Konfektagtig, saftig uden sidestykke og med masser aromatisk smag af ristede hasselnødder. Denne kage er et hit! Jeg serverede den til dessert sammen med vaniljeis for min kære svigerfar og hans søde kæreste, da de var til middag hos os i går. Mandagsgæster må vi praktisere noget oftere herhjemme. Det var en virkelig dejlig måde at skyde ugen i gang på. Den hyggeligste kickstart!
Kagen kan med fordel laves dagen før servering og i hvert fald en god håndfuld timer inden, så den har tid til at “sætte sig” på køl. Og så ville letpisket flødeskum eller en kop god kaffe vil også være perfekt selskab til kagen her i øvrigt.
De ristede Piemonte hasselnødder køber jeg hos Exotic Mix i Torvehallerne, men man også selv riste hasselnødder ganske nemt: Kom hele hasselnødder i et lille fad i ovnen ved 180 grader varmluft og rist dem i ca. 10 minutter, til de er fint brune men ikke brændte, og hasselnøddernes brune hinde kan løsnes. Hæld hasselnødder ud på midten af et rent viskestykke og fold viskestykkets sider over hasselnødderne. Nulr derefter hinderne af.
Hvid chokoladekage med ristede hasselnødder og mælkechokolade
8-10 personer
Kage:
150 g ristede Piemonte hasselnødder
150 g smør
150 g god hvid chokolade, gerne Ivoire 35% fra Valrhona (reklamelink)
3 æg
120 g sukker
1 nip salt
Mælkechokoladetopping:
100 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona (reklamelink)
15 g smør
Pynt:
Mørke chokoladeperler (reklamelink)
Ristede hasselnødder
Bageform:
Springform 20 cm (reklamelink)
Kage:
Forvarm ovnen til 175 grader varmluft. Blend de ristede hasselnødder helt fint i en minihakker eller blender. Smelt smør i en gryde. Finthak den hvide chokolade. Tag gryden af varmen, og tilsæt den hakkede chokolade. Rør rundt, så chokoladen smelter godt sammen med smørret. Køl chokoladeblandingen af. Pisk æg, sukker og salt til let og luftig konsistens i en skål. Tilsæt blandingen af hvid chokolade og smør til den luftige æggeblanding lidt ad gangen under omrøring. Vend de blendede hasselnødder i. Hæld dejen i en rund springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir, og bag kagen i ovnen i ca. 40-45 minutter. Køl kagen helt af. Opbevar på køl en håndfuld timer.
Mælkechokoladetopping:
Hak mælkechokoladen og kom den i en skål. Smelt chokoladen over vandbad eller i mikrobølgeovnen ved medium effekt. Rør undervejs. Tilsæt smør til den smeltede chokolade, og rør rundt til det er smeltet helt sammen med chokoladen. Fordel på kagen og pynt med chokoladeperler og ekstra hasselnødder.
Line skriver
Jeg vil gerne lave kagen to dage før, mon ikke også det går? Så bare chokoladelaget på til sidst?
Anne au Chocolat skriver
Kære Line,
Det kan du tro 🙂
Tina skriver
Bager du ned varmluft eller alm. ovnvarme?
Anne au Chocolat skriver
Kære Tina,
Jeg bruger varmluftsovn 🙂
Sandra skriver
Skal mælkechokoladetoppingen, lægges på lige inden servering eller også et par timer før?
Mvh. Sandra
Anne au Chocolat skriver
Kære Sandra,
Du kan gøre begge dele!
Kh Anne
laura skriver
Hey Anne,
Er det nødvendigt at kagen står mindst 5 timer i køleskabet, inden man serverer den? Jeg skal nemlig bage en kage til i aften 🙂
Tanja skriver
Hej Anne
Jeg er i gang med at lave den lækre kage.
Tror du, det vil være lækkert at pynte med pekannøddder, evt. saltede? Eller går det ikke så godt til kagen?
Vh. Tanja
Anne au Chocolat skriver
Kære Tanja,
Jeg beklager det sene svar. Det lyder så lækkert 🙂