E-bog - Glad Morgenmad - Køb her
  • Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold
  • Gå direkte til primær sidebar

Anne au Chocolat

Madkærlighed en masse

  • Hjem
  • Opskrifter
  • Om mig
  • E-bog Glad Morgenmad

Marcipan cookies med mælkechokolade

13. september 2016 af Anne au Chocolat 8 kommentarer

marcipan-cookies1

Jeg har lige fundet ud af, at det er International Chocolate Day i dag (er det ikke chokoladedag hver dag? <3), og det fejrer jeg med disse stjernesimple og fantastisk lækre cookies, som er sprøde udenpå og perfekt bløde indeni. De byder på den fineste smag af marcipan og kan sagtens spises, som de er. De blev dog i dagens anledning pyntet med smeltet mælkechokolade og dejlig knas.

Spis lige lidt ekstra chokolade i dag 🙂

Marcipan cookies med mælkechokolade
9 stk

65 g smør, blødt
50 g sukker
40 g havregryn
35 g mel
70 g marcipan, revet

60 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
Hakkede mandler, usaltede pistacier, kakaonibs, frysetørrede bær og rosenblade til pynt

Bland alle ingredienserne sammen i en skål og form dem til 9 runde kugler. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og sørg for, at der er god afstand. Tryk dejkuglerne lidt flade. Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 minutter. De bliver sprøde, når de køles af.
Smelt mælkechokoladen og pynt de sprøde cookies med den samt valgfri knas (mine forslag ses ovenfor)

marcipan-cookies2

Skrevet i: Kager

Previous Post: « Gulerodskage med lime hvid chokolade cream cheese frosting
Next Post: Små stunder med stor livsnydelse »

Læserinteraktioner

Kommentarer

  1. Mette / Bøgernes Univers skriver

    14. september 2016 kl. 12:21

    Hvor ser de lækre ud! Helt perfekte til en marcipangris, som mig 😀 Elsker alt med marcipan! <3

  2. Anne au Chocolat skriver

    14. september 2016 kl. 22:04

    Kære Mette,
    De er super lækre – og lavet på under en halv time inkl. bagning. Dem må du lave snarest 🙂

  3. Vanessa skriver

    6. november 2016 kl. 11:25

    Ville chokoladestykker i selve dejen gå? ELSKER chokolade nemlig.

  4. Anne au Chocolat skriver

    6. november 2016 kl. 16:06

    Kære Vanessa,
    Det tror jeg ville være fabelagtigt!

  5. Helle skriver

    31. maj 2017 kl. 10:10

    Hvordan tror du det smager hvis jeg dypper dem i hvid chokolade istedet? For sødt? 🙂

  6. Anne au Chocolat skriver

    1. juni 2017 kl. 08:10

    Kære Helle,
    Det tror jeg snildt, at du kan gøre 🙂

  7. Helle skriver

    22. august 2018 kl. 20:02

    hmmmm mon ikke de ville være gode med chokoladestykker i og så med marcipan fra odense med smag? Jeg har vist en med skovbær.
    Hver dag er chokoladedag. En stor knap dulcey i min cafe latte hver morgen er den bedste måde at vågne på 😉
    Bliv endelig ved med at opfinde lækre opskrifter til os “bageafhængige”.
    knus fra Helle

Trackbacks

  1. Šokolaadi- ja martsipaniküpsised | Cook the day away! siger:
    9. oktober 2016 kl. 17:17

    […] Ideed siit ja siit. […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Primær Sidebar

Kære alle, jeg holder pause fra bloggen men er aktiv på min instagram. Alle mine opskrifter er her stadig, og har I spørgsmål til dem, så send en mail til annemoltkedahl@gmail.com .

Velkommen til mit univers, som byder på simple skønne kager, vidunderlige chokoladesager og lykkebringende lækkerier med fokus på den gode smag, de bedste råvarer og livsnydelse i lange baner. Jeg lever efter devisen: søde sager er sunde for sjælen.

Kærlig hilsen Anne au Chocolat

E-bog – Glad Morgenmad – Køb her

E-book – Good Mornings – Buy here

lykken-er-is

Search

Følg mig på Instagram

Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 me Den smukkeste iskolde lørdag morgen ❄️🌞 med nybagt, stadigt lunt og virkelig lækkert brød fra vores kære genbo, som har bagt brød til støtte for @dkindsamling 🙏🏻
Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogen Så blev det februar, og selvom jeg mere end nogensinde før prøver at leve i nuet, glæder jeg mig over, at der kun er fire måneder til sommer og jordbær fra haven✌🏻🌞🍓
Life, lately 🤍 Life, lately 🤍
Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gern Som lovet, mine fastelavnsboller 💖 Gem den gerne 🏷

Dej:
175 ml sødmælk
20 g gær
30 g sukker
2 æg
150 g smør, blødt
1/2 tsk. stødt kardemomme
ca. 500-550 g hvedemel
1 tsk. salt

Vaniljecreme:
200 ml sødmælk
1 vaniljestang
7 g maizena
50 g sukker
2 æggeblommer

Remonce:
60 g marcipan 
60 g blødt smør
60 g sukker
40 g mørk chokolade 

Æg til pensling

Topping:
50 g god mørk chokolade 
20 g smør

Dej: Varm mælk til fingervarmt i en gryde. Hæld mælk i en røremaskine. Tilsæt gær & sukker og rør med dejkrog. Tilsæt æg, smør og kardemomme samt første 1/3 af melet og rør rundt. Tilsæt salt og mel lidt efter lidt og ælt til dejen er smidig og fugtig uden at klistre fast til fingrene. Dæk skålen med et rent fugtigt viskestykke og lad dejen hæve lunt i 45 min. Stil på køl natten over. 
Vaniljecreme: Bring sødmælk i kog sammen med 25 g sukker og vaniljestang tømt for korn. Pisk æggeblommer, 25 g sukker, vaniljekorn og den sigtede maizena sammen i en skål. Fjern vaniljestang. Hæld den kogende mælk over i æggemassen og pisk godt. Hæld cremen tilbage i gryden, og kog det sammen under kraftig piskning, til cremen tykner. Hæld cremen over i en skål og køl den af. Opbevar på køl indtil brug.
Remonce: Rør marcipan, smør og sukker sammen i en skål.
Samling: Vend den koldhævede dej ud på et let meldrysset bord og rul ud til en firkant på 40cm x 40cm. Skær dejen i 16 firkanter. Kom en skefuld vaniljecreme på hver firkant og så en skefuld remonce samt lidt hakket chokolade. Fold dejens hjørner ind over fyldet, og giv dejen et godt klem i samlingerne. Læg bollerne med samlingen nedad på to bageplader med bagepapir. Lad fastelavnsbollerne efterhæve lunt i 1,5 time under et rent fugtigt viskestykke.
Forvarm ovnen til 200* varmluft.
Bagning: Pensl bollerne med sammenpisket æg og kom første bageplade ind i ovnen. Stil et lille ildfast fad med vand på en bagerist og placer den et par riller under bagepladen. Bag fastelavnsbollerne i 6 minutter og fjern så det ildfaste fad. Bag bollerne 6 minutter mere. Køl af på bagerist og gentag bageprocessen med de sidste fastelavnsboller. 
Topping: Smelt chokolade over vandbad. Tilsæt smør og rør rundt til ensartet. Fordel på.
Følg mig på Instagram

Bliv fan på Facebook

Følg med på Bloglovin’

bloglovin

Copyright © 2023 · Anne au Chocolat · Ophavsret · Sitemap