Forårssolen titter fint frem for tiden og gør mig ekstra glad i låget sammen med de længere lyse dage, årstiden beriger os med. Gulerodskagen her gør mig også forårsglad! Den er en videreudvikling af denne legendariske gulerodskage . Kagen er blevet lidt mindre men til gengæld har den fået den lækreste cremede, vaniljeprikkede cream cheese topping fyldt med hvid chokolade og et fint strejf af citron.
Gulerodskage med hvid chokolade cream cheese topping
8-10 personer
Gulerodskage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
300 g brun farin
140 g mel
200 g gulerødder, groftrevet
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt nellike
1/3 tsk salt
(75 g valnødder, hakkede – kan undlades)
(1 dl rosiner – kan undlades)
Topping:
150 g flødeost (Philadelphia)
50 g blødt smør
20 g flormelis
1 vaniljestang, korn af
1/2 øko citron, skal af
50 g Ivoire 35% hvid chokolade fra Valrhona, smeltet og afkølet
Gulerodskage:
Rør alt sammen i en skål. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i 40 minutter ved 180 graders varmluft. Tjek med en strikkepind eller tandstik, om kagen er færdigbagt. Køl af i formen.
Topping:
Pisk alle ingredienserne sammen og vend til sidst den hvide chokolade i. Fordel på kagen og riv lidt ekstra fin citronskal ud på kagen til pynt.
Indlægget indeholder affiliate links.
Anne skriver
Wauw, hvor ser den lækker ud! Og hvor er den bare fin med de små sorte vaniljekorn og revet citronskal på toppen 🙂 Den må jeg prøve at lave en dag.
Anne au Chocolat skriver
Kære Anne
Tusind tak for din kommentar. Den er ganske vanedannende den kage med den creme 😉
Peter Jensen skriver
Den smager godt
June skriver
Kære Anne. Jeg skal holde fødselsdag og planlægger at lave denne kage. Jeg er ikke så rutineret kagebager og når du skriver at den stilles i en kold ovn og så 180 grader og 40 minutter betyder det så at den skal sættes ind i den kolde ovn, tændes på 180 grader og så sætte en timer på 40 min. Eller skal den sættes ind i den kolde ovn, så tændes på de 180 grader og først når ovnen er varm sætter man de 40 min igang?
Jonna skriver
Den var let at lave og smagt rigtig dejlig. Så ikke sidste gang der bliver bagt.
Anne au Chocolat skriver
Kære Jonna,
Det glæder mig at høre 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære June,
Du sætter kagen ind i den kolde ovn og skruer op for temperaturen på 180 grader og sætter samtidig uret på 40 minutter. Husk at tjekke med en strikkepind/kødnål om kagen er færdigbagt efter den 40 minutter.
Mange tak for dit spørgsmål og rigtig god fornøjelse 🙂
Annette skriver
Hej Anne!
Jeg føler mig fuldstændig fjollet at jeg bliver nødt til at stille dette spørgsmål;
– Skal det hele (til kagen) bare blandes? Ikke noget med at piske æg og sukker…osv?
_Det lyder bare for nemt???
Anne au Chocolat skriver
Kære Annette,
Så nem er opskriften lige præcis 🙂
Kh Anne
Loan skriver
Mon man ku skifte mel ud med mandelmel og lidt majsmel for at gøre det glutenfrit?
Er der nogen som har bedre forslag? Jeg er lidt ny i glutenfri verden 🙂
Camilla skriver
Hej Anne!
Påtænker at bage kagen til mine kollegaer, og vil i den forbindelse høre, om cremen med den hvide chokolade kan laves på forhånd? Vil den stivne og blive vanskelig at putte på kagerne, så jeg i stedet skal toppe kagen med almindelig cream cheese frosting?
Mvh Camilla
Anne au Chocolat skriver
Kære Camilla,
Jeg tror godt, at du kan lave cremen på forhånd!
God fornøjelse 🙂
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Loan,
Det tror jeg godt, at du kan! Jeg har ikke selv prøvet så jeg kan ikke garantere det helt.
Kh Anne
Kirstine skriver
Hej Anne. Jeg har afprøvet sin opskrift, og det var simpelthen en succes! Kagen dufter og smager fantastisk, og hvor er den altså nem at lave. Anbefaling herfra!
Cecilie skriver
Hvordan kan det egentlig være, at man bruger olie i stedet for smør? Ville det ikke give en endnu bedre smag?
Anne au Chocolat skriver
Kære Cecilie,
Mange gulerodskager bliver bagt med olie i stedet for smør – men du er velkommen til at prøve med smør i stedet 🙂
Enigma skriver
YES.. tak Anne, det var lige præcis det jeg ledte efter. Du skuffer aldrig.
Anne au Chocolat skriver
Det er jeg glad for at høre 🙂
Mia skriver
Hej Anne.
Det lyder som en rigtig dejlig opskrift! Jeg skal bage en hel del kager til mit arbejde og bliver nu lidt i tvivl omkring bagetid og den kolde ovn. Jeg skal bage 4 i streg, så de sidste 3 kan jo ikke komme ind i en kold ovn? Skal jeg nedkøle min ovn imellem hver bagning eller kan jeg godt bage de sidste 3 i en forvarmet ovn?
Anne au Chocolat skriver
Kære Mia,
Det lyder dejligt med kage på arbejde 🙂
Har du mulighed for at bage alle fire på én gang? To på hver bageplade?
Kh Anne
Mia skriver
Desværre ikke. Jeg kan have 2 kager i ovnen på en gang, så det ender nok med at jeg må køle ovnen lidt ned mellem de to bagninger.
Tak for dit svar Anne.
Maria skriver
Hej Anne
Virkelig lækker kage som jeg vil bage til min søns barnedåb. Jeg vil gerne pynte kagen med roser af frosting, vil denne frosting kunne bruges til det?
Vh Maria
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria,
Det lyder som en god idé 🙂 Jeg har dog ikke selv prøvet, så jeg er ikke 100% sikker.
Kh Anne
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria,
Det lyder som en god idé 🙂 Jeg har dog ikke selv prøvet, så jeg er ikke 100% sikker.
Kh Anne
Maria skriver
Hej Anne. Tak for dit svar.
Jeg lavede en prøvekage i går. Puttede lidt mere smør og flormelis i frostingen. Det fungerede fint:-)
Tror du kagen, altså uden frosting, vil kunne holde sig fra torsdag til lørdag ?
Anne au Chocolat skriver
Kære Maria,
Yes det kan du tro 🙂
Dorthe skriver
Hej Anne,
Hvor lyder den lækker!
Tror du en almindelig brødform (sandkageform) kan bruges i stedet for en cirkulær form?
KH Dorthe 🙂
Anne au Chocolat skriver
Kære Dorthe,
Det kan du tro. Så skal bagetid nok forlænges en anelse 🙂
Kh Anne
Mette Bjerregaard skriver
Er cremen så fast, så man kan sprøjte den ud i små toppe på kagen?
Mette skriver
Hej Anne
Har igen besluttet mig for at lave en af dine skønne kager til min fødselsdag, så nu vil jeg prøve denne skønne gulerodskage.
Dog har vi to der laktoseintolerante, så er det muligt at lave topping uden hvid chokolade?
Anne au Chocolat skriver
Kære Mette,
Dejligt at høre 🙂
Ja jeg ville lave en citronglasur i stedet så!
Kh Anne
Thea skriver
Den er nem og smager vidunderligt! Tak for opskriften 🙂
Kirsten Nielsen skriver
Hej Anne
Jeg har med stor glæde lavet kagen et par gange og vil spørge, om man kunne lave den som cupcakes?
Hvor meget varme og hvor lang bagetid vil du anbefale?