftigt. Bland mel og bagepulver sammen og vend det i æggesnapsen. Tilsæt det smeltede smør. Mos bananerne godt med en gaffel og vend det i kagedejen. Hæld dejen i 10 smurte muffinsforme (eller i papirforme i stedet) og bag dem ved 175 grader varmluft i 18-20 minutter. Lad dem afkøle.

Saltkaramel:
Smelt sukker til en lysebrun karamel i en tykbundet gryde. Opvarm fløden imens i en anden gryde eller i en skål i mikrobølgeovnen. Tag sukkeret af varmen og rør fløden i og rør godt imens. Tilsæt straks smørret derefter. Lad karamellen køle lidt af og smag til med salt. Hæld karamellen i en skål og lad den sætte sig lidt på køl, inden den hældes over de små bananmuffins. Drys evt. med pistacier og kokosflager.

bananmuffins2

bananmuffins1

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Magasinet Lækkerier er i butikkerne fra i dag
Next Post: Buttede blåbærpandekager »

Læserinteraktioner

Trackbacks

  1. Blueberry pancakes - Anne au Chocolat siger:
    18. maj 2017 kl. 12:25

    […] Blueberry pancakes make a wonderful Sunday breakfast. Kaj had 5 of them in one go and wouldn’t stop eating them. We enjoyed the pancakes with that delicious salted caramel. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse Nybagte weekendboller, aftenbadetur, citronmelisse i fuld flor, snack i haven og chokoladegaver fra min mand ❤️

God pinse 🌞
En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vo En skål morgenmadslykke og et solskinsglimt af vores jordbærblomster🍓 Græsk yoghurt med vaniljebagte rabarber fra haven, syltetøj af jordbær, solbær og rabarber (også fra haven via fryseren) og en lille portion musli lavet, mens ovnen alligevel var varm fra rabarberne. + banan og mynte fra haven🌿

Når morgenmad smager som dessert 😍
Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndli Rabarbersnitter med crumbletop er en af mine yndlingskager, når rabarberne er i sæson - i haven og på hylderne i supermarkedet 🌿💕
Find opskriften under mine reels 😋🫶🏻
Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under Hjemmearbejdsdagens lille brunch til frokost under markisen på terrassen - som at have et ekstra rum i huset 🥰.. og mad smager bare bedre i det fri 🌱
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap