E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Gulerodskage med lime hvid chokolade cream cheese frosting

11. september 2016 af Anne au Chocolat 6 kommentarer

gulerodskage

Som jeg nævnte i fredags, stod lørdagen i går på sommerfest med alle vores søde naboer. En super hyggelig dag med masser af leg, musik, godt humør og LÆKKER mad. Efter fællesspisningen var der skattejagt for de mindste og quiz for de voksne, som ikke gik med ungerne. Jeg slap for lidt af quizzen, da jeg skulle ind og færdigpynte de tre gulerodskager, jeg havde bagt til kage- og kaffebordet. Kagebordet bød også på kanelsnegle, chokoladekage, banankage, muffins og drømmekage. Vildt lækkert!

Gulerodskagen er en variant er denne her helt fantastiske (som i verdens-bedste-fantastiske) gulerodskage.

Jeg gangede bare nedenstående opskrift med tre og lavede denne gange en hvid chokolade cream cheese frosting med limeskal i og pyntede med lidt ekstra hvid chokolade i spåner samt ekstra limeskal.

Gulerodskagerne var et hit. Jeg nåede kun lige selv at få en mundfuld, og så skulle Kaj puttes. Min mand kom hjem med tre tomme kagefade et par timer efter.

Gulerodskage med lime hvid chokolade cream cheese frosting
8-10 personer

Gulerodskage:
2 æg
1 dl smagsneutral olie
300 g brun farin
140 g mel
200 g gulerødder, groftrevet
1 tsk bagepulver
1,5 tsk kanel
1,5 tsk stødt nellike (kan reduceres hvis man ikke er så glad for den krydrede smag)
1/3 tsk salt

Topping:
150 g flødeost (Philadelphia)
50 g blødt smør
20 g flormelis
1 øko lime, fintreven skal
50 g Ivoire 35% hvid chokolade fra Valrhona, smeltet og afkølet

Ekstra hvid chokolade og lime.

Gulerodskage:
Rør alle ingredienser sammen i en skål. Hæld dejen i en rund form (ca. 22 cm i diameter) foret med bagepapir. Sæt kagen i en kold ovn og bag i 40 minutter ved 180 graders varmluft. Tjek med en strikkepind eller tandstik, om kagen er færdigbagt. Køl af i formen.

Topping:
Pisk alle ingredienserne sammen og vend til sidst den smeltede hvide chokolade i. Fordel på kagen og riv lidt ekstra limeskal ud over kagen til pynt samt lidt hvide chokoladespåner.

gulerodskage2

Skrevet i: Kager

Previous Post: « En cookie med saltkaramel
Next Post: Marcipan cookies med mælkechokolade »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Cecilie skriver

    12. september 2016 kl. 22:51

    Åh, de ser vildt lækre ud! Har faktisk haft i tankerne længe, at jeg gerne ville bage en gulerodskage, så nu kan det være jeg skal få det gjort.. 🙂

  2. Anne au Chocolat skriver

    13. september 2016 kl. 12:33

    Kære Cecilie.
    Ja, bag lige denne 🙂 Den er så super simpel og den bedste af sin slags – synes jeg.
    Kh Anne

  3. Josefine Borch Larsen skriver

    8. oktober 2016 kl. 17:11

    Er cremen så ‘fast’ at man kan sprøjte den i små dutter, på fx. chokoladeballaden ? 🙂

  4. Anne au Chocolat skriver

    8. oktober 2016 kl. 18:37

    Kære Josefine,
    Ja det skulle jeg bestemt mene 🙂
    Især hvis du lader den hvile på køl i sprøjteposen i en halv times tid.
    Kh Anne

  5. Nikoline skriver

    5. maj 2022 kl. 13:48

    Jeg tænker at lave denne kage til min fødselsdag, men vil gerne lave den i god tid.
    Derfor vil jeg høre om kagen kan fryses?

  6. Anne au Chocolat skriver

    9. maj 2022 kl. 08:56

    Kære Nikoline
    Ja det kan den godt – uden topping dog:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så En rest risengrød skulle ikke gå til spilde, så det blev til klatkager i går eftermiddags til stor glæde for drengene og deres ven på legeaftale. #stopmadspild 🥰
De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰 De solstråler var så tiltrængte 🌞🥰
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap