Jeg har lige fundet ud af, at det er International Chocolate Day i dag (er det ikke chokoladedag hver dag? <3), og det fejrer jeg med disse stjernesimple og fantastisk lækre cookies, som er sprøde udenpå og perfekt bløde indeni. De byder på den fineste smag af marcipan og kan sagtens spises, som de er. De blev dog i dagens anledning pyntet med smeltet mælkechokolade og dejlig knas.
Spis lige lidt ekstra chokolade i dag 🙂
Marcipan cookies med mælkechokolade
9 stk
65 g smør, blødt
50 g sukker
40 g havregryn
35 g mel
70 g marcipan, revet
60 g mælkechokolade, gerne Jivara 40% fra Valrhona
Hakkede mandler, usaltede pistacier, kakaonibs, frysetørrede bær og rosenblade til pynt
Bland alle ingredienserne sammen i en skål og form dem til 9 runde kugler. Fordel dem på en bageplade beklædt med bagepapir og sørg for, at der er god afstand. Tryk dejkuglerne lidt flade. Bag dem i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 minutter. De bliver sprøde, når de køles af.
Smelt mælkechokoladen og pynt de sprøde cookies med den samt valgfri knas (mine forslag ses ovenfor)
Hvor ser de lækre ud! Helt perfekte til en marcipangris, som mig 😀 Elsker alt med marcipan! <3
Kære Mette,
De er super lækre – og lavet på under en halv time inkl. bagning. Dem må du lave snarest 🙂
Ville chokoladestykker i selve dejen gå? ELSKER chokolade nemlig.
Kære Vanessa,
Det tror jeg ville være fabelagtigt!
Hvordan tror du det smager hvis jeg dypper dem i hvid chokolade istedet? For sødt? 🙂
Kære Helle,
Det tror jeg snildt, at du kan gøre 🙂
hmmmm mon ikke de ville være gode med chokoladestykker i og så med marcipan fra odense med smag? Jeg har vist en med skovbær.
Hver dag er chokoladedag. En stor knap dulcey i min cafe latte hver morgen er den bedste måde at vågne på 😉
Bliv endelig ved med at opfinde lækre opskrifter til os “bageafhængige”.
knus fra Helle